Certificering & Keurmerken

Certificaten en keurmerken

Plein vindt het belangrijk een betrouwbare en transparante partner te zijn waar klanten veilig kunnen winkelen. Om dit aan te tonen hebben we verschillende certificeringen en keurmerken op onze naam staan. 

Certificaat Thuiswinkel Waarborg

Plein is als webshop gecertificeerd door de Stichting Certificering Thuiswinkel Waarborg. De bij de certificering geconstateerde werkwijze en gehanteerde voorwaarden zijn in overeenstemming met Nederlandse wet- en regelgeving. De (her)certificering vindt jaarlijks plaats. Plein werd voor het eerst gecertificeerd op 11 maart 2019.

Keurmerk Zelfzorg Online

Zelfzorggeneesmiddelen zijn veilig bij juist gebruik, maar verkeerd gebruik kan gevolgen hebben voor de gezondheid. Alleen websites met het Keurmerk Zelfzorg Online, herkenbaar aan de Groene Plus, die zelfzorggeneesmiddelen en gezondheidsproducten verkopen en voldoen aan de CBD-richtlijn verantwoorde zorg bij online verkoop van UAD-geneesmiddelen mogen de Groene Plus op hun website zetten. Het keurmerk is geaccrediteerd door de Raad van Accreditatie.

Groene Plus

De Groene Plus helpt om een webshop of drogist te herkennen die verantwoorde zorg levert. Lees alles over de Drogisterij Keurmerken op de website van Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD). Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven is de koepel van Nederlandse drogisterijen. Zij vertegenwoordigen alle bedrijfstakken: grootwinkelbedrijf, zelfstandige drogisten, websites en supermarkten met drogisterijafdeling. 
Als je zelfzorggeneesmiddelen en gezondheidsproducten koopt bij een webshop met de Groene Plus dan weet je dat je een deskundig advies krijgt van een gediplomeerde (assistent-)drogist. De (assistent-)drogisten hebben een goede opleiding achter de rug en volgen elk jaar nascholing. Bij Plein.nl hebben we dus de deskundigheid in huis om je te helpen bij eenvoudige gezondheidsproblemen. We zorgen graag voor je gezondheid, dus we vragen bij aankoop altijd of je nog informatie wenst en geven als dat nodig is een risicowaarschuwing. En we weten wanneer je met je klachten toch beter even de huisarts kunt raadplegen.  Met elkaar houden de 2.350 drogisterijen en 10.000 vakmensen Nederland gezond en vitaal.

De 4 zekerheden van webshops met het Keurmerk Zelfzorg Online
Als je zelfzorggeneesmiddelen en gezondheidsproducten koopt bij een webshop met de Groene Plus dan heb je 4 zekerheden.

  • Je koopt betrouwbare en veilige zelfzorggeneesmiddelen
  • Je krijgt duidelijke en juiste informatie over het geneesmiddel en aandoening
  • Er is altijd een drogist bereikbaar
  • Aandacht voor veilig gebruik van zelfzorggeneesmiddelen

Biologische certificering Skal

Skal Biocontrole is de onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de hele biologische keten in Nederland. Via registratie, certificatie en toezicht houden zetten ze zich in voor een aantoonbaar betrouwbare biologische sector.

De term biologisch is een beschermde term en mag alleen worden gebruikt voor gecontroleerde biologische voedingsmiddelen, diervoeding, planten en sierteelt. Deze producten zijn herkenbaar aan het biologische EU-keurmerk, ook wel het groene blaadje genoemd.
Door bedrijven jaarlijks te bezoeken en te controleren, houdt Skal toezicht op de hele Nederlandse biologische keten. Zo draagt ze als organisatie zorg voor een aantoonbaar en betrouwbaar Europees biologisch keurmerk.Dit doen ze in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het ministerie van LNV heeft Stichting Skal Biocontrole aangewezen als controlerende autoriteit voor de uitvoering van deze wettelijke taken, die voortvloeien uit de Europese verordeningen voor de biologische productie.
 
Skal Biocontrole is de instantie waar bedrijven zich biologisch door laten certificeren. Voor het certificeren heeft Plein.nl een aantal stappen doorlopen:
·         Aanmelding en toelatingsonderzoek
·         Registratie van de aangemelde biologische activiteit(en)
·         Officiële certificatie. Het bedrijf ontvangt een biologisch certificaat en mag het biologisch keurmerk gaan gebruiken op producten. Het Europees biologisch keurmerk maakt duidelijk dat het product tot stand is gekomen volgens de geldende biologische EU wet- en regelgeving.

Plein.nl heeft al deze stappen met SKAL succesvol doorlopen en heeft sinds december 2021 de certificaten om dit logo te voeren op de website. 

Klasse Shop op Beslist.nl

Wij zijn op Beslist.nl geclassificeerd als Klasse Shop! Door de vele positieve reviews mogen wij dit label voeren van Beslist.nl. Daar zijn we best trots op!

Heb je nog vragen of opmerkingen?
Wij zijn momenteel niet aanwezig. Elke werkdag van 08:00 tot 17:00 staan we voor jou klaar.
Telefonisch contact:
Nederland: 088-8000-200
België: 03-8080-294
WhatsApp naar:
088-8000-200
Stuur een e-mail:
[email protected]
Stel je vraag via:
Messenger
* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs