Herroepingsrecht

Heb je een vraag over je herroepingsrecht? Ontdek hier alles over het herroepen van je bestelling bij Plein.nl

Je hebt het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Dit is de zogeheten afkoelingsperiode. De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen.

Ja, niet alles mag herroepen worden. Wanneer je een product voor meer gebruikt dan noodzakelijk om te beoordelen of je het wilt houden, dan levert dit een waardevermindering op. Deze kosten zijn voor rekening van de koper. Voor het beoordelen van verbruiksartikelen, zoals schoonmaakmiddelen, etenswaren en vloeistoffen, is het niet nodig om ze uit te pakken en gebruiken. Als je dit wel doet zijn deze artikelen niet meer verkoopbaar, en is de waardevermindering 100%.

Producten met een verzegeling op de verpakking noemen we hygiëneartikelen, deze mogen we om hygiënische redenen niet retour nemen en nogmaals verkopen wanneer de verzegeling verbroken is. Een hygiëneartikel is altijd verzegeld aan de buiten- en/of binnenverpakking.
 
Hygiëneartikelen waarvan de verzegeling na de levering is verbroken kunnen niet geretourneerd worden en hebben een waardevermindering van 100%. Ook zijn alle geneesmiddelen en bestrijdingsmiddelen uitgesloten van retourzending wanneer de verzegeling is verbroken.
 
Voorbeelden van artikelen die zonder verzegeling niet retour genomen worden:
Tandenborstels, scheermesjes & scheerkoppen, ragers, speentjes, cosmetica. oordopjes, vlooien & tekenmiddelen, seksualiteit artikelen, geneesmiddelen en alle andere producten waar een verzegeling op zit die verbroken is

Heb je nog vragen of opmerkingen?
Wij zijn momenteel niet aanwezig. Elke werkdag van 08:00 tot 19:00 staan we voor jou klaar.
Telefonisch contact:
Nederland: 088-8000-200
België: 03-8080-294
WhatsApp naar:
088-8000-200
Stuur een e-mail:
[email protected]
Stel je vraag via:
Messenger