Nestosyl Creme 15 gr

Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.
6,79

Nestosyl Classic crème

Nestosyl crème is een multifunctionele crème voor de beschadigde huid. De Nestosyl crème is een geneesmiddel dat zonder recept verkrijgbaar is en is geschikt voor o.a.: oppervlakkige snij- en schaafwondjes, insectenbeten, en kortdurende jeuk. Nestosyl crème is ook geschikt bij irritatie door de eikenprocessierups want het werkt  plaatselijk verkoelend, jeukstillend en pijn verlichtend.

 • Pijn verlichtend en jeukstillend
 • Wondverzorging
 • Oppervlakkige schaaf- en snijwonden
 • Geschikt bij jeuk door insectenbeten of eikenprocessierups
 • Handige meeneemtube van 15 gram
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8710464104344
Registratienummer 00591
Productnaam Nestosyl hydrofobe creme
Registratiecode RVG
ATC-code D04AB07
Netto inhoud 15 GR
GPC-nummer 10000891
GPC-omschrijving Algemene veelzijdige (hoofd)huid behandeling
Dosering Op aangedane huid
Maximale dagdosering Afhankelijk klachtbehandeling
Gebruiksadvies 2-3x daags dikke laag op beschadigde huid aanbrengen, meerdere malen per dag dunne laag aanbrengen bij plaatselijk kortdurende jeuk en insectenbeten. Bij geen verbetering klachten, raadpleeg arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats beneden de 25 °C.
Houdbaarheidinstructie Na opening 12 maanden houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op verpakking en inhoud na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken als u een pinda- of sojalecithine allergie heeft. - Niet gebruiken bij zwangerschap. - Bij borstvoeding: bij aanbrengen op de borsten, deze eerst goed wassen vóór het voeden. - Niet aanbrengen op slijmvliezen. - Niet langdurig gebruiken op grote oppervlakken.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Creme
Te gebruiken bij Verlichting van plaatselijke jeuk, insectenbeten en oppervlakkige schaafwonden.
Niet gebruiken bij Allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter.
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter.
Gebruiksbeperking Allergie voor pinda's of soja. Niet geschikt voor toepassing op slijmvliezen of langdurig gebruik op grote huidoppervlakken.
Huisarts Bij overgevoeligheid voor het gif van de beet/steek (te merken aan benauwdheid, flauwvallen). Bij steken in de mond-/keelholte.
Werkzame stoffen Zinkoxide 100 mg/g , Pramocaïnehydrochloride 10 mg/g
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Ter verlichting van plaatselijk kortdurende jeuk, insectenbeten en oppervlakkige schaaf- en snijwond
Hulpstoffen :

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Werking:

Nestosyl crème werkt plaatselijk pijn- en jeukstillend bij bijvoorbeeld beten of steken door insecten. De crème heeft een dekkende, verkoelende en zwak samentrekkende werking.

Dosering

Dikke laag crème aanbrengen op de beschadigde huid, zo nodig enige malen per dag. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Let op! Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor een van de bestanddelen. Niet op slijmvliezen toepassen. Raadpleeg arts als de klachten aanhouden.

Samenstelling

 • De werkzame stoffen in dit middel zijn:
  Pramocaïne en zinkoxide
 • De hulpstoffen in dit middel zijn:
  Benzalkoniumbromide, 8-hydroxychinoline, wolvet, witte vaseline, arachide-olie (pinda-olie), soja-lecithine, gezuiverd water.

Allergie informatie

Nestosyl bevat arachide-olie (pinda-olie), soja-lecitine en wolvet.
Dit geneesmiddel niet gebruiken indien je overgevoelig bent voor pinda’s en/of soja. Wolvet kan plaatselijke huidirritaties veroorzaken (bijv. contactdermatitis).

Productinformatie over Nestosyl Creme

 • Merk: Nestosyl
 • Ean: 8710464104344
 • Artikel: 711-316

Nestosyl Creme 15 gr

6,79
Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.