Morning-afterpil

Lees meer

Resultaten 1 t/m 5 van 5

Norlevo Morning After Pil Noodanticonceptie
Norlevo Morning After Pil Noodanticonceptie
Tijdelijk uitverkocht
13,49
Bekijk product: Norlevo Morning After Pil Noodanticonceptie
Sandoz Isteranda 1,5mg
Sandoz Isteranda 1,5mg
1 tablet
Maandag in huis
9,12
Bekijk product: Sandoz Isteranda 1,5mg
Ella One Morning Afterpil Noodanticonceptie
Ella One Morning Afterpil Noodanticonceptie
Tijdelijk uitverkocht
22,48
Bekijk product: Ella One Morning Afterpil Noodanticonceptie
Healthypharm Noodanticonceptie
Healthypharm Noodanticonceptie
Tijdelijk uitverkocht
13,62
Bekijk product: Healthypharm Noodanticonceptie
Xiromed Levonorgestrel Noodanticonceptie
Xiromed Levonorgestrel Noodanticonceptie
1 tablet
Maandag in huis
9,95
Bekijk product: Xiromed Levonorgestrel Noodanticonceptie

Morning-afterpil

De morning-afterpil is een 'noodpil' die helpt om een ongewenste zwangerschap te voorkomen als je onbeschermd seks hebt gehad of als er iets mis is gegaan met de bescherming.

Bijvoorbeeld een gescheurde condoom of je moet vlak nadat je een anticonceptiepil hebt genomen, overgeven. Je kunt de morning-afterpil zonder recept kopen bij de apotheek of drogist. Om de morning-afterpil te mogen kopen maakt het niet uit hoe oud je bent. De leeftijdsgrens van 16 jaar bij aankoop van geneesmiddelen is hierop niet van toepassing.

Hoe werkt de morning-afterpil?

Hoe de morning-afterpil werkt is niet met zekerheid te zeggen maar men denkt dat na inname van de morning-afterpil de eisprong wordt vertraagd waardoor innesteling van een bevrucht eitje kan worden voorkomen. De morning-afterpil werkt niet meer als innesteling van een bevruchte eicel in de baarmoeder al is begonnen. Daarom is het erg belangrijk om voor een goede werking zo snel mogelijk na de onbeschermde seks een morning-afterpil te nemen als je niet zwanger wilt worden.

Na het gebruik van de morning-afterpil kunnen er veranderingen in je menstruatie plaatsvinden. Zo kan je menstruatie op een andere dag beginnen dat je gewend bent en de menstruatie kan onregelmatiger zijn. Ook komen tussentijdse doorbraakbloedingen komen voor. Dit kan voortduren tot de volgende menstruatie.

Hoe betrouwbaar is de morning-afterpil?

De morning-afterpil is redelijk betrouwbaar, maar er blijft een kans op zwangerschap. Als je binnen 12 uur na onbeschermde seks de morning-afterpil slikt is de kans op zwangerschap 0,5% (= 1 van de 200 vrouwen wordt toch zwanger). Na die 12 uur is de kans op zwangerschap 2% (= 2 van de 100 vrouwen wordt toch zwanger).

Let op:Als je kruidenpreparaten met St. Janskruid slikt of net een Norit tablet/capsule hebt ingenomen, dan moet je rekening houden met een sterk verminderde of geen werking van de morning-afterpil.

Twee soorten morning-afterpil

De morning-afterpil is verkrijgbaar in twee varianten:

  1. Met het hormoon levonorgestrel (LNG) als belangrijkste bestandsdeel. Bijvoorbeeld in de morning-afterpil NorLevo
  2. Met het bestanddeel ulipristalacetaat (UPA). Dit is geen hormoon, maar een middel dat werkt op je hormoonsysteem. Bijvoorbeeld EllaOne

De morning-afterpil als anticonceptie

De morning-afterpil is minder betrouwbaar dan de anticonceptiepil en is alleen voor noodgevallen. Naast het feit dat de morning-afterpil veel minder betrouwbaar is als anticonceptiemiddel kent deze ook veel bijwerkingen.

Meer informatie

Voor een complete informatie is het belangrijk dat je voor gebruik de bijsluiter goed leest. Er staat onder andere informatie in over hoelang het na de onbeschermde seks zinvol is om de morning-afterpil te slikken, over bijwerkingen, wanneer je voorzichtig moet zijn en wanneer je toch naar de huisarts moet.

Morning-afterpil kopen op Plein

Bestel de morning-afterpil eenvoudig bij Plein. Discreet verzonden en altijd snel in huis.