Healthypharm Cetirizine 10 mg 30 tabletten

Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.
4,92

Healthypharm Cetirizine

Healthypharm Cetirizine 10 mg gebruik je bij allergie zoals huisstofmijt en huisdieren of hooikoorts. Healthypharm Cetirizine is een anti-histamine die overgevoeligheidsklachten zoals jeukende ogen, loopneus, niezen en gezwollen neusslijmvlies verlicht.

 

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

CDB logo

Medische informatie

GTIN 8714632033733
Extra handel artikel aanduiding waarde 29225
Product naam HEALTHYPHARM CETIRIZINE
Registratiecode RVG
GPC Allergiepreventie/-vermindering/antihistaminica
Aanbevolen dosering 0,5-1, afhankelijk leeftijd
Maximale dosering 1
Leeftijd Vanaf 6 jaar
Gebruiks advies Innemen met ruime hoeveelheid vloeistof, zoals water
Bewaar advies Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Dit middel heeft geen speciale bewaarcondities.
Advies voor weggooien Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak
Houdbaar Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Bijwerkingen en waarschuwingen Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar. Dit medicijn maakt suf en vermindert het reactievermogen. U mag niet autorijden zolang u last heeft van deze bijwerkingen. Zorg dat kinderen veilig spelen (bijvoorbeeld niet hoog in een klimrek) als zij dit medicijn hebben gebruikt. Niet gebruiken bij epilepsie, plasproblemen of een vergrote prostaat zonder overleg met een arts. Kijk bij verminderde nierfunctie in de bijsluiter voor de juiste dosering. Stop direct met het gebruik bij optreden van koorts, roodheid of puistjes.
Verkoopsvoorwaarden Uitsluitend apotheek of drogist
Afleverstatus UAD
Toedingingsvorm Tablet
Gebruiksindicatie Ter verlichting van allergische oog- en neusklachten en aanhoudende huiduitslag (chronische netelroos) met hevige jeuk.
Contra-Gebruiksindicatie Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Ernstige nierfunctiestoornis. Allergie voor cetirizinedihydrochloride of afgeleide middelen van hydroxyzine of piperazine.
Gebruik tijdens zwangerschap Nee
Gebruik tijdens borstvoeding Nee
Gebruiksbeperking Niet gebruiken bij een nierfunctiestoornis, problemen met ledigen blaas, epilepsie of risico van optreden stuipen. Als u binnen 3 dagen een allergietest ondergaat. Niet samen met alcohol. Intolerantie bepaalde suikers, dit middel bevat lactose. Binnen 3 dagen geen verbetering van de klacht, raadpleeg arts.
Huisarts bezoeken Als de symptomen ernstig zijn en de medicijnen onvoldoende helpen. Bij zwangerschap en/of borstvoeding. Bij benauwdheid of kortademigheid, bij zeer gezwollen ogen en gekleurd oogvocht. Bij klachten aan uitsluitend één kant van de neus. Kinderen die voor de eerste keer klachten hebben. Om de oorzaak van de allergie te weten te komen.
Ingrediënten Cetirizinedihydrochloride 10 mg
Documenten Bijsluiter
Toepassen bij Bij hooikoorts en vergelijkbare allergische reacties

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via drogist@plein.nl of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Anti-allergiemedicijn

Cetirizine is een anti-allergiemedicijn. Cetirizine wordt gebruikt bij verschillende vormen van allergie, zoals hooikoorts, huisstofmijt, of huisdierenallergie.

Gebruik

Lees altijd de bijsluiter bij dit product voor de juiste dosering of volg het advies van je arts op.
Hoe? Tabletten: innemen met een half glas water
Wanneer? Heb je altijd last van allergie, neem het dan elke dag een tablet in. Heb je af en toe last van allergische reacties, neem het dan alleen in als je een allergische reactie hebt, of een uur voordat je een allergische reactie verwacht te krijgen. Bijvoorbeeld bij een bezoek aan iemand met een huisdier waar u allergisch voor bent of als er veel pollen in de lucht zitten en je naar buiten gaat.
Hoe lang? Voor hooikoorts is enkele weken gebruik meestal voldoende. Als je het hele jaar door last hebt van een allergie kun je Healthypharm Cetirizine gebruiken zolang je klachten hebt. Mocht er na drie dagen gebruik geen verbetering zijn, dan heb je waarschijnlijk geen baat bij dit medicijn. Overleg dan met uw arts.<h3Bijwerkingen Als je last hebt van bijwerkingen, zoals sufheid en slaperigheid, dan kun je de tablet het beste 's avonds innemen. Een andere mogelijkheid is om 's ochtends en 's avonds een halve tablet in te nemen.De kans op de bijwerkingen is dan kleiner.

Welke stoffen zitten er in dit middel?

De werkzame stof in dit middel is cetirizine dihydrochloride. Een filmomhulde tablet bevat 10 mg
cetirizine dihydrochloride.
De andere stoffen in dit middel zijn microkristallijne cellulose, lactosemonohydraat, macrogol 400,
magnesiumstearaat, hypromellose (E464), colloïdaal watervrij silica, titaniumdioxide (E171).

Alcohol Drinken?

Alcohol kan net als dit medicijn versuffend werken. Hierdoor kan je coördinatie- en beoordelingsvermogen afnemen. Probeer het drinken van alcohol daarom eerst met mate.

Zwangerschap

Gebruik dit medicijn NIET als je zwanger bent of binnenkort wilt worden. Over het gebruik van dit medicijn tijdens de zwangerschap is nog te weinig bekend om met zekerheid te zeggen dat het veilig is. Meld het aan je arts en apotheker zodra je zwanger bent of dit binnenkort wil worden. Zo mogelijk kun je (tijdelijk) overstappen op oogdruppels of neussprays die wel bewezen veilig zijn. Is dit niet mogelijk en zijn de klachten zeer hevig? Overleg dan met je arts of je gedurende een korte periode cetirizine kunt gebruiken.

Borstvoeding

Probeer eerst de allergische klachten te behandelen met oogdruppels of neusspray. Deze medicijnen zijn bewezen veilig en worden al jaren gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven. Is dit niet mogelijk of zijn de klachten zeer hevig? Dan kunt u borstvoeding geven, als u dit medicijn in de normale dosering gebruikt. Het komt in kleine hoeveelheden in de moedermelk terecht. Dit medicijn wordt echter al jarenlang gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven, zonder nadelige gevolgen voor het kind.

Wat is allergie?

Als het afweersysteem overmatig reageert op lichaamsvreemde stoffen (allergenen), dan is er sprake van allergie. Zo’n overmatige reactie treedt vaak snel op na de blootstelling aan een allergeen en kan heftig en moeilijk controleerbaar zijn. Dat komt door de grote hoeveelheden histamine die bij mensen met allergie in hun organen en (huid)weefsels terechtkomen. Het is dus belangrijk om mensen met een allergie de juiste producten te adviseren.

De meest voorkomende vorm van neusallergie is hooikoorts. De symptomen van hooikoorts zijn het hevigst in de middag bij droog, warm en winderig weer. De hoeveelheid stuifmeel in de lucht is dan het grootst. Bij regenachtig weer is de hoeveelheid stuifmeel echter minder groot en daardoor zullen de symptomen minder heftig zijn.
Deze seizoensgebonden allergie is niet te voorkomen, maar de allergieproducten van Healthypharm bieden verlichting voor mensen die last hebben van ontstekingen van hun neusslijmvlies.

Productinformatie over Healthypharm Cetirizine 10 mg

4,92
Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.

Vaak samen gekocht