Healthypharm Loratadine Hooikoorts 30 tabletten

Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.
4,49

Healthypharm anti-allergie

De werkzame stof in Loratadine is loratadine. Loratadine is een anti-allergiemedicijn.
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8714632019713
Registratienummer 28873=24710
Productnaam Hooikoortstabletten HTP Loratadine 10 mg
Registratiecode RVG
ATC-code R06AX13
Netto inhoud 30 ST
GPC-nummer 10000881
GPC-omschrijving Allergiepreventie/-vermindering/antihistaminica
Dosering 1x per dag 0,5-1 tablet, afhankelijk leeftijd en gewicht
Maximale dagdosering 0,5-1 tablet per 24 uur, afhankelijk leeftijd en gewicht
Leeftijd Vanaf 2 jaar
Gebruiksadvies Innemen met ruime hoeveelheid water. Het is verstandig de tabletten elke dag op ongeveer hetzelfde tijdstip in te nemen, zodat het innemen minder snel vergeten wordt. Niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder advies arts.
Bewaarinstructie Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Dit middel heeft geen speciale bewaarcondities.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking achter 'Niet gebruiken na' of 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar. - Dit medicijn maakt suf en vermindert het reactievermogen. U mag niet autorijden zolang u last heeft van deze bijwerkingen. Zorg dat kinderen veilig spelen (bijvoorbeeld niet hoog in een klimrek) als zij dit medicijn hebben gebruikt. - Niet gebruiken bij een slechte leverfunctie zonder overleg met een arts.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Te gebruiken bij overgevoeligheidsreacties van het neusslijmvlies (allergische rhinitis), ter verlichting van de verschijnselen zoals niezen, loopneus, branderig gevoel en jeuk aan de ogen en neus. En te gebruiken bij overgevoeligheidsreacties van de huid (urticaria), ter verlichting van de klachten bij chronische netelroos zoals jeuk, roodheid en galbulten.
Niet gebruiken bij Allergie voor één van de werkzame stoffen of hulpstoffen in dit geneesmiddel
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Let op! Bij een allergietest op de huid: Stop met het innemen van dit middel minstens 2 dagen voor de allergietest. Dit geneesmiddel kan namelijk de uitkomst van de test beïnvloeden.
Huisarts Als de symptomen ernstig zijn en de medicijnen onvoldoende helpen.Bij zwangerschap en/of borstvoeding. Bij benauwdheid of kortademigheid, bij zeer gezwollen ogen en gekleurd oogvocht. Bij klachten aan uitsluitend één kant van de neus. Kinderen die voor de eerste keer klachten hebben. Om de oorzaak van de allergie te weten te komen.
Werkzame stoffen Loratadine 10 mg
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij hooikoorts en vergelijkbare allergische reacties
Hulpstoffen :
Lactose Dit middel bevat lactose. Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit middel inneemt.
Magnesiumstearaat (E470B) Dit is een antiklontermiddel
Maiszetmeel
Microkristallijne cellulose Dit is een vulmiddel

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Werking Bij een allergische reactie komt er in het lichaam een stof vrij die 'histamine'  wordt genoemd. Histamine is de belangrijkste veroorzaker van de klachten bij een allergie. Loratadine blokkeert de werking van histamine, waardoor de klachten afnemen. De werking begint binnen na ongeveer een half uur. Dit effect houdt ongeveer een dag aan. Dosering en wijze van toediening Volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar: 10 mg eenmaal per dag (1 tablet eenmaal per dag). Men dient geen rekening te houden met de maaltijden voor het tijdstip van inname van de tabletten. Kinderen van 2 tot 12 jaar met: Lichaamsgewicht > 30 kg: 10 mg eenmaal per dag (1 tablet eenmaal per dag). Lichaamsgewicht tot 30 kg: 5 mg eenmaal per dag (½ tablet eenmaal per dag). Kinderen jonger dan 2 jaar: De werkzaamheid en veiligheid van Loratadine ratiopharm 10 mg bij kinderen jonger dan 2 jaar is niet vastgesteld. Kan ik dit medicijn gebruiken als ik zwanger ben, wil worden of borstvoeding geef? Probeer eerst uw allergische klachten te behandelen met medicijnen in de vorm van oogdruppels, neussprays of crème. Van deze medicijnen komt namelijk minder in uw bloed terecht dan van medicijnen die u via de mond inneemt. De kans is dan ook kleiner dat het medicijn via u bij de baby terechtkomt. Overleg met uw arts welk medicijn voor u mogelijk is. Zijn oogdruppels, neussprays of crème voor u niet mogelijk of zijn de klachten zeer hevig? Dan kunt u hieronder het advies voor loratadine vinden. Zwangerschap U kunt loratadine gedurende een aantal dagen veilig gebruiken als u zwanger bent of binnenkort wilt worden. Het wordt al jarenlang gebruikt door vrouwen die zwanger zijn of willen worden zonder problemen met de vruchtbaarheid, voor de zwangerschap of voor het kind. Overleg met uw arts als u dit medicijn voor lange tijd gaat gebruiken. Borstvoeding U kunt loratadine  in de normale dosering en voor korte tijd veilig gebruiken als u borstvoeding geeft. Het komt in kleine hoeveelheden in de moedermelk terecht. Bij vrouwen die dit medicijn hebben gebruikt tijdens het geven van borstvoeding zijn tot nu toe geen problemen bij het kind ontstaan. Dit medicijn heeft wisselwerkingen met andere medicijnen. In de tekst hieronder staan alleen de werkzame stoffen van deze medicijnen, dus niet de merknamen. Of uw medicijn een van die werkzame stoffen bevat, kunt u nagaan in uw bijsluiter onder het kopje ‘samenstelling’. Het medicijn waarmee de belangrijkste wisselwerking optreedt, is het volgende. Ritonavir, een medicijn tegen hiv en aids. Door ritonavir kan de hoeveelheid loratadine in het bloed stijgen. Hierdoor neemt de kans op bijwerkingen toe. Neem contact op met uw arts als u last van bijwerkingen krijgt, zoals sufheid. Twijfelt u eraan of bovenstaande wisselwerking voor u van belang is? Neem dan contact op met uw apotheker of arts.

Productinformatie over Healthypharm Loratadine Hooikoorts

Healthypharm Loratadine Hooikoorts 30 tabletten

4,49
Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.

Anderen bekeken ook