Sesame Street

Wie kent Sesamstraat niet?! Sesamstraat is de bekendste straat van Nederland waar Pino, Elmo, Cookie monster, Ieniemienie, Purk en Tommie elke dag nieuwe avonturen beleven.
Lees meer

Resultaten 1 t/m 2 van 2

Sesame Street Knuffel Elmo
Sesame Street Knuffel Elmo
(0)
Morgen in huis
30% korting
19,99 (adviesprijs) 13,95
Bekijk product: Sesame Street Knuffel Elmo
Sesame Street Knuffel Koekiemonster
Sesame Street Knuffel Koekiemonster
(0)
Morgen in huis
16% korting
19,99 (adviesprijs) 16,85
Bekijk product: Sesame Street Knuffel Koekiemonster

Sesame Street

Sesame Street werd in 1969 opgezet als een educatief programma om kinderen in achterstandswijken spelenderwijs van hun leerachterstand af te helpen. Het programma werd onder meer succesvol door de poppen van de hand van poppenspeler Jim Henson en poppenmaker Don Sahlin, de Muppets, die later ook een belangrijke rol kregen in The Muppet Show.

Geschiedenis Sesame Street

Voordat er werd begonnen met het uitzenden van echte afleveringen, werden er eerst 5 testafleveringen uitgezonden. De eerste daarvan werd uitgezonden op 21 juli 1969. De eerste echte aflevering werd uitgezonden op 10 november 1969. Het programma was meteen vanaf het begin erg succesvol. Na één seizoen had CTW er al drie Emmy Awards mee binnengehaald, voor het beste kinderprogramma en voor het script en de muziek. Het programma kreeg in deze periode nog 17 andere prijzen, waaronder de Peabody Award en een Prix Jeunesse. In 1998 had Sesame Street in totaal meer dan honderd prijzen gewonnen, waaronder 71 Emmy Awards. Sesame Street werd verkocht aan 120 landen en er werden twintig verschillende internationale versies geproduceerd.

Sesamstraat knuffel kopen op Plein

De allerleukste knuffels van Sesamstraat koop je natuurlijk bij Plein. Ontdek de leukste knuffels van Cookie Monster en Elmo. Voor urenlang speel- en knuffelplezier. Bestel nu jouw favoriete Sesamstraat knuffel veilig en vertrouwd bij Plein. Altijd snel in huis!