Retourneren

Niet helemaal tevreden over je bestelling?

Je hebt het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Dit is de zogeheten afkoelingsperiode. De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt daarvoor gebruik maken onze retourprocedure:
  1. Controleer of het artikel compleet (incl originele verpakking), ongebruikt en onbeschadigd is. Hygiëneproducten met een verbroken verzegeling kunnen we niet retour nemen, onderaan deze pagina lees je daar meer over.
  2. In de e-mail met de verzendbevestiging (Je Plein bestelling is onderweg) vind je het retourformulier.
  3. Stuur de artikelen kosteloos retour naar het vermelde antwoordnummer en voeg het ingevulde retourformulier bij.  Let op; op dit moment werkt het antwoordnummer in België nog niet. Stuur een foto van je betaalbewijs aan onze klantenservice door, de gemaakte kosten storten we terug.  Het retouradres voor Plein.be vind je onderaan deze pagina.
  4. Heb je geen printer? Vermeldt het retournummer duidelijk op een los papier in de doos.  Het retournummer vind je onder de barcode en begint met de cijfers 66 gevolgd door je orderreferentie. 
  5. Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat je aangetoond hebt dat deze zijn opgestuurd.
Je kunt ook gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht.
Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.
 
Gevolgen van de herroeping
Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment gedaan hebt, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie verricht hebt, tenzij je uitdrukkelijk anderszins ingestemd hebt; in ieder geval zullen wij voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening brengen. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen teruggezonden hebt, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.
 
Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.
 
De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor onze rekening.
 
Ons retouradres :
Nederlandse retouren:
Plein.nl
Antwoordnummer 16608
4780 WS Moerdijk
Nederland
 
Belgische retouren:
Plein.be
Plaza 28
4782SK Moerdijk
Nederland / Pays-Bas
 
Retourvoorwaarden
Het terugsturen van een artikel is mogelijk wanneer deze in de (voor zover mogelijk) originele staat is en in de fabrieksverpakking zit. Ga dus voorzichtig om met de verpakking zodat de verkoper het product weer kan verkopen indien het retour gestuurd wordt. Dit houdt ook in dat je het goed verpakt om terug te sturen zodat het product onderweg niet alsnog stuk gaat. Wanneer je een product voor meer gebruikt dan noodzakelijk om te beoordelen of je het wilt houden, dan levert dit een waardevermindering op. Deze kosten zijn voor rekening van de koper. Voor het beoordelen van verbruiksartikelen, zoals schoonmaakmiddelen, etenswaren en vloeistoffen, is het niet nodig om ze uit te pakken en gebruiken. Als je dit wel doet zijn deze artikelen niet meer verkoopbaar, en is de waardevermindering 100%.
 
Wanneer het product ingeleverd is bij een PostNL punt bewaar de geprinte bevestiging van inleveren goed. Mocht er iets mis gaan met de verzending, dan hebben we deze verzendbevestiging nodig om het pakket terug te vinden. Zonder deze bevestiging kunnen we helaas geen geld terugbetalen. 
 
Uitzondering herroepingsrecht:
Producten met een verzegeling op de verpakking noemen we hygiëneartikelen, deze mogen we om hygiënische redenen niet retour nemen en nogmaals verkopen. Een hygiëneartikel is altijd verzegeld aan de buiten en/of binnenverpakking.
 
Hygiëneartikelen waarvan de verzegeling na de levering is verbroken kunnen niet geretourneerd worden en hebben een waardevermindering van 100%. Ook zijn alle geneesmiddelen en bestrijdingsmiddelen uitgesloten van retourzending wanneer de verzegeling is verbroken.
 
Voorbeelden van artikelen die zonder verzegeling niet retour genomen worden:
Tandenborstels, scheermesjes & scheerkoppen, ragers, speentjes, cosmetica. oordopjes, vlooien & tekenmiddelen, seksualiteit artikelen, geneesmiddelen en alle andere producten waar een verzegeling op zit die verbroken is.

In onze algemene voorwaarden kun je vanaf artikel 6 nog meer lezen over het herroepingsrecht en uiteraard staat onze klantenservice voor je klaar bij vragen.