Badkamer schoonmaken

Plein | maandag 3 augustus | Schoonmaakmiddel

badkamer-schoonmaken

Je bent dagelijks in de badkamer te vinden om je te wassen, tanden te poetsen en jezelf te verzorgen. Geen wonder dat je badkamer vies wordt. Belangrijk is om regelmatig, het liefst minimaal één keer in de week, je badkamer schoon te maken. Met deze tips is je badkamer snel en hygiënisch schoon.

Bekijk hier het assortiment aan badkamerartikelen bij Plein.

Bad en douche schoonmaken

Voor het reinigen van de gehele badkamer gebruik je het makkelijkst badkamerreinigers in een spuitfles. Je kunt hiervoor een gewone huishouddoek gebruiken. Op tegels en rondom kranen en douchekoppen ontstaat vaak kalkaanslag. Dit kan je eenvoudig verwijderen door een anti-kalk reiniger of een ontkalker.

Voegen badkamer reinigen

Voor het reinigen van de voegen in de badkamer zijn gespecialiseerde reinigers beschikbaar. Zo zorgt de voegen reiniger van HG voor sterke reiniging. Het vuil wordt op die manier uit de voegen verwijderd. Als er na het reinigen met HG Voegenreiniger nog gele/bruine aanslag ziet, dan is dit kalk. Gebruik voor het verwijderen van kalk een ontkalker/anti kalk. Gebruik voor donkere schimmel/vochtplekken een schimmelreiniger, bijvoorbeeld deze van HG.

Badkamertegels schoonmaken

Tegels kunnen vuil worden en de glans verliezen. In de badkamer komt dit meestal door vocht- en kalkaanslag van de douche. Gebruik een speciale tegelreiniger voor het grondig schoonmaken van badkamertegels. Deze tegelreinigers zijn extra krachtig om ook vloertegels goed schoon te krijgen.

Spiegel en glas reinigen

Spiegels en glas wordt snel vies in een badkamer door intensief gebruik. Kalkaanslag en oppervlakkig vuil is het resultaat. Gebruik eerst een ontkalker om kalkaanslag te verwijderen en vervolgens een glasreiniger voor een perfect glanzend resultaat. Gebruik alleen een zachte spons of doek, dus zeker geen schuurspons.

Bekijk hier het assortiment aan badkamerartikelen bij Plein.

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.