Oor mond & haar

Lees meer

Resultaten 1 t/m 16 van 16

Selsun Medicinale Shampoo Anti-roos Kuur
Selsun Medicinale Shampoo Anti-roos Kuur
120 ml
Tijdelijk uitverkocht
11,76
Bekijk product: Selsun Medicinale Shampoo Anti-roos Kuur
Corsodyl Mondspoeling
Corsodyl Mondspoeling
300 ml
Tijdelijk uitverkocht
8,90
Bekijk product: Corsodyl Mondspoeling
Corsodyl Tandgel
Corsodyl Tandgel
50 gram
Tijdelijk uitverkocht
6,06
Bekijk product: Corsodyl Tandgel
Xiromed Minoxidil 50 mg
Xiromed Minoxidil 50 mg
60 ml
Tijdelijk uitverkocht
21,95
Bekijk product: Xiromed Minoxidil 50 mg
Healthypharm Koortslip Creme Aciclovir
Healthypharm Koortslip Creme Aciclovir
3 gram
Tijdelijk uitverkocht
2,50
Bekijk product: Healthypharm Koortslip Creme Aciclovir
Zovirax Creme Tube
Zovirax Creme Tube
2 gram
Tijdelijk uitverkocht
7,29
Bekijk product: Zovirax Creme Tube
Betadine Shampoo
Betadine Shampoo
120 ml
Tijdelijk uitverkocht
8,99
Bekijk product: Betadine Shampoo
Otalgan Oordruppels
Otalgan Oordruppels
12 gram
Tijdelijk uitverkocht
11,99
Bekijk product: Otalgan Oordruppels
Pyralvex Mondvloeistof
Pyralvex Mondvloeistof
10 ml
Tijdelijk uitverkocht
8,81
Bekijk product: Pyralvex Mondvloeistof
Xiromed Minoxidil 20 mg
Xiromed Minoxidil 20 mg
60 ml
Tijdelijk uitverkocht
13,41
Bekijk product: Xiromed Minoxidil 20 mg
Fagron Minoxidil Lotion 2%
Fagron Minoxidil Lotion 2%
100ML
Tijdelijk uitverkocht
27,19
Bekijk product: Fagron Minoxidil Lotion 2%
Zovirax Koortslip Crème
Zovirax Koortslip Crème
2 gram
Tijdelijk uitverkocht
8,63
Bekijk product: Zovirax Koortslip Crème
2x Pyralvex Mondvloeistof
Multipack
2x
2x Pyralvex Mondvloeistof
10 ml
Tijdelijk uitverkocht
17,45
Bekijk product: 2x Pyralvex Mondvloeistof
Dentinox Suikervrij
Dentinox Suikervrij
9 ml
Tijdelijk uitverkocht
8,99
Bekijk product: Dentinox Suikervrij
Zovirax Cream Duo
Zovirax Cream Duo
2 gram
Tijdelijk uitverkocht
9,84
Bekijk product: Zovirax Cream Duo
Leidapharm Koortslipcrème Aciclovir 50 mg/g
Leidapharm Koortslipcrème Aciclovir 50 mg/g
2 gr
Tijdelijk uitverkocht
3,90
Bekijk product: Leidapharm Koortslipcrème Aciclovir 50 mg/g

Oorpijn, pijn in de mond en hoofdroos- en luis

Last van oorpijn, ontstoken tandvlees, koortslip, doorkomende tandjes of hardnekkige roos en hoofdluis? Ontdek het assortiment geneesmiddelen bij Plein.

Op deze pagina vind je geneesmiddelen specifiek afgestemd op deze problemen. Staat het product dat je zoekt hier niet tussen? Kijk dan eens in de categorie gezondheidsproducten want we verkopen naast geneesmiddelen ook Medische hulpmiddelen voor haar, oor en mond. 

Middel tegen oorpijn

Als je last hebt van oorpijn voel je een scherpe, stekende, zeurende of kloppende pijn in je oor. De meeste mensen ervaren dit als zeer pijnlijk. Volwassenen met oorpijn hebben vaak een gehoorgangontsteking. Deze ontsteking wordt veroorzaakt door een bacterie of schimmel. De bacterie of schimmel krijgt de kans om toe te slaan als het oorsmeer geen bescherming kan bieden. Oorzaken hiervan kunnen zijn:

  • Je oren schoonmaken met wattenstaafjes. Door wattenstaafjes te gebruiken duw je het oorsmeer dieper in je oren waardoor er een ophoping ontstaat van oorsmeer. Achter deze ophoping creëer je een plek waar gemakkelijk een ontsteking kan ontstaan.
  • Als je vaak in een vochtige omgeving, zoals een zwembad, bent dan gaat de beschermende werking van oorsmeer grotendeels verloren waardoor je vatbaarder bent voor een oorontsteking.

Kinderen die last hebben van een oorontsteking hebben vaak last van een middenoorontsteking. Vaak is een verkoudheid al voldoende om een middenoorontsteking te veroorzaken. Door opgezwollen slijmvlies in de neus en keelholte slibt de verbinding van Eustachius dicht waardoor het middenoor is afgesloten. Dit is een heerlijk leefklimaat voor de bacteriën en virussen waardoor ze gemakkelijk vermenigvuldigen en er een ontsteking ontstaat. Bijna alle kinderen krijgen in hun leven last van oorpijn. Vaak gaat dit gepaard met koorts. Oorpijn bij kinderen is ongevaarlijk en als ze willen, mogen ze gewoon buitenspelen.

Wanneer naar de huisarts met oorpijn?

Oorpijn klachten gaan van zelf over en je hoeft er in principe niet mee naar de huisarts. Heb je veel pijn? Gebruik dan oordruppels die lidocaïnehydrochloride bevatten. Deze stof heeft een pijnstillende verdovende werking in het oor. Je mag ook gewoon een paracetamol gebruiken.

Het is verstandig om wel naar de huisarts te gaan als je het ziekteverloop niet vertrouwt, het een kind betreft dat jonger dan twee jaar is, de oorpijn samen gaat met koorts boven de 40 graden of als de koorts langer dan drie dagen aanhoudt of als de oorpijn langer dan twee weken duurt. 

Voor de mond kun je online verschillende geneesmiddelen bestellen. Op Plein vind je geneesmiddelen voor het doorkomen van tandjes, tandvleesontsteking of een koortslip.

Middel bij verlichting doorkomende tandjes

Als de tandjes doorkomen bij je kindje heeft het vaak last van rode wangetjes, luieruitslag, verhoging en is het hangerig. Om te controleren of het doorkomen van tandjes hiervan de oorzaak is, kun je aan het tandvlees voelen. Als je een bobbel voelt, dan duidt dit op een tandje dat doorkomt. Als het tandje er door is, verdwijnen de klachten. Je kunt niet voorkomen dat je kind last heeft van het doorkomen van tandjes, maar je kunt de klachten wel verlichten door je kind op een (gekoelde) bijtring te laten bijten of zachtjes met een babytandenborstel de plek waar het tandje gaat doorkomen te masseren. Je kunt de plek ook aanstippen met een speciaal daarvoor geschikt geneesmiddel.

Middel tegen ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees kenmerkt zich door bloedend tandvlees en pijnlijke zwellingen. Belangrijk om ontstoken tandvlees tijdig te behandelen aangezien anders het omliggende kaakbot aangetast kan worden. Je kunt dit het beste doen met een bacterie dodende spray, gel of spoeling.

Middel tegen koortslip

Een koortslip wordt veroorzaakt door het herpesvirus. De meeste mensen worden al jong besmet met dit virus. Na besmetting genees je wel maar het virus blijft altijd in je lichaam door zich te nestelen in de zenuwcellen van de huid. Zonlicht, koorts, verminderde weerstand, menstruatie, of stress kunnen het virus activeren.

Als het virus weer actief wordt, voel je eerst jeuk of een branderig gevoel op of rond je lippen. Als je vaker een koortslip hebt gehad dan weet je dat deze er weer aankomt. Na één week geneest de koortslip vanzelf. Helaas komt deze vaak wel weer terug, meestal op dezelfde plek.

Een koortslip geneest in principe vanzelf. Als je in een vroeg stadium erbij bent, lukt het soms om te voorkomen dat de koortslip opkomt. Dit doe je door een anti-virus crème op de plek te smeren waar je jeuk, een tinteling of een branderig gevoel voelt. Dit zijn crèmes die aciclovir of penciclovir bevatten. Deze crèmes moeten meerdere keren per dag gedurende vier tot vijf dagen worden aangebracht. Als je te laat bent en je de koortslip al hebt, kun je eventueel ook crème met zinksulfaat gebruiken. Zink werkt jeukstillend en indrogend en kan worden gebruikt tot de blaasjes ingedroogd zijn.

Middel tegen hardnekkige roos

De huid vernieuwt continue en laat de oude huidcellen afsterven. Als je echter last hebt van roos dan wordt dit proces van afsterven van cellen versnelt. Hierdoor heb je last van een grotere talgproductie waardoor de dode, losgelaten huidcellen met elkaar gaan klitten. Ze zijn in het hoofdhaar duidelijk zichtbaar als witte schilfertjes.

Hoofd roos is niet ernstig en is eigenlijk een cosmetisch probleem. Vaak helpen de reguliere shampoos al om de witte schilfers uit je haar te krijgen. Soms is de roos echter zo hardnekkig dat alleen een speciale shampoo uitkomst biedt. Deze shampoo bestrijd de schimmel waardoor de symptomen van de schimmel (jeuk en schilfers op je hoofd) vermindert wordt.

Middel tegen hoofdluis

Hoofdluis is een parasiet die mensen nodig heeft om te blijven leven. Als ze niet bij een mens zitten maar bijvoorbeeld op stof van een jas, bank of knuffel blijven ze 48 tot 55 uur  in leven. Hoofdluis zit, zoals de naam het al zegt het liefst op iemands hoofd. Je krijgt hoofdluis omdat de luis van het ene hoofd naar het andere hoofd loopt al dan niet via een jas of bank. Luizen kunnen niet springen of vliegen. Het zijn vooral kinderen die hoofdluis krijgen omdat zij vaker dicht met het hoofd en haren bij elkaar zijn of omdat jassen keurig netjes dicht op elkaar aan de kapstok hangen.

Hoofdluis herken je door jeuk op je hoofd. Dit is een soort allergische reactie die wordt veroorzaakt door neten. Neten zijn ovale witte eitjes die kleiner zijn dan een millimeter en vastgeplakt zitten aan het haar. Als de neten wat ouder zijn, zijn ze meegegroeid met het haar en zijn ze wat verder verwijdert van de hoofdhuid. De luizen vind je alleen door te kammen met een luizenkam.

Er zijn geneesmiddelen en medische hulpmiddelen te koop die de luizen doden. Deze zijn op basis van dimeticon, malathion of permetrine. Er is altijd een kans dat er na de behandeling nog enkele neten in leven blijven daarom moet de behandeling altijd herhaald worden. Naast het gebruik van de antiluizenmiddelen is het ook belangrijk dat je kamt met een luizenkam. Om besmetting binnen het gezin te voorkomen, kun je het beste het hele gezin behandelen. De medische hulpmiddelen vind je in de categorie gezondheidsproducten.

Je hoeft met hoofdluis niet naar de huisarts. Alleen als er door krabben ontstoken wondjes ontstaan, is het verstandig om naar de huisarts te gaan.

Deze informatie is geen vervanging van het advies van een arts en/of specialist. Raadpleeg in geval van twijfel altijd uw huisarts. Lees voor gebruik ALTIJD de bijsluiter of gebruiksaanwijzing.

Vragen? Onze gediplomeerde drogist Marjolein helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Je kunt haar al je vragen sturen via drogist@plein.nl of bellen op 088-8000 200.

Alle informatie over alle mogelijkheden van zelfzorg en zelfzorg producten of informatie wanneer het nodig is een arts te raadplegen is te vinden op thuisarts.nl of zelfzorg.nl. Hier vind je betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid.

cbd-logo