Prevalin Oogdruppels 10 ml

Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.
10,89

Oogdruppels tegen hooikoortsklachten

Prevalin Oogdruppels voor als je last hebt van tranende, jeukende, branderige of rode ogen. Prevalin Oogdruppels leggen een beschermend laagje aan in de ogen waardoor hooikoortsklachten worden tegengegaan.
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 87296686
Registratienummer 17237=57336
Productnaam Prevalin dinatriumcromoglicaat 20 mg/ml oogdruppels
Registratiecode RVG
ATC-code S01GX01
Netto inhoud 10 ML
GPC-nummer 10000881
GPC-omschrijving Allergiepreventie/-vermindering/antihistaminica
Dosering 4-6x per dag 1-2 druppels per oog
Maximale dagdosering 6x per 24 uur
Gebruiksadvies Flesje openen zonder erin te knijpen, trek het ooglid voorzichtig omlaag waardoor een soort zakje ontstaat; het hoofd naar achteren en kijk naar uw wenkbrauw;breng de druppel in de onderste buitenhoek van het oog en neem de wijsvinger van het flesje weg (probeer met de druppelaar van het flesje uw oog niet aan te raken); knipper enkele malen met de ogen; herhaal de stappen voor het andere oog. Binnen 14 dagen geen verbetering van de klachten, raadpleeg arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een donkere plaats beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak.
Houdbaarheidinstructie Na opening 1 maand houdbaar. Niet meer gebruiken na datum op verpakking achter 'Niet gebruiken na' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar. - Niet gebruiken bij droge ogen of een beschadigd hoornvlies zonder overleg met een arts. - Dit middel dagelijks gebruiken, zolang als de pollen waarvoor u allergisch bent in de lucht zitten. - Na toediening de traanbuis 1 tot 3 minuten dichtdrukken. - Kijk in de bijsluiter of u tijdens het gebruik uw contactlenzen mag gebruiken. - Na de oogdruppels kan het zijn dat u tijdelijk wazig ziet.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Druppel
Te gebruiken bij Dit middel wordt gebruikt bij een ontsteking van het oogslijmvlies dat hierdoor jeukt, traant of rood is (conjunctivitis) door een allergie voor bepaalde stoffen. Uw ogen kunnen branderig aanvoelen, de oogleden zijn gezwollen en licht kan slecht worden verdragen.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de werkzame stoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Mag gebruikt worden
Borstvoeding Mag gebruikt worden
Gebruiksbeperking Let op: Bij het dragen van contactlenzen, contactlenzen uit doen voor gebruik van dit middel en deze pas 15 minuten daarna weer indoen. Dit geneesmiddel werkt preventief en is daarom niet geschikt om klachten direct te verhelpen. Ga door met het gebruik zolang er blootstelling is aan de stoffen die een allergische reactie veroorzaken.
Huisarts Als de symptomen ernstig zijn en de medicijnen onvoldoende helpen.Bij zwangerschap en/of borstvoeding. Bij benauwdheid of kortademigheid, bij zeer gezwollen ogen en gekleurd oogvocht. Bij klachten aan uitsluitend één kant van de neus. Kinderen die voor de eerste keer klachten hebben. Om de oorzaak van de allergie te weten te komen.
Werkzame stoffen Dinatriumcromoglicaat 20 mg/ml
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij hooikoorts en vergelijkbare allergische reacties
Hulpstoffen :
Benzalkoniumchloride (ocular) Benzalkoniumchloride kan worden opgenomen door zachte contactlenzen en kan de kleur van de contactlenzen veranderen. U moet uw contactlenzen uit doen voordat u dit middel gebruikt en deze pas 15 minuten daarna weer indoen. Benzalkoniumchloride kan ook oogirritatie veroorzaken, vooral als u droge ogen heeft of een aandoening van het hoornvlies (de doorzichtige voorste laag van het oog). Als u last krijgt van een abnormaal gevoel, steken of pijn in het oog na gebruik van dit middel, neem dan contact op met uw arts.
Dinatriumedetaatdihydraat
Water voor injecties

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Prevalin Oogdruppels leggen, net als de neusspray, een beschermend laagje aan over de mestcellen, maar dan in de ogen. Hierdoor kan de histamine niet vrijkomen en worden hooikoortsklachten tegengegaan. Ook voor Prevalin Oogdruppels geldt dat deze goed naast de Prevalin Allerstop tabletten gebruikt kunnen worden. Heb je last van geïrriteerde, tranende of jeukende ogen, dan zijn Prevalin Oogdruppels de oplossing. Hoe gebruik ik Prevalin Oogdruppels? Ook voor Prevalin Oogdruppels geldt dat, voor het beste effect, het belangrijk is om regelmatig te druppelen. Hierdoor blijft de beschermende laag optimaal in stand, en ben je beter bestand tegen hooikoorts. Prevalin Oogdruppels tegen verschijnselen van hooikoorts. Voor personen die last hebben van allergische oogklachten en/of tranende, jeukende, branderige of rode ogen. Dosering Volwassenen en kinderen vanaf 2 jaar: 4-6x daags elk oog 1-2 druppels. Let op! Na opening 4 weken houdbaar. Samenstelling Bevat natriumcromoglicaat 20 mg/ml. Verpakking Flacon à 10 ml.

Productinformatie over Prevalin Oogdruppels

  • Merk: Prevalin
  • Ean: 87296686
  • Artikel: 711-399

Prevalin Oogdruppels 10 ml

10,89
Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.
* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs