Heerlijke glutenvrije quinoa broodmix om zelf brood mee te bakken. Glutenvrije kant en klare mix voor brood.
•Bereiding in de broodbakmachine: Ingrediënten: 450 ml lauw (max 25°C) water, 50 gram margarine of 2 eetlepels olie of 20 gram broodverbeteraar, 8 gram suiker, 4 gram zout of broodaroma, 500 gram mix, 4 gram gedroogde gist (voor in de broodmachine). In deze volgorde in een mengkom doen. Daarna maximaal 3 minuten mengen en 1 uur laten rijzen. •Bereiding in de oven: Ingrediënten: 450 ml lauw (max 25°C) water, 50 gram margarine of 2 eetlepels olie of 20 gram broodverbeteraar, 8 gram suiker, 4 gram zout of broodaroma, 500 gram mix, 7-10 gram gedroogde gist (voor in de oven). In deze volgorde in een mengkom doen. Daarna maximaal 3 minuten mengen, 1 uur laten rijzen, daarna in een voorverwarmde oven 35-45 minuten bakken. Tijdens het bakken de oven niet openen. Neem het gebakken brood uit de bakvorm en laat het afkoelen op een rooster. Baktijd en Temperatuur: Boven en onderwarmte ca 180°C Baktijd: ca 35-45 minuten Gasoven ca 180°C Baktijd: ca 35-45 minuten Broodbakmachine: French Programma
Maïszetmeel, dextrose, quinoameel, E412, caramel.
Glutenvrij, kippeneivrij, lactosevrij, melkvrij, pindavrij, selderievrij, sesamvrij, sojavrij en tarwezetmeelvrij.
Voedingswaarde per 100 gram Energie 1493.8 kJ / 356.7 kcal Vetten 1.4 gram waarvan verzadigd 0 gram Koolhydraten 81 gram waarvan suikers 17.5 gram Eiwitten 2.8 gram Zout 0 gram Voedingsvezels 3.5 gram