Bronchostop Hoestpastilles 20 stuks

Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.
10,49

Bronchostop Hoestpastilles 20 pastilles

Keelpastilles bij hoest

Bronchostop Hoestpastilles bevatten droog extract van tijm en werken eenvoudig & effectief. Bronchostop Hoestpastilles verlicht bij vastzittende hoest door taai slijm, prikkelhoest en/ of keelpijn. Vastzittende slijmhoest, taai slijm en droge prikkelhoest worden verlicht. Helpt ook bij keelpijn. Dit is een traditioneel kruidengeneesmiddel met een unieke combinatie van ingrediënten.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8710537042979
Registratienummer 118482
Productnaam Bronchostop Hoestpastilles
Registratiecode RVG
ATC-code R05CA10
Netto inhoud 20 ST
GPC-nummer 10000876
GPC-omschrijving Verkoudheid/hoest
Dosering 3-6x per dag 1-2 pastilles, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 3-12,afhankelijk leeftijd
Leeftijd Vanaf 6 jaar
Gebruiksadvies De pastille door zuigen laten oplossen in de mond. Niet langer dan 5 dagen gebruiken. Is de klacht na 5 dagen niet verbeterd of erger geworden, raadpleeg dan een arts.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 6 jaar. - Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. - Overleg met een arts als de klachten niet verminderen na 5 dagen gebruik. - Niet gelijktijdig gebruiken met andere medicijnen. Neem Bronchostop minimaal 1 uur voor of na uw andere medicijnen in. - Laat de pastilles in de mond oplossen door te zuigen.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Hoestpastille
Te gebruiken bij Traditioneel kruidengeneesmiddel dat wordt gebruikt als slijmoplossend middel bij hoest en voor verzachting van de keel tijdens een verkoudheid. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik en niet op klinisch bewijs.
Niet gebruiken bij Overgevoelig voor de werkzame stof tijm of voor een ander lid van de lipbloemigenfamilie of voor één van de andere stoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Raadpleeg voor gebruik arts als er sprake is van koorts, kortademigheid of etterig slijm.
Huisarts Als het gaat om kinderen jonger dan 3 maanden. Bij een hoest die al langer dan 3 weken bestaat of als vermoedelijke bijwerking van een medicijn (bijv. bepaalde bloeddrukverlagers). Bij ongerustheid over de hoest.
Werkzame stoffen Droog extract van tijm 595 mg
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Traditioneel kruidengeneesmiddel
Hulpstoffen :
Fructose vanaf 5 mg/kg/dag Dit middel bevat (meer dan) 5 mg/kg/dag fructose. Als uw arts u heeft meegedeeld dat u (of uw kind) bepaalde suikers niet verdraagt of als bij u erfelijke fructose-intolerantie is vastgesteld (een zeldzame erfelijke aandoening waarbij een persoon fructose niet kan afbreken), neem dan contact op met uw arts voordat u (of uw kind) dit middel toegediend krijgt.
Sorbitol (E 420) 5 mg/kg/dag, orale toediening Sorbitol is een bron van fructose. Als uw arts u heeft meegedeeld dat u (of uw kind) bepaalde suikers niet verdraagt of als bij u erfelijke fructose-intolerantie is vastgesteld (een zeldzame erfelijke aandoening waarbij een persoon fructose niet kan afbreken), neem dan contact op met uw arts voordat u (of uw kind) dit middel toegediend krijgt
Natrium, minder dan 1 mmol (23 mg) per dosis Dit middel bevat minder dan 1 mmol natrium (23 mg) per dosis, dat wil zeggen dat het in wezen ‘natriumvrij’ is.
Benzylalcohol Dit middel bevat benzylalcohol, dit kan allergische reacties veroorzaken.
Propyleenglycol en esters van propyleenglycol (5.53 mg) Dit geneesmiddel bevat 5.53 mg propyleenglycol in elke pastille.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Werkzame stoffen

De werkzame stof in dit middel is: 59,5 mg droog extract van de gedroogde bovengrondse delen van de bloeiende Thymus vulgaris L. en/of Thymus zygis L. (overeenkomend met 416,5 – 773,5 mg gedroogd tijmkruid). De andere stoffen in dit middel zijn: Arabische gom (Gummi arabicum E414), fructose, sorbitol (E420), maltodextrine, citroenzuur (E330), natriumsacharine (E954), appelbessenaroma, bosbessenaroma, vloeibare paraffine, witte bijenwas (E901), gezuiverd water

  • Alcoholvrij
  • Vrij van bovine ingrediënten (rund)
  • Vrij van porcine ingrediënten (varken)
  • GMO vrij
  • Lactose vrij
  • Maakt niet slaperig

Dit betekent dat het product ook gebruikt kan worden door mensen met allergieën, die medicijnen gebruiken en mensen met verschillende religieuze achtergronden. Broncostop Hoestpastilles bevatten fructose en sorbitol Indien u een fructose intolerantie heeft, neem dan eerst contact op met uw arts voordat u dit geneesmiddel gebruikt. 1 pastille komt overeen met ongeveer 0,1 koolhydraateenheid. Dit dient in overweging te worden genomen bij patiënten met diabetes mellitus.

Indicatie:

Bij vastzittende hoest door taai slijm, prikkelhoest en/ of keelpijn

Leeftijd:

Vanaf 6 jaar

Dosering:

  • Volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar:
    1 tot 2 pastilles iedere 3 tot 4 uur, 4 keer per
    dag, zo nodig tot maximaal 6 keer per dag;
    maximale dosis per dag is 12 pastilles.

  • Kinderen van 6 tot 12 jaar:
    1 pastille, 3 keer per dag.
  • Kinderen jonger dan 6 jaar:
    Het gebruik bij kinderen jonger dan 6 jaar
    wordt niet aanbevolen omdat er onvoldoende gegevens beschikbaar zijn en vanwege het
    risico op onopzettelijk inslikken van de gehele
    pastille.

Wijze van toediening: Voor oraal gebruik (door zuigen laten oplossen in de mond).

Gebruiksduur

Het gebruik van BRONCHOSTOP® Hoestpastilles moet worden beperkt tot 5 dagen. Indien er dan nog geen verbetering is opgetreden, raadpleeg een arts omdat er sprake zou kunnen zijn van een ernstigere aandoening.

Niet gebruiken bij:

Allergie van een van de ingrediënten of tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding.

Productinformatie over Bronchostop Hoestpastilles

  • Merk: Bronchostop
  • Ean: 8710537042979
  • Artikel: 1003-467

Bronchostop Hoestpastilles 20 stuks

10,49
Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.

Anderen bekeken ook