Leidapharm Hooikoortstabletten Loratadine 10 mg 10 tabletten

Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.
2,99

Leidapharm Loratadine hooikoortstabletten

Leidapharm Loratadine is een anti-allergiemedicijn en wordt gebruikt bij hooikoorts en andere allergische reacties op bijvoorbeeld huisstofmijt of de huidschilfers van huisdieren. Leidapharm Loratadine verlicht allergische klachten zoals loopneus, verstopte neus niezen, rode of waterige ogen. Dit geneesmiddel is ongeschikt voor kinderen jonger dan 2 jaar of lichter dan 30 kg.

 • Geschikt voor hooikoorts en andere allergische racties
 • Kan ook gebruikt worden bij netelroos
 • Bevat 10 mg Loratadine 
 • Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 2 jaar
 • Kan langdurig achtereen worden gebruikt
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8716049034976
Registratienummer 34132
Productnaam Leidapharm Hooikoortstabletten Loratadine 10 mg
Registratiecode RVG
ATC-code R06AX13
Netto inhoud 7 ST
GPC-nummer 10000881
GPC-omschrijving Allergiepreventie/-vermindering/antihistaminica
Dosering 0,5-1, afhankelijk leeftijd en gewicht
Maximale dagdosering 0,5-1, afhankelijk leeftijd en gewicht
Leeftijd Vanaf 2 jaar
Gebruiksadvies Innemen met glas water. Bij geen verbetering van de klacht binnen 14 dagen, niet langer gebruiken zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Dit middel heeft geen speciale bewaarcondities.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar. - Dit medicijn maakt suf en vermindert het reactievermogen. U mag niet autorijden zolang u last heeft van deze bijwerkingen. Zorg dat kinderen veilig spelen (bijvoorbeeld niet hoog in een klimrek) als zij dit medicijn hebben gebruikt. - Niet gebruiken bij een slechte leverfunctie zonder overleg met een arts.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Ter verlichting van allergische oog- en neusklachten en aanhoudende huiduitslag (chronische netelroos) met hevige jeuk.
Niet gebruiken bij Allergie voor één van de werkzame stoffen of hulpstoffen in dit geneesmiddel
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Overleg voor gebruik met arts bij een leveraandoening of als er een allergietest op de huid moet worden ondergaan.
Huisarts Als de symptomen ernstig zijn en de medicijnen onvoldoende helpen.Bij zwangerschap en/of borstvoeding. Bij benauwdheid of kortademigheid, bij zeer gezwollen ogen en gekleurd oogvocht. Bij klachten aan uitsluitend één kant van de neus. Kinderen die voor de eerste keer klachten hebben. Om de oorzaak van de allergie te weten te komen.
Werkzame stoffen Loratadine 10 mg
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij hooikoorts en vergelijkbare allergische reacties
Hulpstoffen :

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Netelroos

Leidapharm Loratadine kan ook worden gebruikt bij het verlichten van de verschijnselen van langdurige netelroos (huiduitslag met hevige jeuk en vorming van bultjes). Lees voor gebruik van netelroos de bijsluiter. 

Dosering en gebruik

Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals in de bijsluiter staat vermeld of je arts het heeft voorgeschreven. Twijfelt je over het juiste gebruik? Neem dan contact op met je arts of apotheker.
Aanbevolen dosering:

 • Volwassenen (inclusief ouderen)en kinderen ouder dan 12 jaar: eenmaal per dag 1tablet.
 • Kinderen van 2 tot 12 jaar met een lichaamsgewicht boven de 30 kg: eenmaal per dag 1 tablet
 • Kinderen met minder lichaamsgewicht dan 30 kg en jonger dan 2 jaar wordt gebruik van dit geneesmiddel afgeraden.

Slik de tabletten in zijn geheel door met water, met of zonder voedsel.

Wanneer?

 • Heb je altijd last van allergie, neem het dan elke dag in.
 • Heb je af en toe last, neem het dan alleen een tablet in als je een allergische reactie hebt , of een uur voordat je een allergische reactie verwacht te krijgen. Bijvoorbeeld bij een bezoek aan iemand met een huisdier waar je allergisch voor bent.
 • Als u last heeft van bijwerkingen, zoals sufheid of slaperigheid, dan kunt u het medicijn het beste 's avonds innemen.

Hoe lang?

Voor hooikoorts is enkele weken gebruik meestal voldoende. Bij een allergie het hele jaar door kunt u het gebruiken zolang u klachten heeft.
Mocht u na drie dagen gebruik geen verbetering merken, dan heb je waarschijnlijk geen baat bij dit medicijn. Overleg dan met je arts.

Leidapharm Loratadine en.....

 • Zwangerschap en borstvoeding:Ben je zwanger, wil je zwanger worden of geef je borstvoeding? Neem dan contact op met je arts of apotheker voordat je dit geneesmiddel gaat gebruiken. Dit middel wordt niet aanbevolen tijdens de zwangerschap en borstvoeding.
 • Rijvaardigheid en het gebruik van machines:Dit middel veroorzaakt bij de meeste mensen geen slaperigheid. Echter er zijn uitzonderingen, je dient hiermee rekening te houden als je een voertuig gaat besturen of machines gaat bedienen, totdat je zeker weet dat je hier geen last van hebt.
 • Belangrijkste wisselwerking:  Er kan een wisselwerking met Ritonavir, een medicijn tegen hiv en aids optreden. Twijfel je eraan of bovenstaande wisselwerking voor jou van belang is? Neem dan contact op met je apotheker of arts.

Productinformatie over Leidapharm Hooikoortstabletten Loratadine 10 mg

 • Merk: Leidapharm
 • Ean: 8716049034976
 • Artikel: 1032-387

Leidapharm Hooikoortstabletten Loratadine 10 mg 10 tabletten

2,99
Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.

Anderen bekeken ook

* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs