Zo blijft je make-up mooi onder je mondkapje

Plein.nl | donderdag 15 oktober | Make-up

make-up-onder-mondkapje

In de supermarkt, in de bus en in de trein. Het mondkapje is tegenwoordig een essentieel onderdeel van je look. Gelukkig betekent dit niet dat je geen make-up meer kan dragen. Het is alleen wel verstandig om je make-up hier een beetje op aan te passen zodat je zeker weet dat je make-up goed blijft zitten. Ook als het mondkapje weer af mag.

Ontdek het uitgebreide assortiment make-up bij Plein.

Tips voor make-up onder je mondkapje

Vlekkerige foundation en een lippenstift die overal zit behalve op je lippen. Het dragen van een mondkapje kan best een uitdaging zijn als je net ’s ochtends je make-up hebt gedaan. Wij snappen dat je je flawless look het liefst zo lang mogelijk wilt behouden. Met deze tips weet je zeker dat je make-up mooi blijft onder je mondkapje.

Stap 1: primer aanbrengen

Voordat je je make-up aanbrengt is het handig om een goeie primer aan te brengen. Een primer zorgt ervoor dat je foundation goed aan je huid blijft hechten. Hierdoor is de kans op vlekken (en een vies mondkapje vol foundationvlekken) een stuk kleiner. Een primer breng je aan na je dag- en oogcrème.

Stap 2: longlasting foundation

Na het aanbrengen van je primer, is het tijd voor een longlasting foundation. Kies het liefst voor een foundation die vrij is van olie. De Max Factor Lasting Performance Foundation is een vloeibare foundation die gegarandeert acht uur lang blijft zitten. De foundation heeft een perfecte dekking en blijft, dankzij het veegvast systeem, zelfs zitten bij het aanraken van de huid (en dus ook bij het dragen van een mondkapje). 

Stap 3: matterende poeder

Fixeer je foundation vervolgens met een matterende poeder. Een poeder zorgt ervoor dat je make-up mooi mat blijft en netjes blijft zitten. Daarnaast zorgt een poeder voor een gezonde, natuurlijke look. Onze favoriet is de Rimmel Stay Matte Pressed Powder. De natuurlijke mineralen zorgen voor een mooie finish en de poeder blijft tot wel 5 uur zitten. 

Stap 4: longlasting lipstick

Draag je graag een lipstick? Kies dan voor een longlasting lippenstift onder je mondkapje als je er zeker van wilt zijn dat je lippen de hele dag kissproof blijven. Maybelline SuperStay 24H blijft, zoals de naam al doet vermoeden, 24uur lang zitten. Deze langhoudende lippenstift zorgt voor intens gekleurde lippen én verzorgt je lippen dankzij de hydraterende formule. De lippenstift is verkrijgbaar in verschillende kleuren, van verleidelijk rood tot tijdloos, klassiek roze. Breng eerst de kleur aan op je lippen en vervolgens de lippenbalsem. Het resultaat: lippen om te zoenen!

Tip: vermijd een lipgloss. Een lipgloss plakt sowieso aan je mondkapje vast. Het resultaat? Een vies mondkapje en je make-uplook is verpest.

Stap 5: fixing spray

Ten slotte breng je een fixing spray (ook wel setting spray genoemd) aan over je make-up. De fixing spray zorgt ervoor dat jouw make-up netjes blijft zitten. Zonder vlekken, vegen of dat je make-up vervaagt. Je set als het ware je make-uplook. Een aanrader is de Cosmetics Prep + Prime Fix+ Make-Up Setting Spray van MAC. Breng de spray met een afstand van ongeveer 20 centimeter aan op je gezicht. De spray vormt een beschermd laagje op je gezicht waardoor je er de hele dag fris en stralend uitziet.

Stap 6: leg de focus op je ogen

Nu vooral je ogen te zien zijn, mag de nadruk wat meer op je oogmake-up liggen. Kies daarom voor een mooie oogschaduw, opvallende wimpers of juist een strakke eyeliner. Vergeet ook vooral je wenkbrauwen niet.

Ontdek het uitgebreide assortiment make-up bij Plein.

Over de schrijver

Plein.nl
Plein.nl

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.