Ella One Morning Afterpil Noodanticonceptie

Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.
22,57

Ella One Morning Afterpil

EllaOne is een doeltreffende Morning-afterpil op basis van ulipristalacetaat. Deze noodanticonceptie kan helpen een zwangerschap na onbeschermde seks of na het falen van anticonceptie te voorkomen. De Morning-afterpil moet zo snel mogelijk na onbeschermde seks gebruikt worden, want het bevruchte eitje mag nog niet ingenesteld zijn. Als het bevruchte eitje is ingenesteld doet de Mornig-afterpil zijn werk niet meer.

 • Doeltreffende Morning-afterpil.
 • Op basis van ulipristalacetaat.
 • Kan helpen een zwangerschap na onbeschermde seks of na het falen van anticonceptie te voorkomen.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

GTIN 3663555001136
Extra handel artikel aanduiding waarde EU/1/09/522
Certificering Waarde G03AD02
Product naam ELLAONE
Registratiecode EU
GPC (Nood)anticonceptie
Aanbevolen dosering 1
Maximale dosering 1
Gebruiks advies Binnen 5 dagen (120 uur) na onbeschermde geslachtsgemeenschap innemen
Bewaar advies Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een donkere en droge plaats beneden de 25 °C.
Advies voor weggooien Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaar Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op verpakking en inhoud na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Bijwerkingen en waarschuwingen Neem dit middel zo snel mogelijk in, niet langer dan 120 uur na de geslachtsgemeenschap. Bij overgeven binnen 3 uur na inname, opnieuw een tablet innemen. In geval van twijfel een zwangerschapstest uitvoeren. Anticonceptiepilgebruikers: zo snel mogelijk weer mee starten en gebruik een aanvullend barrièremiddel (condoom) tot het begin van de volgende menstruatieperiode. Niet gebruiken bij medicijnen tegen maagklachten, epilepsie, tuberculose, hiv of bij gebruik Sint Janskruid zonder eerst met arts te overleggen. Niet gebruiken bij vrouwen jonger dan 18 jaar.
Verkoopsvoorwaarden Uitsluitend apotheek of drogist
Afleverstatus UAD
Toedingingsvorm Tablet
Gebruiksindicatie Een anticonceptiemiddel dat is bedoeld om zwangerschap na onbeschermde geslachtsgemeenschap of wanneer uw anticonceptiemethode heeft gefaald te voorkomen.
Contra-Gebruiksindicatie Overgevoelig voor de werkzame stof of één van de hulpstoffen.
Gebruik tijdens zwangerschap Nee
Gebruik tijdens borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Intolerantie bepaalde suikers, raadpleeg arts. Kan duizeligheid veroorzaken, pas op met besturen voertuig en/of bedienen machine. Niet samen met bepaalde geneesmiddelen gebruiken, zie bijsluiter.
Huisarts bezoeken Als de onbeschermde geslachtsgemeenschap langer dan 5 dagen geleden heeft plaatsgevonden. Bij ernstige leverfunctiestoornis, ziekte van Crohn of andere ernstige maagdarmproblemen, overgevoeligheid voor progestagenen. Als er mogelijk een SOA is opgelopen.Als er sprake is van ongewenst seksueel contact. Als de vrouw in korte tijd meerdere keren een morning-afterpil heeft gebruikt. Als de gebruiker al zwanger kan zijn doordat eerder in een cyclus een of meer pillen vergeten zijn of onbeschermde gemeenschap heeft plaatsgevonden. Als de voorkeur uitgaat naar een andere vorm van noodanticonceptie, zoals het morning-afterspiraaltje.
Ingrediënten Ulipristalacetaat 30 mg
Documenten Bijsluiter
Toepassen bij Nood-anticonceptie

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via drogist@plein.nl of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Doeltreffende Morning-afterpil

Ella One is een doeltreffende morning-afterpil op basis van ulipristalacetaat. Het voordeel van Ella One ten opzichte van een morning-afterpil op basis van levonorgestrel is dat je Ella One tot 5 dagen (120 uur) nadat je onbeschermde seks hebt gehad of dat je anticonceptie gefaald heeft nog kan innemen om de kans op zwangerschap te verkleinen. Hierbij moet wel gezegd worden hoe eerder je de morning-afterpil neem hoe groter de kans dat je niet zwanger wordt.

Wanneer gebruik je Ella One?

Je gebruikt Ella One als je niet zwanger wilt worden nadat je onbeschermde seks hebt gehad omdat

 • Je beland bent in een spontane vrijpartij
 • Het condoom gescheurd is of afgegleden is
 • Je hebt overgegeven vlak nadat je je anticonceptiepil hebt ingenomen
 • Je Norit hebt geslikt nadat je je anticonceptiepil hebt genomen
 • Je last hebt van overmatige diarree terwijl je je anticonceptiepil hebt genomen

Samenstelling

Werkzame stof: Elke tablet bevat 30 mg ulipristalacetaat. Hulpstoffen: LACTOSEmonohydraat, Povidon, Croscarmellosenatrium, Magnesiumstearaat

Dosering

De behandeling bestaat uit één tablet die zo spoedig mogelijk, maar niet later dan 120 uur (5 dagen) na onbeschermde gemeenschap of falen van de anticonceptie oraal moet worden ingenomen. De tablet kan op elk tijdstip tijdens de menstruele cyclus worden ingenomen. Indien binnen 3 uur na de inname van de tablet braken optreedt, moet nog een tablet worden ingenomen. Wanneer de menstruatie van een vrouw laat is of in geval van zwangerschapssymptomen dient vóór toediening van de tablet zwangerschap te worden uitgesloten. De tablet kan met of zonder voedsel worden ingenomen.

Let op

 • Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor de werkzame stof of voor een van de hulpstoffen.
 • Ella One is een noodanticonceptie en daarom niet geschikt om als anticonceptiemiddel te gebruiken.
 • Zowel Norit als st Janskruid kunnen de werking van je anticonceptiepil als Morning-afterpil beïnvloeden of teniet doen.
 • Koop bij ons de Morning-afterpil uit voorzorg, voor het geval dat je deze een keer nodig hebt.
 • Indien je de Morning-afterpil direct nodig hebt, dan adviseren wij je naar de drogisterij of apotheek te gaan.
 • De kwaliteit van de Morning-afterpil in Nederland is goed. In het buitenland weet je dit niet altijd zeker. Als je regelmatig problemen hebt met je anticonceptie is het verstandig om de Morning-afterpil op vakantie naar het buitenland mee te nemen.

Productinformatie over Ella One Morning Afterpil Noodanticonceptie

 • Merk: Ella One
 • Ean: 3663555001136
 • Artikel: 997-774
22,57
Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.