Buscopan Scopolamyne 10 mg 6 stuks

Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.
8,95

Buscopan Scopolamyne 10 mg

Bij krampen van het maagdarmkanaal.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8712172864404
Registratienummer 03835
Productnaam Buscopan
Registratiecode RVG
ATC-code A03BB01
Netto inhoud 6 ST
GPC-nummer 10000865
GPC-omschrijving Maagkrampen/-pijn
Dosering 3-5x per dag 1-2 zetpillen
Maximale dagdosering 10
Leeftijd Vanaf 18 jaar
Gebruiksadvies Met puntzijde voorop anaal inbrengen, bevochtigen zetpil bevordert inglijden
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 6 jaar. - Dit medicijn maakt suf en vermindert het reactievermogen. De eerste paar dagen mag u niet autorijden. Zorg dat kinderen veilig spelen (bijvoorbeeld niet hoog in een klimrek) als zij dit medicijn hebben gebruikt. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt. - Niet gebruiken bij volledige verstopping of de spierziekte myasthenia gravis. - Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding zonder overleg met een arts. - Stop direct met het gebruik bij pijnlijke rode ogen en verminderd zicht en neem contact op met een arts. - Niet dagelijks of langdurig gebruiken zonder overleg met een arts. - De tabletten heel, zonder kauwen met vloeistof innemen.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Zetpil
Te gebruiken bij Voor de behandeling van krampen aan het maagdarmkanaal.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Afwijking dikke darm, darmafsluiting, spierziekte (myasthenia gravis), intolerantie bepaalde suikers.
Zwangerschap Nee
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Niet bij gal- of nierstenen, hartritmestoornissen, kans darm- of urinewegafsluitingen, ernstige onverklaarbare buikpijn. Niet samen met bepaalde andere geneesmiddelen, zie bijsluiter. Niet op dagelijkse basis of gedurende langere periode gebruiken zonder dat uw arts de oorzaak van uw buikpijn onderzoekt.
Huisarts Bij bloed of slijm bij ontlasting, plotseling veranderd ontlastingpatroon en onbedoeld afvallen. Aanhouden of verergering ernstige buikpijn zonder bekende oorzaak. Als er ook sprake is van koorts, misselijkheid, braken, gevoeligheid in onderbuik, verlaagde bloeddruk of flauwvallen.
Werkzame stoffen Butylscopolaminebromide 10 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij buikkrampen

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering De aanbevolen dosering voor volwassenen is drie- tot vijfmaal daags een zetpil van 10 mg. Let op! Niet gebruiken indien u overgevoelig (allergisch) bent voor butylscopolaminebromide of één van de andere bestanddelen van het product, wanneer u last heeft van een bepaalde afwijking aan de dikke darm (megacolon), last heeft van een darmafsluiting of wanneer u een bepaalde spierziekte heeft (myasthenia gravis). Samenstelling Butylscopolaminebromide 10 mg. Hulpstof Witepsol W45. Verpakking Doosje à 6 zetpillen in doordrukstrip

Productinformatie over Buscopan Scopolamyne 10 mg

  • Merk: Buscopan
  • Ean: 8712172864404
  • Artikel: 992-878

Buscopan Scopolamyne 10 mg 6 stuks

8,95
Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.