Make-up trends herfst en winter 2021

Elisha | dinsdag 7 september | Make-up

make-up trends herfst en winter 2021 2022

September is de ideale maand om ons te focussen op de komende herfst en winter. Naast een nieuwe garderobe is het ook tijd om je make-up een update te geven. Van een zomerse, natuurlijke look naar wat zwaardere make-up waarbij we de focus leggen op de ogen en lippen. In deze blog vertel ik je graag meer over de make-up trends voor herfst en winter 2021.

Ontdek het complete make-up assortiment bij Plein.

Make-up trends herfst en winter 2021

De afgelopen 1,5 jaar is je make-up routine wellicht veranderd. Geen dikke lagen foundation en een knalkleur lipstick, maar rustige tinten en zo natuurlijk mogen. Nu we allemaal wat vaker weer naar restaurants en luchrooms gaan en op kantoor verschijnen, grijpen we weer naar onze favoriete make-up items van pre corona. Ook dit jaar werden we geïnspireerd door de modeshows, beroemdheden en onze favoriete make-up artists. Van een gewaagde lip (hello red!) tot een heftige smokey eye. Ontdek nu samen met ons de make-up trends voor herfst en winter 2021.

maybelline lifter lipgloss

Make-up trend 1: Glossy lips

Gekleurde lippen of niet, veel modehuizen gebruikten lipgloss op de catwalk voor een mooie glans. Glossy lips passen bij iedere look, of je nu kiest voor een naturel look voor naar je werk of opvallend gekleurde lippen voor een avondje dansen. Lipgloss is net even wat makkelijker aan te brengen dan lippenstift en met een glans op je lippen zie je er altijd verzorgd uit. Zelf vind ik een mooie natuurlijke gloss ideaal! Maakt m’n dagelijkse make-up look toch net wat meer af.

De Lipgloss Lifter Gloss van Maybelline is een heel fijn lipproduct die je lippen een vollere look en intense glans geef. Door hyaluronzuur worden je lippen daarnaast ook gehydrateerd. De extra grote applicator maakt dat deze lipgloss erg snel en makkelijk aan te brengen is. Dit werkt super fijn en hierdoor heb je in een paar tellen prachtige glossy lips.

Make-up trend 2: Highlighten

Deze herfst en winter gaan we vooral voor ‘reversed shading’. Shading ken je vast wel. Alles wat je in je gezicht donkerder maakt, komt optisch meer naar achter te liggen. Zo creëer je meer diepte in je gezicht. Maar diepte creëer je ook door bepaalde delen in je gezicht juist op te lichten. De trend van dit najaar is dus: highlighten! Highlighten kun je zowel met crème als met poeder. Voor een frisse uitstraling kun je wat poeder aanbrengen op de binnenste hoeken van je ogen. Of benadruk je jukbeenderen met een subtiele gloss.

Geef je huid een stralende gloed met de Icoconic Glow highlighter poeder van L’Oréal Paris. Door de lichte textuur kun je zelf de intensiteit opbouwen door meerdere lagen op te brengen. Zelf houd ik ervan om overdag een subtiel laagje aan te brengen, maar op een avondje uit mag het wel net wat meer. Daarvoor is deze highlighter echt perfect! De zachte formule zorgt ervoor dat je de highligter moeiteloos aanbrengt met je vingers, maar je kunt natuurlijk ook een highlighter kwast gebruiken als je dat fijner vindt.

Tips over hoe je een highlighter gebruikt? Lees dan onze blog Hoe breng je een highlighter aan?

Make-up trend 3: Blozende wangen

Blush is weer helemaal in! Creëer een natuurlijk ogende blos op je wangen door niet alleen blush op je wangen of jukbeenderen aan te brengen, maar ook verder uit te spreiden over de rest van je gezicht. De look die nu helemaal hot is, is alsof je in de zon bent geweest, of een gezonde rode kleur hebt na het sporten.

Wat betreft de kleur van de blush is het het mooist als deze in het verlengde van je huid ligt, maar hier kun je een beetje mee spelen. Ook kun je experimenteren met de textuur van je blush, of mix je poederblush met wat vaseline voor een extra glossy effect. Op deze manier kun je je blush ook gebruiken om je jukbeenderen te highlighten. Bonustipje! Zo komen alle kleuren mooi terug.

Met de Little round pot blush van Bourjois tover je binnen no time een gezonde kleur op je wangen. Met het fijne borsteltje breng je de transparante en lichte textuurformule heel makkelijk aan, maar zelf vind ik het soms net zo fijn om wat op mijn gezicht te deppen met mijn vingers. waardoor de blush zeer gemakkelijk aan te brengen is. De blush is verkrijgbaar in veel verschillende tinten. Van een pareleffect tot een subtiel matte finish.

trends make-up herfst winter 2021 2022

Make-up trend 4: Rode lippen

De klassieker is terug: rode lippenstift. Deze herfst zien we vooral rode lippen met een matte finish, wat zorgt voor een stijlvolle en krachtige uitstraling. Combineer je rode lippen met een verder naturel look, zodat je lippen er mooi uitknallen. De kleur hoeft niet perse rood te zijn, hij mag ook wel meer naar het bordeaux of blauw neigen. Zorg wel voor perfect afgelijnde lippen met een lipliner in dezelfde tint.

Creëer deze klassieke look met de Color Riche Satin lippenstift van L’Oréal Paris. Deze lipstick geeft je lippen niet alleen een prachtige dieprode kleur en subtiele glans, maar hij hydrateert en voedt ondertussen je lippen. Tip: gebruik voor een optimaal effect eerst de Color Riche lipliner als basis.

Make-up trend 5: Smokey eyes

Een subtiel opgebrachte oogschaduw zullen we dit najaar niet zien, de trend is zwart en bold met smokey eyes. Deze gitzwarte ooglook vind ik persoonlijk echt perfect voor een avondje uit, gecombineerd met een verder rustige look, zodat de focus op mijn ogen ligt.  Vind jij een gitzwaret smokey eye net wat te heftig? Kies dan een bruin of nude tint in plaats van zwart. Ook dit creëert een krachtig effect, maar dan net iets subtieler. Leuk om eens mee te spelen!

De intens zwarte kleur van de Tattoo Liner Gel Pencil van Maybelline New York is perfect om je smokey eye af te maken. Deze liner is smudgeproof en blijft dus de hele dag zitten. Het kwastje is super smal en daardoor fijn in gebruik. Je brengt de eyeliner hiermee heel precies aan. Voor een mooi smal lijntje boven m’n oog vind ik zo’n vloeibare eyeliner altijd het fijnst. Deze raad ik dan ook zeker aan!

Ontdek het complete make-up assortiment bij Plein.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!