Certificering & Keurmerken

Certificaat Thuiswinkel Waarborg

Plein is als webshop gecertificeerd door de Stichting Certificering Thuiswinkel Waarborg. De bij de certificering geconstateerde werkwijze en gehanteerde voorwaarden zijn in overeenstemming met Nederlandse wet- en regelgeving. De (her)certificering vindt jaarlijks plaats. Plein werd voor het eerst gecertificeerd op 11 maart 2010.

Keurmerk Zelfzorg Online

Als je op een website met het logo Keurmerk Zelfzorg Online je zelfzorg geneesmiddelen koopt dan weet je dat de website verantwoorde zorg biedt bij de aflevering van geneesmiddelen en dat ze voldoen aan de Nederlandse Geneesmiddelenwet. 

Dit logo is ontwikkeld door de drogisterijbranche (CBD) en geeft aan dat de website voldoet aan een serie kwaliteitseisen m.b.t. de geneesmiddelenverkoop en dat de website op een goed manier invulling geeft aan de geneesmiddelenwet.

Er wordt regelmatig gecontroleerd of de website voldoet aan de kwaliteitseisen. Als dit niet het geval is dan kan het gebeuren dat zij het logo niet meer mogen voeren. 

De 4 zekerheden van websites met het Keurmerk Zelfzorg Online:

  1. Je koopt veilige zelfzorggeneesmiddelen die voldoen aan de Nederlandse maatstaven
  2. Je koopt zelfzorggeneesmiddelen die zijn opgeslagen en worden afgeleverd conform de geneesmiddelenwet 
  3. De website vermeldt  duidelijke en juiste informatie over het zelfzorggeneesmiddel
  4. Er is een drogist aanwezig om je vragen te beantwoorden

Biologisch EU keurmerk

Plein.nl heeft van de bio-keuringsorganisatie SKAL sinds december 2021 de benodigde certificering ontvangen om biologisch producten te mogen verkopen.

Sinds 1 juli 2010 is er door de Europese Unie een officieel logo ontwikkeld dat aangeeft of een product biologisch is. Dit 'EU-blad'-logo staat op alle producten die biologisch zijn volgens de Europese wetgeving. Het voordeel is dat alle Europese producten en producten die naar Europa worden geïmporteerd met dit logo voldoen aan de 'EU-verordening van biologische producten'.

Skal Biocontrole is de instantie waar bedrijven zich door laten certificeren. Voor het certificeren heeft Plein.nl een aantal stappen doorlopen:

  • Aanmelding en toelatingsonderzoek
  • Registratie van de aangemelde biologische activiteit(en)
  • Officiële certificatie. Het bedrijf ontvangt een biologisch certificaat en mag het biologisch keurmerk gaan gebruiken op producten. Het Europees biologisch keurmerk maakt duidelijk dat het product tot stand is gekomen volgens de geldende biologische EU wet- en regelgeving.

Klasse Shop op Beslist.nl

Wij zijn op Beslist.nl geclassificeerd als Klasse Shop! Door de vele positieve reviews mogen wij dit label voeren van Beslist.nl. Daar zijn we best trots op!