BenBits * Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs

BenBits was in de jaren '70 het eerste merk in Nederland dat suikervrije kauwgom verkocht. Nu 50 jaar later is BenBits terug en is de kauwgom niet alleen suikervrij maar ook plasticvrij.
Lees meer

BenBits

BenBits was in de jaren '70 het eerste merk in Nederland dat suikervrije kauwgom verkocht. Nu ruim 50 jaar later is BenBits terug met niet alleen suikervrije kauwgom maar de kauwgom is nu ook plasticvrij.

De Chicozapoteboom

Voor de kauwgom van BenBits maken ze gebruik van de natuurlijke gom uit de Chicozapoteboom. Eens in de acht jaar haalt een zogeheten ‘Chiclero’ de gom uit de boom door naar de top van deze 30 meter hoge boom te klimmen en met een mes een sneetje in de bast te maken. De gomvloeistof stroomt uit de boom en wordt opgevangen, waarna het naar Nederland verscheept wordt om er kauwgom van te maken.

Omdat de gom maar één keer in de acht jaar uit de boom wordt gehaald heeft de bast van de boom meer dan genoeg tijd om weer te herstellen. Hierdoor is het proces niet schadelijk voor de bomen. Ook worden de chicozapote bomen vanwege hun waarde niet gekapt!

Fabriek

Als de gom in de fabriek is aangekomen gaat het productieteam aan de slag om er kauwgom van te maken. De natuurlijke gom wordt samen gekneden met een natuurlijke suiker vervanger (xylitol), waaraan daarna verschillende smaken worden toegevoegd.
Vervolgend wordt de kauwgom verpakt in gerecycled papier.

BenBits assortiment bij Plein

Bij Plein verkopen we BenBits in verschillende smaken zoals, Peppermint, Spearmint of Salmiak. Ook hebben we veel keuze in het aantal stuks dat je wilt bestellen.

BenBits online bestellen

Bestel snel en gemakkelijk de duurzame kauwgom van BenBits op Plein.nl of via de Plein app. BenBits altijd snel in huis!

* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs