Huid Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs

Lees meer

Resultaten 1 t/m 20 van 39

Canesten Skin Crème bij Huidschimmel
Canesten Skin Crème bij Huidschimmel
30 gr
Tijdelijk uitverkocht
9,99
Bekijk product: Canesten Skin Crème bij Huidschimmel
Dettol Ontsmettingsmiddel 48 mg/g Chloroxylenol
Dettol Ontsmettingsmiddel 48 mg/g Chloroxylenol
1 liter
Tijdelijk uitverkocht
9,99
Bekijk product: Dettol Ontsmettingsmiddel 48 mg/g Chloroxylenol
Leidapharm Anti-schimmelcreme Miconazol 20mg/g
Leidapharm Anti-schimmelcreme Miconazol 20mg/g
30 gr
Tijdelijk uitverkocht
6,49
Bekijk product: Leidapharm Anti-schimmelcreme Miconazol 20mg/g
Dr. Swaab Zinkzalf
Dr. Swaab Zinkzalf
30 gr
Tijdelijk uitverkocht
4,89
Bekijk product: Dr. Swaab Zinkzalf
Dr. Swaab Zinkolie
Dr. Swaab Zinkolie
100 ml
Tijdelijk uitverkocht
9,99
Bekijk product: Dr. Swaab Zinkolie
Betadine Oplossing
Betadine Oplossing
30 ml
Tijdelijk uitverkocht
5,59
Bekijk product: Betadine Oplossing
Betadine Zalf
Betadine Zalf
30 gr
Tijdelijk uitverkocht
5,99
Bekijk product: Betadine Zalf
Canesten Foot Creme
Canesten Foot Creme
20 gr
Tijdelijk uitverkocht
7,98
Bekijk product: Canesten Foot Creme
Sanias Miconazolnitraat 20mg Creme
Sanias Miconazolnitraat 20mg Creme
30 gr
Tijdelijk uitverkocht
6,80
Bekijk product: Sanias Miconazolnitraat 20mg Creme
Benzac Gel 50 mg/ml
Benzac Gel 50 mg/ml
40 gr
Tijdelijk uitverkocht
14,81
Bekijk product: Benzac Gel 50 mg/ml
Daktarin Creme
Daktarin Creme
30 gram
Tijdelijk uitverkocht
14,55
Bekijk product: Daktarin Creme
Daktarin Strooipoeder
Daktarin Strooipoeder
20 gram
Tijdelijk uitverkocht
8,39
Bekijk product: Daktarin Strooipoeder
Daktarin Creme
Daktarin Creme
15 gr
Tijdelijk uitverkocht
8,42
Bekijk product: Daktarin Creme
Nestosyl Creme
Nestosyl Creme
30 gr
Tijdelijk uitverkocht
10,99
Bekijk product: Nestosyl Creme
Betadine Shampoo
Betadine Shampoo
120 ml
Tijdelijk uitverkocht
8,99
Bekijk product: Betadine Shampoo
Betadine Scrub
Betadine Scrub
500 ml
Tijdelijk uitverkocht
16,55
Bekijk product: Betadine Scrub
Lamisil Spray 10 mg/g
Lamisil Spray 10 mg/g
15 ml
Tijdelijk uitverkocht
12,79
Bekijk product: Lamisil Spray 10 mg/g
Daktarin Nagellak bij Schimmelinfecties
Daktarin Nagellak bij Schimmelinfecties
30 ml
Tijdelijk uitverkocht
14,74
Bekijk product: Daktarin Nagellak bij Schimmelinfecties
Lamisil Once Voetschimmelbehandeling
Lamisil Once Voetschimmelbehandeling
4 gr
Tijdelijk uitverkocht
14,89
Bekijk product: Lamisil Once Voetschimmelbehandeling
Formule W Wrattentinctuur
Formule W Wrattentinctuur
6 ml
Tijdelijk uitverkocht
10,99
Bekijk product: Formule W Wrattentinctuur

Huidverzorgingsproducten

Huidaanboedingen zijn er in verschillende vormen. Op Plein vind je de juiste producten voor de behandeling van acne, wratten, schimmel of zwemmerseczeem, waterpokken, insectenbeten, blauwe plekken of een koortslip.

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. De mens is helemaal bedekt met huid wat bij volwassenen zo'n anderhalf tot tweevierkante meter huid oplevert dat 15-20 kilo weegt. Een goede verzorging van de huid is dan ook essentieel.

Alle organen van ons lichaam hebben een specifieke functie en zijn belangrijk. De huid is dus net zo belangrijk als hersenen, hart of longen. De huid kent verschillende diktes. Zo is de huid met 0,01 mm het dunst onder de oogleden en met 1,5 mm het dikst op de voetzolen.

Functies van de huid

 • Verpakking: de huid is de verpakking voor het lichaam. De huid geeft ons lichaam vorm en steun.
 • Bescherming: de huid beschermt het lichaam tegen invloeden van buitenaf zoals virussen, bacteriën of UV- straling door de zon. Van binnenuit werkt de huid ook beschermend. Zo zorgt de huid ervoor dat het vocht in ons lichaam blijft waardoor we niet uitdrogen.
 • Temperatuurregelaar: de huid regelt de temperatuur en het vochtgehalte in het lichaam. De huid zorgt ervoor dat we niet oververhit of onderkoeld raakt. Als het lichaam te warm wordt gaan we zweten en verwijden de huidporiën waardoor het lichaam afkoelt. En als het lichaam te koud is, zet de huid de haartjes omhoog (kippenvel) waardoor een isolatie ontstaat voor het afkoelende lichaam.
 • Zintuigelijke functie: voelen doen we hoofdzakelijk met de huid en kunnen we onderverdelen in de somatische zintuigen: tastzin, thermoceptie (warmte en koud) en nociceptie (pijn). Tastzin: De tastzincellen zijn niet gelijkmatig over de huid verdeeld. Zo zitten er veel in je vingers, voeten, lippen en tong en aanzienlijk minder in je rug. De tastzincellen, ook wel mechanoreceptoren genoemd, reageren op aanraking. Thermoceptie: Dit zintuig zorgt ervoor dat je kou en warmte voelt. Nociceptie: Nocireceptoren zijn zintuigcellen die pijnprikkels waarnemen. Pijnprikkels zorgen ervoor dat situaties die kunnen leiden tot weefselbeschadiging vermeden worden. Zo ga je niet onder een douche staan waarvan het water te warm is. Nocireceptoren zitten in de huid, gewrichten en interne organen en zijn de zintuigcellen die worden geprikkeld bij pijn. De Nocireceptoren in de huid maken onderscheid tussen stekende en doffe pijn. Net als bij de andere zintuigen vindt de daadwerkelijke pijngewaarwording plaats in de hersenen.
 • Communicatiemiddel: de huid laat emotie zien aan de buitenwereld. De huid wordt rood van schaamte of bleek bij angst en ziekte.
 • Opslagplaats: het vet dat het lichaam niet nodig heeft voor energie wordt opgeslagen in de huid. Het vetweefsel dient als reserve energiebron, bescherming en vorming van het lichaam.
 • Aanmaak vitamine D: de huid maakt vitamine D aan uit het zonlicht dat op de huid schijnt. Daarom is het belangrijk om ook met onbedekte huid in de zon te lopen en dagelijks buiten te zijn. Het lichaam heeft vitamine D nodig voor de opname van calcium. Calcium is belangrijk voor sterke botten en tanden.

Gezonde huid

Door de vele functies die de huid heeft is een gezonde huid erg belangrijk. Toch is dat niet de enige reden. De huid bepaalt ook je uiterlijk en wat je uitstraalt. Het geeft aan als je goed in je vel zit, maar laat ook zien als je gezondheid wat minder is. Een goede huidverzorging is dus belangrijk. Dit doe je niet alleen door je huid in te smeren met een huidolie of bodylotion zodat deze niet droog wordt maar ook stoppen met roken verbetert de conditie van de huid. Roken zorgt ervoor dat de doorbloeding van de huid en aanmaak van collageen minder is dan bij een niet-roker. Het gevolg is een grauwe huid waarbij in een vroeger stadium rimpels ontstaan. Wanneer iemand stopt met roken, dringt koolstofmonoxide niet langer binnen in de aanvoer van bloed en de zuurstof naar je huid. Dit betekent dat de productie van collageen weer terugkeert naar het oorspronkelijk niveau en je huid meer zal stralen.

De conditie van je huid heeft ook invloed op je sociale leven. Verschillende huidaandoeningen kunnen naast pijn en jeuk ook tot psychische klachten leiden. Helaas kun je niet alle huidaandoeningen voorkomen maar je kunt wel de huidproblemen zo goed mogelijk behandelen.

Verschillende kleuren huid

Afhankelijk van waar je geboren bent en de genen van je ouders, heb je een blanke, donkere, gele of lichtbruine huid. De hoeveelheid pigment in de opperhuid is bepalend voor je huidskleur. De functie van de huid is hetzelfde, maar de afwijkingen zijn verschillend. Dit komt doordat een donkere huid anders in elkaar zit dan een lichte huid. De donkere huid is niet alleen compacter en daardoor sterker, maar heeft ook grotere poriën en actievere talgklieren. Belangrijke verschillen zijn:

 • Hoe meer pigment de huid bevat hoe beter je bestand bent tegen de schade van Uv-stralen. Daarnaast heeft iemand met een donkere huid een compactere hoornlaag dan bij een lichte huid. Hierdoor kan Uv-stralen minder snel doordringen tot de diepere huidlagen. Bij een donkere huidskleur heb je daardoor over het algemeen minder kans op zonverbranding en het ontwikkelen van huidkanker. Toch moet je ook bij een donkere huid alert zijn op huidveranderingen.
 • Een donkere huid wordt niet zichtbaar rood. Huidaandoeningen die op de blanke huid rood zijn, zijn op de donkere huid moeilijk of helemaal niet zichtbaar. Het gevolg is dat het moeilijker is om een diagnose te stellen.
 • Een donkere huid heeft een sterke neiging om te reageren op irritatie, beschadiging en ontsteking. Een voorbeeld: doordat een donkere huid meer talgklieren bevat, is de huid vetter is en gevoeliger voor het ontstaan van acne. Een donker persoon met acne krijgt 'gewoon' de kenmerkende pukkels op zijn huid, alleen kunnen deze pukkels op den duur verkleuren. Er ontstaan dan zeer donkere vlekken op de toch al donkere huid.
 • Een donkere huid heeft een snellere vorming van overmatig littekenweefsel. Dit kan zelfs al gebeuren bij kleine wondjes, zoals de prikgaatjes voor oorbellen. Daarbij kan littekenweefsel ook spontaan ontstaan. Het grootste ‘risicogebied’ is de huid van oorlellen tot aan de schouders, je bovenarmen, bovenrug en borst.

Huidaandoeningen

Huidaandoeningen zijn er in vele vormen, ze ontstaan op verschillende manieren, zijn chronisch of niet chronisch, erfelijk of niet erfelijk. De mate van last bepaalt hoe je een huidaandoening behandeld. Soms kun je met zelfzorgmiddelen die je bij de drogist koopt of online bestelt behandelen maar soms heb je ook een dermatoloog of andere arts nodig om te behandelen.

De volgende huidaandoeningen of irritaties kun je behandelen met zelfzorgmiddelen.

 • Schimmel of zwemmerseczeem
 • Koortslip
 • Acne
 • Wratten
 • Waterpokken
 • Eczeem
 • Luieruitslag
 • Insectenbeten
 • Blauwe plekken

Naast geneesmidddelen voor de huid zijn er ook medische hulpmiddelen of crèmes die cosmetisch verzorgend werken. Deze producten kun je vinden in de categorie gezondheidsproducten voor de huid.

Vragen over geneesmiddelen voor de huid? Onze gediplomeerde drogist Marjolein helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Je kunt haar al je vragen sturen via [email protected] of bellen op 088-8000 200.

Alle informatie over alle mogelijkheden van zelfzorg en zelfzorg producten of informatie wanneer het nodig is een arts te raadplegen is te vinden op thuisarts.nl . Hier vind je betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid.

cbd-logo  cbd-logo