Prevalin Allerstop Cetirizine 21 tabletten

Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.
12,69

Prevalin Allerstop met Cetirizine

Deze verpakking van Prevalin Allerstop bevat 21 filmomhulde tabletten met 10 mg Cetirizine. Je gebruikt Prevalin Allerstop bij overgevoeligheidsreacties zoals hooikoorts of vergelijkbare allergische reacties. Het effect wordt binnen 2 uur bereikt en werkt tenminste 24 uur door.
Prevalin Allerstop zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar. Prevalin Allerstop tabletten tegen allergie behoort tot de antihistaminica en bevat de werkzame stof cetirizinedihydrochloride (Cetirizine).

 • Verlicht al je hooikoortsklachten
 • Zijn het hele hooikoortsseizoen te gebruiken
 • Slechts één tablet per dag nodig
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8710537043891
Registratienummer 115971
Productnaam Prevalin Allerstop
Registratiecode RVG
ATC-code R06AE07
Netto inhoud 21 ST
GPC-nummer 10000881
GPC-omschrijving Allergiepreventie/-vermindering/antihistaminica
Dosering 2x per dag 0,5 of 1x per dag 1, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 1 tablet
Leeftijd Vanaf 6 jaar
Gebruiksadvies Innemen met voldoende vloeistof. De tablet is in gelijke delen te verdelen. Bij een matig-ernstige tot ernstige stoornis in de werking van de nieren: 1 maal per dag een halve tablet. Als binnen 3 dagen de klacht(en) niet verbeteren, raadpleeg arts.
Bewaarinstructie Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Dit middel heeft geen speciale bewaarcondities.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar. - De tabletten niet gebruiken bij kinderen jonger dan 6 jaar. - Dit medicijn maakt suf en vermindert het reactievermogen. U mag niet autorijden zolang u last heeft van deze bijwerkingen. Zorg dat kinderen veilig spelen (bijvoorbeeld niet hoog in een klimrek) als zij dit medicijn hebben gebruikt. - Niet gebruiken bij epilepsie, plasproblemen of een vergrote prostaat zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken bij een slechte nierfunctie zonder overleg met een arts. - Stop direct met het gebruik bij optreden van koorts, roodheid of puistjes.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Voor de verlichting van neus- en oogklachten die verband houden met seizoengebonden en niet seizoengebonden allergische rhinitis en/ of aanhoudende huiduitslag met hevige jeuk en vorming van bultjes (galbulten) waarvan de oorzaak onbekend is (urticaria).
Niet gebruiken bij Allergie voor de werkzame stof of één van de hulpstoffen in dit geneesmiddel. Ernstige nierfunctiestoornissen en allergie voor hydroxyzine of voor piperazinederivaten.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Voor gebruik arts raadplegen bij nierfunctiestoornissen, moeite met plassen of epilepsie. Bij allergietest 3 dagen voorafgaand stoppen met gebruik. Niet samen gebruiken met alcohol.
Huisarts Als de symptomen ernstig zijn en de medicijnen onvoldoende helpen.Bij zwangerschap en/of borstvoeding. Bij benauwdheid of kortademigheid, bij zeer gezwollen ogen en gekleurd oogvocht. Bij klachten aan uitsluitend één kant van de neus. Kinderen die voor de eerste keer klachten hebben. Om de oorzaak van de allergie te weten te komen.
Werkzame stoffen Cetirizinedihydrochloride 10 mg
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij hooikoorts en vergelijkbare allergische reacties
Hulpstoffen :
Lactose Dit middel bevat lactose. Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit middel inneemt.
Natrium, minder dan 1 mmol (23 mg) per dosis Dit middel bevat minder dan 1 mmol natrium (23 mg) per dosis, dat wil zeggen dat het in wezen ‘natriumvrij’ is.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Prevalin Allerstop wordt gebruikt bij:

 • Bij seizoensgebonden en niet-seizoensgebonden ontsteking van het neusslijmvlies gekenmerkt door een verstopte neus, niezen en afscheiding (allergische rhinitis).
 • Allergische oogbindvliesontsteking.
 • voor volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar kun je Prevalin Allerstop ook gebruiken bij langdurige (chronische) huiduitslag met hevige jeuk en vorming van bultjes (urticaria) van onbekende oorzaak.

Dosering en Gebruik

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 1 tablet van 10 mg per dag. Bij het optreden van slaperigheid kan de tablet ’s avonds worden ingenomen.
Kinderen tussen 6 en 12 jaar: Tweemaal per dag een halve tablet (’s morgens en ’s avonds). Kinderen die jonger zijn dan 6 jaar mogen dit middel niet gebruiken.
Kinderen die minder dan 30 kg wegen 5 mg (1/2) tablet per dag.
Patiënten met verminderde nierfunctie:  Lees voor gebruik de bijsluiter.

Eén van de bijwerkingen is slaperigheid. Test voordat je gaat autorijden og machines bediend of dit bij jou ook het geval is. Als je slaperig wordt van Prevalin Allerstop dan kun je proberen of je hier overdag minder last van hebt als je tablet voor het slapen gaan inneemt.

Aanbevolen dosering niet overschrijden en lees voor gebruik de bijsluiter.

Ingrediënten

De werkzame stof in dit middel is: cetirizinehydrochloride, 10mg per filmomhulde tablet.
De andere stoffen zijn microkristallijne cellulose, lactosemonohydraat, hydroxypropylmethylcellulose, macrogol 4000, magnesiumstearaat, colloïdaal watervrij siliciumdioxide, polydextrose en titaandioxide (E171).

Wanneer mag je Prevalin Allerstop niet gebruiken of moet je extra voorzichtig zijn?

 • Kinderen die jonger zijn dan 6 jaar mogen dit middel niet gebruiken.
 • Als er na 3 dagen geen verbetering is opgetreden of de allergische reactie is erger geworden, raadpleeg dan je arts.
 • Raadpleeg voor gebruik tijdens de zwangerschap eerst je arts. Niet gebruiken tijdens de periode dat er borstvoeding wordt gegeven. 
 • Als er sprake is van een ernstige stoornis in de werking van de nieren, (ernstig nierfalen met een creatinineklaring onder 10 ml/min).
 • Indien je arts heeft meegedeeld dat je bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met je arts voordat je dit geneesmiddel inneemt.
 • Je moet extra voorzichtig zijn met alcohol gelijktijdig met dit middel.
 • Wanneer je epilepsie (vallende ziekte) hebt.
 • Bij allergie-testen; indien jevan plan bent allergie-testen te laten uitvoeren, dien je de behandeling met Prevalin Allerstop drie dagen vóór deze testen te onderbreken.
 • Wij raden af om Prevalin Allerstop te gebruiken als je zwanger bent, wilt worden of borstvoeding geeft. Als je last hebt van een allergie neem dan contact op met je huisarts of verloskundige om te kijken welk middel het meest geschikt voor je is.
 • Je kunt gewoon sporten, autorijden of machines besturen als je Prevalin Allerstop gebruikt zoals voorgeschreven.
 • Dit middel kent wisselwerkingen met andere geneesmiddelen. Lees voor gebruik de bijsluiter om te kijken of dit ook voor jou geldt.
 • Voordat je dit middel gaat slikken is het raadzaam om de bijsluiter te lezen want dit product heeft meer informatie,contraindicaties en waarschuwingen dan dat wij in onze informatie hebben gezet.

 

Productinformatie over Prevalin Allerstop Cetirizine

 • Merk: Prevalin
 • Ean: 8710537043891
 • Artikel: 1019-115

Prevalin Allerstop Cetirizine 21 tabletten

12,69
Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.