Ume su is een unieke, azijnachtige smaakmaker. Het wordt gemaakt van het sap van gefermenteerde umevruchten en is heerlijk als saladedressing of in combinatie met gebakken groenten, rijst of noedels.
In Europa wordt ume ook wel abrikoos of pruim genoemd, maar Japanners zeggen daarop: 'het is geen pruim en ook geen abrikoos. Het is ume.' Een bijzonder stuk fruit dus!
Als je nog nooit ume gegeten hebt, is het echt het proberen waard! De smaak is krachtig, onvergelijkbaar en je ervaart twee heftige smaken (zout en zuur) tegelijk. Een mooie eetervaring!
ume vruchten* (Japan), zeezout (Japan)
geen bekende allergenen
Energie (kJ) 73 kJ Energie(kcal) 17 kcal Vet totaal 0 g Vet verzadigd 0 g Koolhydraten totaal 3.4 g Suikers 0 g Voedingsvezel 0.2 g Eiwit totaal 0.8 g Zout 16.33 g Natrium 6532 mg