Joannusmolen maakt al sinds 1982 biologische melen. De grondstoffen worden biologisch geteeld en ambachtelijk gemalen tussen molenstenen. De toewijding, vakkennis en liefde voor de natuur maken de melen van uitzonderlijke kwaliteit en smaak. Dit duurzame product is dus goed voor jou, de natuur én de wereld om je heen. Nu en in de toekomst. Spelt behoort tot de oudste graansoorten ter wereld. Na de opkomst van veredelde tarwe in de achttiende eeuw, is Spelt lange tijd in onbruik geweest. Het tijdrovende pelproces en de lage opbrengst hebben van Spelt een schaars en exclusief product gemaakt. Na eeuwen zonder commerciële bemoeienis is Spelt nog altijd in zijn pure oervorm te genieten en is het gewas bij uitstek geschikt om biologisch te telen. Spelt is een veelzijdig, smaakvol en eerlijk basisingrediënt voor brood, koekjes of taarten.
Volkoren speltmeel** * Biologisch
Bevat gluten. Kan sporen van hazelnoot en amandelen bevatten.
Voedingswaarde per 100 gram Energie 1512 kJ/ 361 kcal Vet 2.8 gram waarvan verzadigd 0 gram Koolhydraten 69.6 gram waarvan suikers 0.5 gram Eiwitten 13.3 gram Zout 0.01 gram