Vitamine C

Lees meer

Resultaten 1 t/m 7 van 7

Lucovitaal Super Vitamine C 1000mg Vegan
1+1 gratis
Lucovitaal Super Vitamine C 1000mg Vegan
60 Capsules
(0)
9,99
Bekijk product: Lucovitaal Super Vitamine C 1000mg Vegan
Lucovitaal Gummies Vitamine C
1+1 gratis
Lucovitaal Gummies Vitamine C
60 Gummies
(0)
15,99
Bekijk product: Lucovitaal Gummies Vitamine C
Lucovitaal Vitamine C1000 Vegan
1+1 gratis
Lucovitaal Vitamine C1000 Vegan
365 capsules
(0)
39,99
Bekijk product: Lucovitaal Vitamine C1000 Vegan
Lucovitaal Vitamine C1000 mg Liposomaal
1+1 gratis
Lucovitaal Vitamine C1000 mg Liposomaal
60 tabletten
(0)
14,99
Bekijk product: Lucovitaal Vitamine C1000 mg Liposomaal
Dagravit Vitamine D3 μg  + Vitamine C
Dagravit Vitamine D3 μg + Vitamine C
120 kauwtabletten
(0)
20% korting
7,99 (adviesprijs) 6,39
Bekijk product: Dagravit Vitamine D3 μg + Vitamine C
Lucovitaal Vitamine C 1000
1+1 gratis
Lucovitaal Vitamine C 1000
100 tabletten
(3)
Tijdelijk uitverkocht
9,99
Bekijk product: Lucovitaal Vitamine C 1000
Lucovitaal Vitamine C 1000mg
1+1 gratis
Lucovitaal Vitamine C 1000mg
20 bruistabletten
(0)
Tijdelijk uitverkocht
3,99
Bekijk product: Lucovitaal Vitamine C 1000mg

Vitamine C

Wil je je weerstand een boost geven? Dan is vitamine C een absolute aanrader. Het maakt niet uit of de ‘R’ in de maand zit of niet, het hele jaar door zijn er oorzaken waardoor de weerstand iets minder is.

Hieronder vind je meer informatie over Vitamine C, waar het goed voor is én hoe je ervoor zorgt dat je lichaam voldoende vitamine C binnenkrijgt.

Wat is vitamine C?

Vitamine C is een in water oplosbare vitamine. Het voordeel daarvan is dat alles wat het lichaam niet nodig heeft uitgeplast wordt. 

Waarom heeft je lichaam vitamine C nodig?

Vitamine C wordt ook wel ascorbinezuur genoemd en is een belangrijke vitamine voor de weerstand. Maar dat is niet alles. Vitamine C zorgt ook voor gezonde botten, tanden, huid en bloedvaten. Daarnaast draagt vitamine C bij aan een goed functionerend zenuwstelsel en de energievoorziening.  Ook bevordert vitamine C de opname van het mineraal ijzer.

Verder is vitamine C een antioxidant die samen met vitamine E het lichaam beschermt tegen vrije radicalen. Vrije radicalen spelen een rol bij verouderingsprocessen en dát willen we zo lang mogelijk uitstellen.

Hoeveel vitamine C heb je nodig?

Onder normale omstandigheden is 75 mg vitamine C per dag voldoende voor volwassenen. Voor jonge kinderen is het aantal milligram iets lager.  

Als je de weerstand van je lichaam wilt verhogen of als je energieniveau wat aan de lage kant is kun je een vitamine stoot nemen. Je neemt dan tijdelijk 500 of 1000 milligram vitamine C per dag.  De maximale veilige dosis voor vitamine C is door de gezondheidsraad vastgesteld op 2000 mg vitamine C per dag.

Voor rokers geldt dat ze meer vitamine C nodig hebben. Door het roken wordt er meer van deze vitamine afgebroken dan bij niet-rokers. 

Gevolgen van een tekort aan vitamine C

Als je een tekort aan vitamine C hebt dan merk je dit direct aan een verminderende weerstand. Je huidwondjes genezen slechter en de opbouw van bindweefsel is minder. Als je een ernstig tekort aan vitamine C hebt dan krijg je te maken met scheurbuik, een ziekte die we vooral van vroeger kennen en waar de bemanning van schepen tijdens lange tochten mee te maken kreeg. Gelukkig komt dit in de Westerse landen tegenwoordig niet tot nauwelijks meer voor. 

Wat zijn de belangrijkste leveranciers van vitamine C?

Fruit, groente en aardappels bevatten veel vitamine C. Als je deze producten dagelijks eet, dan krijgen je in principe voldoende vitamine C binnen. 

Vitamine C is gevoelig voor verhitting en zonlicht. De bereiding van groente heeft dus invloed op de hoeveelheid vitamine C die je door het eten van groente binnen krijgt. De grootste vitamine leveranciers zijn:

  • Sinaasappel
  • Rode paprika
  • Kiwi
  • Aardappelen
  • Broccoli
  • Koolsoorten

Vitamine C als aanvulling op je voeding

Soms lukt het niet om de vitaminebehoefte met alleen voeding binnen te krijgen. Gelukkig zijn er vitamine preparaten die dit tijdelijk kunnen aanvullen. Vitamine C is te koop als bruistablet, gewone tabletten en time-release tabletten. Time-release wil zeggen dat er een geleidelijke afgifte plaatsvindt. 

Ook kun je vitamine C in verschillende mg vitamine C per tablet kopen. Over het algemeen is 70 mg per tablet de minste hoeveelheid vitamine C en 1000 mg de grootste hoeveelheid vitamine C. Als je voor tabletten met een lagere vitamine C dosis kiest,  kun je door het aantal tabletten dat je per dag inneemt de hoeveelheid aanpassen aan je behoefte aan vitamine C.

Vitamine C zit ook in multivitaminen en mineralen. Als je extra behoefte hebt aan meerde vitamines kun je in plaats van een vitamine C product ook kiezen voor een multivitaminen.

Vitamine preparaten zijn geen vervanging voor gezonde voeding en een gezonde levensstijl.

Vitamine C kopen op Plein

Wil je graag je weerstand een extra boost geven? Op Plein, de online drogist, vind je een breed assortiment van merken die vitamine C preparaten verkopen. Wil je zelf de hoeveelheid bepalen van vitamine C die je binnenkrijgt, dan zijn Orthica en AOV absolute aanraders. De vitamine C preparaten van deze merken zijn onderverdeeld van 250 mg tot 1500mg. Andere populaire merken die wij verkopen zijn onder meer Dagravit, Davitamon en Roter. Ontdek nu jouw favoriet en bestel direct online. Altijd snel in huis!

Wil je graag advies of meer informatie over een bepaald product? Neem contact op met onze gecertificeerd drogist Marjolein. Zij helpt je graag verder. Je kunt haar een berichtje sturen via [email protected]

Een evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde voeding.