Retour informatie

Niet helemaal tevreden over je bestelling?

Je hebt het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Dit is de zogeheten afkoelingsperiode. De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen.

Meld hier je retour aan

Hoe verloopt de retourprocedure:

  1. Controleer of het artikel compleet (incl originele verpakking), ongebruikt en onbeschadigd is. Hygiëneproducten met een verbroken verzegeling kunnen we niet retour nemen, onderaan deze opsomming lees je daar meer over.
  2. Vul je ordernummer, postcode en huisnummer in op de retour aanmelden pagina.
  3. Selecteer de producten die teruggestuurd worden en klik op aanmelden.
  4. Voor Nederland: Je ontvangt een barcode die je bij het PostNL punt kunt laten scannen via je telefoon. Via je e-mail ontvang je ook een retourlabel die jezelf uit kunt printen mocht je dat prettiger vinden.
    Voor België: Print zelf je retourlabel uit en lever het pakket in bij een PostNL punt in de buurt.
  5. Stuur de artikelen binnen 14 dagen kosteloos retour.
  6. Bewaar de bevestiging van inleveren van het postkantoor goed.
  7. Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat je aangetoond hebt dat deze zijn opgestuurd.
Uitzondering herroepingsrecht:
Producten met een verzegeling op de verpakking noemen we hygiëneartikelen, deze mogen we om hygiënische redenen niet retour nemen en nogmaals verkopen wanneer de verzegeling verbroken is. Een hygiëneartikel is altijd verzegeld aan de buiten en/of binnenverpakking.
 
Hygiëneartikelen waarvan de verzegeling na de levering is verbroken kunnen niet geretourneerd worden en hebben een waardevermindering van 100%. Ook zijn alle geneesmiddelen en bestrijdingsmiddelen uitgesloten van retourzending wanneer de verzegeling is verbroken.
 
Voorbeelden van artikelen die zonder verzegeling niet retour genomen worden:
Tandenborstels, scheerapparaten, scheermesjes & scheerkoppen, ragers, speentjes, cosmetica. oordopjes, vlooien & tekenmiddelen, seksualiteit artikelen, geneesmiddelen en alle andere producten waar een verzegeling op zit die verbroken is
 
Gevolgen van de herroeping
Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment gedaan hebt, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie verricht hebt, tenzij je uitdrukkelijk anderszins ingestemd hebt; in ieder geval zullen wij voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening brengen. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen teruggezonden hebt, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.
 
Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.
 
De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor onze rekening.
 
Retourvoorwaarden
Het terugsturen van een artikel is mogelijk wanneer deze in de (voor zover mogelijk) originele staat is en in de fabrieksverpakking zit. Ga dus voorzichtig om met de verpakking zodat de verkoper het product weer kan verkopen indien het retour gestuurd wordt. Dit houdt ook in dat je het goed verpakt om terug te sturen zodat het product onderweg niet alsnog stuk gaat. Wanneer je een product voor meer gebruikt dan noodzakelijk om te beoordelen of je het wilt houden, dan levert dit een waardevermindering op. Deze kosten zijn voor rekening van de koper. Voor het beoordelen van verbruiksartikelen, zoals schoonmaakmiddelen, etenswaren en vloeistoffen, is het niet nodig om ze uit te pakken en gebruiken. Als je dit wel doet zijn deze artikelen niet meer verkoopbaar, en is de waardevermindering 100%.
 
Wanneer het product ingeleverd is bij een PostNL punt bewaar de geprinte bevestiging van inleveren goed. Mocht er iets mis gaan met de verzending, dan hebben we deze verzendbevestiging nodig om het pakket terug te vinden. Zonder deze bevestiging kunnen we helaas geen geld terugbetalen. 
Zelf retourneren
Uiteraard mag je er ook voor kiezen om binnen 30 dagen zonder opgaaf van reden je product volgens de gesteld voorwaarden te retourneren, graag willen we je vragen het ordernummer toe te voegen bij de retourzending (dit is niet verplicht). Het pakket kun je versturen naar antwoordnummer 16608, 4780 WS Moerdijk, Nederland. Je kunt ook gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. Retourneren is gratis via PostNL als je gebruikmaakt van ons antwoordnummer. Uiteraard kun je de producten ook via een andere vervoerder retourneren, dan
zijn de kosten wel voor u.
Wanneer je de retourzending eerst aanmeld via de retour aanmelden pagina, kunnen we deze sneller verwerken en staat het openstaande bedrag weer spoedig op je rekening.

In onze algemene voorwaarden kun je vanaf artikel 6 nog meer lezen over het herroepingsrecht en uiteraard staat onze klantenservice voor je klaar bij vragen.