Met de biologische Premium Organic Tea Jasmin Green no 355 van Simon levelt streel je de smaakpapillen Het kleine bittertje in de afdronk is een subtiele finishing touch die deze biologische thee nog lekkerder maakt. Deze groene thee wordt gemaakt van theeblaadjes die geplukt zijn in China.
Zetadvies
Breng vers water aan de kook tot 80°C. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe 2 gram thee par kopje los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens 4 minuten trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.
Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.
Ingrediënten
Biologische groene jasmijnthee
Herkomst
China De ontdekking van thee
Thee komt oorspronkelijk uit China. Over de ontdekking ervan bestaan vele verhalen en legenden. En zoals bij veel ontdekkingen het geval is, speelde ook hier het toeval een belangrijke rol.
Eén van de legenden verhaalt over Shen Nung, verbouwer van medicinale kruiden tijdens de Yuan dynastie 3000 v.Chr. Bladeren van de theeplant vielen toevallig in zijn pan kokend water, waarna hij verrast was door de smaak en de vermeende heilzame effecten. Een soortgelijk ontdekkingsverhaal wordt ook toegedicht aan keizer Shen Nung, 2750 v.Chr.
Rondtrekkende boeddhistische monniken, die thee in China hadden leren kennen en waarderen, verspreidden het gebruik vervolgens ook buiten China. Zo ontstond over de gehele wereld een groeiende vraag naar thee.
Uiteenlopende smaken
De smaak van Chinese thee is even gevarieerd als de vele soorten die iedere regio -18 in totaal- produceert. De karakters lopen uiteen van bloemig (jasmijn), kruidig en tarry (ook wel rookthee) genoemd. Chinezen drinken hun thee puur, zonder suiker en melk.
Biologische groene jasmijnthee
Vrij van allergenen
Kruiden en Specerijen getrokken in water bevatten geen voedingswaarden.