Semper Glutenvrije Aardappelvezels wordt gemaakt door aardappelpulp te zuiveren en te drogen. Zo blijft er een product over bestaande uit 70% voedingsvezels met een samenstelling van pectine, hemicellulose, cellulose en lignine. Een derde van deze voedingsvezels laat zich oplossen in water, gecombineerd met onoplosbare vezels. De darmvezels verhogen het volume van de inhoud van de darm en hebben een gunstige invloed op de doorgangbaarheid. De metabolische vezels zorgen juist voor een langzamere voedselopname en zorgen zo dat er geen buitensporige verhoging van de bloedsuikerspiegel plaatsvindt.
Deze aardappelvezels binden vloeistof die je glutenvrije recepten zoals brood, lekkerder en vochtiger maakt. Ook is het een uitstekende vervanger voor paneermeel of voor het binden van je gehaktballen. De smaak is neutraal, het is gemaakt zonder toevoegingen.
Gedroogde aardappelvezels.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie 905 kJ / 221 kcal, Vet 0.3 gram, waarvan verzadigd 0.1 gram, Koolhydraten 17 gram, waarvan suikers 0.1 gram, Voedingsvezels 65 gram, Eiwitten 5 gram, Zout 0.03 gram