Verzorging na het zonnen

Elisha | donderdag 10 juni | Verzorging

nivea-aftersun

We hebben al wat zomerse dagen gehad en gelukkig komen er nog veel meer aan! Ideaal om lekker naar het strand te gaan of te genieten van de warme zonnestralen op je huid in de tuin. Op zulke dagen is het ideale om lekker buiten van de zon te genieten en aan je tan te werken. Maar hoe zorg je ervoor dat je die zongebruinde huid zo lang mogelijk behoudt en dat je huid ook goed verzorgt na al die zonnestralen?

Ontdek ons complete assortiment aftersuns bij Plein.

Verzorg je huid goed na het zonnen

Je hebt misschien wel eens gelezen hoe slecht de zon voor je huid is. Om huidveroudering tegen te gaan moet je je huid goed beschermen tegen de zon. Maar ook na het zonnen is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Een goede after sun is hiervoor erg geschikt. Een after sun verkoelt de huid en zorgt voor een beetje extra hydratatie. Je huid kan dat wel gebruiken na een dag in de felle zon! Door je lichaam lekker in te smeren met een after sun voorkom je dat je huid droog wordt en houd je het lekker zacht.

Aftersun: de beste verzorging voor na het zonnen

De naam zegt het natuurlijk al: een aftersun is een crème die speciaal bedoeld is voor na het zonnen. Maar dat betekent niet dat je je huid niet hoeft te beschermen tegen de zon! In tegendeel, dat blijft heel belangrijk. After sun is namelijk geen middel dat jouw verbrandde huidje weer geneest, maar is puur bedoeld als verzorgingsproduct. Je hydrateert je huid zodat het weer lekker zacht en soepel is. Sommige crèmes bevatten verkoelende ingrediënten en dit kan heerlijk aanvoelen op een warme huid na het zonnen.

Tip: leg je aftersun eerst eventjes in de koelkast. Zo voelt 'ie nog frisser aan op je warme huid.

garnier-ambre-solaire-aftersun

Aftersun voor extra hydratatie

In onze webshop zijn veel verschillende aftersun lotions verkrijgbaar. Alle aftersuns hebben hetzelfde doel. Je huid verzorgen en hydrateren na een dag in de zon. Zo hebben we een heerlijke crème van NIVEA SUN met Kalmerende Lotion die helpt tegen het vervellen van de huid. Verkoelt, verfrist en herstelt. Ook Garnier Ambre Solaire heeft een fijne aftersun in het assortiment. Deze aftersun melk is speciaal geformuleerd om de vochtarmehuid na blootstelling aan de zon te hydrateren en te kalmeren. Smeert goed uit en plakt niet. 

Wil je een aftersun die nog wat extra's doet voor je huid? Er zijn ook aftersuns verkrijgbaar die, naast hydrateren en verzorgen, specifiek zijn ontworpen voor de gevoelige huid, je bruine kleurtje verlengen, geschikt zijn voor de allerkleinsten of helemaal natuurlijk zijn:

Aftersun voor de gevoelige huid

Heb je een gevoelige huid? Kies dan een aftersun die speciaal is ontwikkeld voor de gevoelige huid. Nivea Aftersun Sensitive Cream Gel heeft een verzachtende en kalmerende formule met bio-Aloë Vera en Antioxidant die huidirritaties onmiddellijk verlicht en roodheid vermindert. Zonder parfum, licht van textuur en voelt mild aan op de huid.

Behoud je bruine kleurtje

Wil je langer genieten van je bruine kleurtje? Hydraten is key! Hierdoor behoudt je huid langer zijn bruine kleur. Gebruik na het zonnen een verkoelende aftersun waarmee je de hydratatie direct op peil brengt. En wist je dat er tegenwoordig ook aftersuns zijn met een bronzer? NIVEA SUN Aftersun Bronze verlengt je natuurlijke bruine kleur. De aftersun bevat natuurlijke Pro-Melanine-extract en biedt langdurige hydratatie voor de huid na blootstelling aan de zon. Voor een langdurige mooie bruine kleur zonder te vervellen.

En het klinkt misschien tegenstrijdig, maar scrubben met een milde scrub ná het zonnen zorgt ervoor dat je kleurtje zich beter hecht en je dus langer geniet van je bruine teint.

zwitsal-aftersun

Aftersun voor baby's en kinderen

De huid van baby's en kinderen is nog erg kwetsbaar. Een goede verzorging is daarom een must. Kies in de zon voor een zonnebrand met minimaal SPF50, voor de meest optimale bescherming tegen de schadelijke UVA- en UVB stralen. Na een dagje spelen op het strand of ravotten in de tuin is het belangrijk om de huid van je kleintje na het douchen goed in te smeren met een aftersun. Zwitsal Na 't zonnetje Aftersun kalmeert, verkoelt direct en verzorgt de huid van je kindje intensief na een zonnig dagje. Ruikt bovendien heerlijk naar de vertrouwde Zwitsal geur.

naif-aftersun

Natuurlijke aftersun

Wil je liever een natuurlijke aftersun gebruiken? Naïf Cooling Aftersun verkoelt de huid met hydraterende, natuurlijke ingrediënten als Aloë Vera en plantaardige glycerine. De natuurlijke gel is geschikt voor zowel het gezicht en lichaam. Fun fact: de verpakking is gemaakt van suikerriet. Zo bespaar je per tube +-55 gram CO2 ten opzichte van een normale plastic tube. Jij blij en het milieu blij!

Ontdek ons complete assortiment aftersuns bij Plein.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!