Certificering & Keurmerken

Certificaten en keurmerken

Plein vindt het belangrijk een betrouwbare en transparante partner te zijn waar klanten veilig kunnen winkelen. Om dit aan te tonen hebben we verschillende certificeringen en keurmerken op onze naam staan. 

Certificaat Thuiswinkel Waarborg

Plein is als webshop gecertificeerd door de Stichting Certificering Thuiswinkel Waarborg. De bij de certificering geconstateerde werkwijze en gehanteerde voorwaarden zijn in overeenstemming met Nederlandse wet- en regelgeving. De (her)certificering vindt jaarlijks plaats. Plein werd voor het eerst gecertificeerd op 11 maart 2010.

Keurmerk Zelfzorg Online

Als je op een website met het logo Keurmerk Zelfzorg Online je zelfzorg geneesmiddelen koopt dan weet je dat de website verantwoorde zorg biedt bij de aflevering van geneesmiddelen en dat ze voldoen aan de Nederlandse Geneesmiddelenwet. 

Dit logo is ontwikkeld door de drogisterijbranche (CBD) en geeft aan dat de website voldoet aan een serie kwaliteitseisen m.b.t. de geneesmiddelenverkoop en dat de website op een goed manier invulling geeft aan de geneesmiddelenwet. Hoe dit precies werkt lees je op de website van de drogisterijbranche.

Er wordt regelmatig gecontroleerd of de website voldoet aan de kwaliteitseisen. Als dit niet het geval is mag je als website dit keurmerk niet meer tonen.

De 4 zekerheden van websites met het Keurmerk Zelfzorg Online:

  1. Je koopt veilige zelfzorggeneesmiddelen die voldoen aan de Nederlandse maatstaven
  2. Je koopt zelfzorggeneesmiddelen die zijn opgeslagen en worden afgeleverd conform de geneesmiddelenwet 
  3. De website vermeldt  duidelijke en juiste informatie over het zelfzorggeneesmiddel
  4. Er is een drogist aanwezig om je vragen te beantwoorden

Biologische certificering Skal

Skal Biocontrole is de onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de hele biologische keten in Nederland. Via registratie, certificatie en toezicht houden zetten ze zich in voor een aantoonbaar betrouwbare biologische sector.

De term biologisch is een beschermde term en mag alleen worden gebruikt voor gecontroleerde biologische voedingsmiddelen, diervoeding, planten en sierteelt. Deze producten zijn herkenbaar aan het biologische EU-keurmerk, ook wel het groene blaadje genoemd.
Door bedrijven jaarlijks te bezoeken en te controleren, houdt Skal toezicht op de hele Nederlandse biologische keten. Zo draagt ze als organisatie zorg voor een aantoonbaar en betrouwbaar Europees biologisch keurmerk.Dit doen ze in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het ministerie van LNV heeft Stichting Skal Biocontrole aangewezen als controlerende autoriteit voor de uitvoering van deze wettelijke taken, die voortvloeien uit de Europese verordeningen voor de biologische productie.
 
Skal Biocontrole is de instantie waar bedrijven zich biologisch door laten certificeren. Voor het certificeren heeft Plein.nl een aantal stappen doorlopen:
·         Aanmelding en toelatingsonderzoek
·         Registratie van de aangemelde biologische activiteit(en)
·         Officiële certificatie. Het bedrijf ontvangt een biologisch certificaat en mag het biologisch keurmerk gaan gebruiken op producten. Het Europees biologisch keurmerk maakt duidelijk dat het product tot stand is gekomen volgens de geldende biologische EU wet- en regelgeving.

Plein.nl heeft al deze stappen met SKAL succesvol doorlopen en heeft sinds december 2021 de certificaten om dit logo te voeren op de website. 

Klasse Shop op Beslist.nl

Wij zijn op Beslist.nl geclassificeerd als Klasse Shop! Door de vele positieve reviews mogen wij dit label voeren van Beslist.nl. Daar zijn we best trots op!

Heb je nog vragen of opmerkingen?
Wij zijn momenteel niet aanwezig. Elke werkdag van 08:00 tot 19:00 staan we voor jou klaar.
Telefonisch contact:
Nederland: 088-8000-200
België: 03-8080-294
WhatsApp naar:
088-8000-200
Stuur een e-mail:
[email protected]
Stel je vraag via:
Messenger