Sandoz Cetirizine 10 mg 30 tabletten

Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.
3,99

Sandoz Cetirizine 10mg

Sandoz Cetirizine 10mg is een geneesmiddel en is een anti-allergiemedicijn. Het wordt gebruikt bij verschillende vormen van allergie, zoals hooikoorts, langdurig ontstoken neusslijmvlies, ontstoken ogen door allergie, netelroos en jeuk. Bij volwassenen en kinderen van 6 jaar en ouder is Cetirizine 2HCl Sandoz 10 mg bestemd voor de verlichting van:

  • neus- en oogklachten die verband houden met seizoengebonden en niet-seizoengebonden allergische rhinitis
  • chronische netelroos (chronische idiopatische urticaria)
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8712371001440
Registratienummer 25270
Productnaam Cetirizine 2HCl Sandoz 10 mg
Registratiecode RVG
ATC-code R06AE07
Netto inhoud 30 ST
GPC-nummer 10000881
GPC-omschrijving Allergiepreventie/-vermindering/antihistaminica
Dosering 1-2x per dag 0,5-1 tablet, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 10 mg (=1 tablet) per 24 uur
Leeftijd Vanaf 6 jaar
Gebruiksadvies Innemen met ruime hoeveelheid water. Bij een matig-ernstige tot ernstige stoornis in de werking van de nieren: 1 maal per dag een halve tablet. Bij geen verbetering van de klacht na 3 dagen gebruik, raadpleeg arts.
Bewaarinstructie Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Dit middel heeft geen speciale bewaarcondities.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar. - De tabletten niet gebruiken bij kinderen jonger dan 6 jaar. - Dit medicijn maakt suf en vermindert het reactievermogen. U mag niet autorijden zolang u last heeft van deze bijwerkingen. Zorg dat kinderen veilig spelen (bijvoorbeeld niet hoog in een klimrek) als zij dit medicijn hebben gebruikt. - Niet gebruiken bij epilepsie, plasproblemen of een vergrote prostaat zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken bij een slechte nierfunctie zonder overleg met een arts. - Stop direct met het gebruik bij optreden van koorts, roodheid of puistjes.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Cetirizine is een anti-allergiemedicijn. Het wordt gebruikt bij verschillende vormen van allergie, zoals hooikoorts, langdurig ontstoken neusslijmvlies, ontstoken ogen door allergie, netelroos en jeuk.
Niet gebruiken bij > een ernstige stoornis in de nierwerking of bij een allergie voor cetrizine dihydrochloride, voor hydroxyzine voor piperazine derivaten (nauw verwante werkzame stoffen van andere geneesmiddelen).
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden, tenzij op strikt advies arts
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden, tenzij op strikt advies arts
Gebruiksbeperking Dit geneesmiddel kan de resultaten van een allergietest beïnvloeden. Overleg met arts of en wanneer te stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel voordat een allergietest plaatsvindt. Niet samen met alcohol gebruiken.
Huisarts Als de symptomen ernstig zijn en de medicijnen onvoldoende helpen.Bij zwangerschap en/of borstvoeding. Bij benauwdheid of kortademigheid, bij zeer gezwollen ogen en gekleurd oogvocht. Bij klachten aan uitsluitend één kant van de neus. Kinderen die voor de eerste keer klachten hebben. Om de oorzaak van de allergie te weten te komen.
Werkzame stoffen Cetrizine dihydrochloride 10 mg
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij hooikoorts en vergelijkbare allergische reacties
Hulpstoffen :
Microkristallijne cellulose Dit is een vulmiddel
Magnesiumstearaat (E470B) Dit is een antiklontermiddel
Lactosemonohydraat Als u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan voor gebruik contact op met een arts
Colloïdaal watervrij siliciumdioxide
Hypromellose (E464)
Macrogol 4000
Titaniumdioxide (E171)
Lactose Dit middel bevat lactose. Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit middel inneemt.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Gebruik

De tabletten dienen met een glas vloeistof te worden doorgeslikt.
Volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder: éénmaal daags 10 mg (éénmaal daags 1 tablet).
Kinderen van 6 tot 12 jaar: tweemaal daags 5 mg (tweemaal daags een halve tablet).
Patiënten met matig-ernstige tot ernstige stoornissen in de werking van de nieren : Patiënten wordt aangeraden om éénmaal daags 5 mg te gebruiken. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Samenstelling

Het werkzame bestanddeel is cetirizine dihydrochloride. Eén filmomhulde tablet bevat 10 mg cetirizine dihydrochloride. Andere bestanddelen (hulpstoffen) zijn: tabletkern: microkristallijne cellulose, lactose monohydraat, magnesiumstearaat (Ph.Eur), colloïdaal watervrij siliciumdioxide tabletomhulling: hypromellose, lactose monohydraat, macrogol 4000 en titaandioxide (E171)

Productinformatie over Sandoz Cetirizine 10 mg

  • Merk: Sandoz
  • Ean: 8712371001440
  • Artikel: 938-974

Sandoz Cetirizine 10 mg 30 tabletten

3,99
Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.
* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs