Roter Paracetamol 250 mg Junior 20 smelttabletten

Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.
6,19

Roter Paracetamol Junior 250mg

Roter Paracetamol Junior 250mg smelttablet is te gebruiken bij verschillende soorten milde tot matige pijn, hoofdpijn, koorts, griep, verkoudheid, keelpijn, bijholteontsteking, middenoorontsteking, spierpijn en gewrichtspijn. De tabletjes kunnen zonder water worden ingenomen en hebben een bananensmaak.

  • Pijnstillend
  • Koortsverlagend
  • Smelttablet met bananensmaak
  • Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8713304942175
Registratienummer 28824
Productnaam Roter Paracetamol junior instant smelttablet 250 MG banaan
Registratiecode RVG
ATC-code N02BE01
Netto inhoud 20 ST
GPC-nummer 10000856
GPC-omschrijving Pijnstiller algemeen
Dosering 1-2 tabletten per keer, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 4-12, afhankelijk leeftijd en gewicht
Leeftijd 4-15 jaar
Gebruiksadvies 4 uur tussenpozen aanhouden, tablet niet door de verpakking drukken, laten smelten op de tong, bij kinderen 4-6 jaar eerst oplossen in lepel water of melk voor toediening
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats beneden de 25 °C.
Risicowaarschuwing - Het is belangrijk om niet te veel te gebruiken, want dan kan dit geneesmiddel lever- en nierklachten geven. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Vermijd langdurig gebruik bij hoofdpijn, dit kan hoofdpijn veroorzaken. - Niet gebruiken bij slechte nier- of leverfunctie zonder overleg met een arts. - Bij pijn niet langer dan 5 dagen gebruiken of bij koorts niet langer dan 3 dagen gebruiken zonder overleg met een arts. - Bij kinderen jonger dan 4 jaar niet langer dan 2 dagen gebruiken zonder overleg met en arts.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Smelttablet
Te gebruiken bij Ter verlichting bij hoofdpijn, koorts en pijn bij griep en verkoudheid of na vaccinatie, kiespijn, zenuwpijn, spit, spierpijn of menstruatiepijn.
Niet gebruiken bij Allergie voor een van de stoffen in dit geneesmiddel. Fenylketonurie.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Lever- of nierinsufficiëntie, fenylketonurie. Niet i.c.m andere geneesmiddelen. Niet langer dan 3 dagen gebruiken, zonder overleg arts.
Werkzame stoffen Paracetamol 250 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij koorts en bij pijn

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

Kinderen van 2 tot 6 jaar: 1 tablet per keer, maximaal 4x per dag. Maximaal 4 tabletten per dag.
Kinderen van 6 tot 9 jaar: 1 tablet per keer, maximaal 4-6x keer per dag.
Kinderen van 9 tot 12 jaar: 2 tabletten per keer, maximaal 3-4x per dag.
Kinderen van 12-15 jaar: 2 tabletten per keer, maximaal 4-6x per dag.
De aanbevolen dosering niet overschrijden tenzij een arts anders adviseert.

De tijd tussen twee innames dient tenminste 4 uur te bedragen. De laagste herhaling (3 of 4 keer per dag) is bedoeld voor kinderen in het lagere segment van de betreffende leeftijdsgroep.
Bij kinderen jonger dan 6 jaar, moeten de tabletten opgelost worden in een lepel water of melk (risico op bittere smaak indien het wordt ingenomen met fruitsap) voordat het product toegediend wordt.
Bij kinderen ouder dan 6 jaar, kunnen de tabletten opgezogen worden. De tabletten zullen zeer snel smelten
in de mond bij contact met het speeksel.

Verminderde nier werking
In geval van verminderde nier werking (ernstige nierinsufficiëntie) moet de tijd tussen twee toedieningen minstens 8 uur bedragen.
Als je merkt dat Roter paracetamol junior instant smelttablet 250 mg banaan te sterk of juist te weinig werkt, raadpleeg dan je arts of apotheker.

Samenstelling

Bevat 250 mg paracetamol per tablet.
Andere bestanddelen (hulpstoffen) zijn mannitol (E421), crospovidone, aspartaam (E951), bananenaroma, magnesiumstearaat, polymethacrylaat, hydrofoob colloïdaal kiezelzuur

Let op!

Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor paracetamol of fenylketonurie (te wijten aan de aanwezigheid van aspartaam). Lees voor gebruik de bijsluiter. 

Productinformatie over Roter Paracetamol 250 mg Junior

  • Merk: Roter
  • Ean: 8713304942175
  • Artikel: 760-547

Roter Paracetamol 250 mg Junior 20 smelttabletten

6,19
Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.