Spelt bleef aanvankelijk tot de Zwitserse Zwabische streken beperkt. Plaatsen als Dinkelbühl of Dinkelacker getuigen hiervan. (Dinkel is de Duitse naam voor spelt.) De oogst is wisselend. Spelt kan niet goed tegen kunstmest (het wordt dan te lang). Aangezien bij de biologische teelt geen kunstmest gebruikt wordt, is spelt een ideaal gewas om biologisch te telen. De korrel blijft zitten in de gesloten kafjes en moet daarom net als haver en gerst 'gepeld' worden. Spelt bevat veel gluten en is dus goed geschikt voor brood en gebak. Voor mensen met een tarwe-intolerantie kan spelt een uitkomst bieden.
Je eet ze rauw of kookt ze vooraf: 10 minuten op ’t vuur en 5 minuten nawellen.
SPELTTARWEVLOKKEN bio
Kan sporen bevatten van pinda, soja, mais en melk.
Energetische waarde1414.0 kJ Energetische waarde337.7 kcal Vetten2.4 g Waarvan verzadigde vetzuren0.4 g Koolhydraten59.5 g Waarvan suikers6.8 g Vezels10.7 g Eiwitten14.6 g Zout0.020 g