Op een toekomstbestendige samenwerking voorbereid

Plein | woensdag 6 juli | Algemeen

Plein, PostNL en DHL vinden duurzaamheid belangrijk. Wist je dat jouw pakket 100% CO₂ neutraal wordt bezorgd? Dat is een fijne gedachte! Dit doen wij bij Plein o.a. om zo duurzaam mogelijk je pakket te bezorgen:

Duurzaam verpakt

Duurzaam verpakt

Al onze dozen zijn gemaakt van 100% gerecycled karton. Als je deze na ontvangst weer inlevert bij het oud papier dan wordt deze gerecycled en kan er weer een doos van worden gemaakt. 

Minder lucht vervoeren

Minder lucht vervoeren

30% van de inhoud van een doosje bestaat uit lucht. Maar bij Plein gebruiken we waar dat mogelijk is onze inpakmachines die de dozen zover mogelijk invouwen en reduceren daardoor de lucht uit de pakketten. Het gevolg is meer pakketten in één keer kunnen vervoeren. En dat helpt weer bij het reduceren van CO₂. 

Groene kilometers

Groene kilometers

De vrachtwagens die de pakketten op komen halen bij het Plein magazijn en de bezorgbussen van PostNL rijden zoveel mogelijk op duurzame brandstoffen zoals HVO100 en Bio-LNG. Daarmee besparen ze 60 tot 90% CO₂ per gereden kilometer.

Duurzame energie

Duurzame energie

Jouw pakket wordt 100% CO₂ neutraal gesorteerd in de PostNL sorteercentra. Mede dankzij het gebruik van zonnepanelen, zuinig verbruik van energie en inkoop van duurzame energie.

Elektrisch rijden

Duurzaam onderweg

Om jouw pakket duurzaam te bezorgen maakt PostNL zoveel mogelijk gebruik van elektrische voertuigen of busjes op duurzame brandstof. Kleine pakjes en brieven worden lopend of op de fiets bezorgd. 

Elektrisch rijden

Het pakketje bezorgen

Om je pakket 100% CO₂ neutraal thuis te laten bezorgen wordt de resterende CO₂-uitstoot gecompenseerd door PostNL. Ze investeren bijvoorbeeld in windmolenparken, waarmee CO₂ bespaard wordt.

Laag retourpercentage

Laag retourpercentage

Het retourpercentage bij Plein is erg laag en we proberen het aantal retouren zoveel mogelijk te voorkomen. Dit doen wij door een zo gedetailleerd mogelijke product omschrijving te geven, goede product foto's te plaatsen en kwalitatieve reviews bij de producten toe te voegen om jou als consument de juiste keuze te laten maken!

Kortom: bij Plein werken wij er samen met onze partners hard aan om het verpakken, verzenden en retourneren van jouw bestelling zo efficiënt en duurzaam mogelijk te maken.

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.

* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs