Zo word je sneller bruin

Elisha | maandag 4 juli | Verzorging

zo word je sneller bruin

ZOMER! Genieten van het zonnetje op het terras. Of lekker op je handdoek aan het strand liggen. En natuurlijk hét seizoen om een lekker kleurtje op te doen. Maar eerlijk is eerlijk, bruin worden duurt soms zo lang… Herkenbaar anyone? Je ligt lekker te zonnen en kijkt elk kwartier of je al een beetje bruin bent ;) Laat jezelf echter niet verleiden door je te laten verbranden om snel bruin te worden. Dit is erg gevaarlijk voor je huid. In deze blog zetten we een aantal handige tips voor je op een rij om sneller bruin te worden!

Meer zonbescherming ontdekken? Ontdek het complete assortiment zonbescherming bij Plein.

Hoe word je snel bruin zonder te verbranden?

Sneller bruin worden, zonder te verbranden. Onbeschermd de zon in gaan is namelijk uit den boze. Maar er zijn gelukkig genoeg veilige manieren om snel een mooie zongebruinde huid te krijgen. Ga bijvoorbeeld zonnen aan het water. Water reflecteert uv-straling, waardoor je sneller bruin wordt. Vergeet daarbij niet om te smeren, want je verbrand ook sneller dan je denkt. Ook zweet zorgt voor extra weerkaatsing, dus sporten in de zon is een aanrader. Door te bewegen word je ook nog eens mooi egaal bruin. Maar ook dan geldt: blijf smeren!

Tips om sneller bruin te worden

Ga je lekker zonnen? Bereid je huid dan goed voor, voordat je de zon in gaat. Met de juiste voorbereiding bouw je je kleur beter op en blijf je dus ook langer bruin. Ook is nazorg erg van belang, om langer te kunnen genieten van je bruine teint. Zo ga je te werk als je sneller (en langer) bruin wilt worden:

scrubben

Stap 1: Scrubben

Scrub je huid voordat je gaat zonnebaden, minimaal 24 uur tevoren. Doe dit niet vlak voordat je de zon in gaat, want een gescrubde huid is gevoeliger en kan dus sneller verbranden. Gebruik een milde scrub om dode huidcellen te verwijderen en geef nieuwe huidcellen de kans om sneller aan de oppervlakte te komen. Deze nieuwe huidcellen verkleuren sneller. Let op: scrub niet te veel of te hard, want dan beschadig je je huid juist en dan is je huid extra gevoelig voor zonlicht.

Verwen je huid met de Body Scrub met Amandelolie van Kneipp. Deze scrub verwijderd dode huidcellen op een milde wijze, waardoor je een zachte en stralende huid krijgt. De 100% natuurlijk en zachte korrels van de biologische Body Scrub Kokos van Lovea zorgt voor een milde exfoliatie en een zachte en stralende huid.

zonnebrand en zonneolie

Stap 2: Kies de juiste zonbescherming

Ga nooit de zon in zonder zonbescherming! Dit klinkt heel tegenstrijdig, maar het is echt een fabeltje dat je niet bruin zou worden als je zonnebrand smeert. Er zijn verschillende zonproducten die je juist helpen om sneller bruin te worden, zoals de Ambre Solaire Zonneolie SPF 30 van Garnier. Deze zonnebrandolie geeft je huid een zijdezacht gevoel en een optimale bruining. De Protect & Bronze Zonnemelk SPF 30 van NIVEA SUN beschermd tegen UVA/UVB straling, terwijl het natuurlijke pro-melanine extract tegelijkertijd het huideigen bruiningsproces stimuleert. Het resultaat: een mooie, egale bruine kleur zonder zelfbruiner.

Met zonbescherming op kun je langer in de zon zitten zonder te verbranden en word je geleidelijker bruin. Kies daarbij de zonnebrandcrème die bij jouw huid past. Heb je een wat droge huid, kies dan voor een meer hydraterende zonbescherming. Bij een lichte huid gebruik je minimaal SPF30, bij een getinte huid kun je vaak toe met minimaal SPF15.

Stap 3: Bouw je kleurtje geleidelijk op

Ga niet direct uren in de zon liggen. Start met een kwartier en ga dan weer even de schaduw in. En zo bouw je dit steeds meer uit. Op deze manier verbrand je niet, maar bouw je wel je kleurtje geleidelijk op! Bovendien is het niet nodig om meer dan 3 uur per dag te gaan zonnebaden. Je huid kan maar beperkt melamine aanmaken op een dag, het pigment dat zorgt voor je bruine teint en dat tevens beschermt tegen verbranden. Het is dus slimmer om een paar dagen achter wat korter te gaan zonnebaden, dan dat je direct een hele dag in de zon gaat liggen. Of ga tijdens je lunchpauze lekker een rondje buiten lopen, om wat zonnestralen mee te pakken!

Stap 4: Verzorg je huid na het zonnen

Nazorg met een goede aftersun is echt een must! Aftersun is niet alleen geschikt om een verbrande huid af te koelen en sneller te laten herstellen. Ook een gebruinde huid heeft zonschade opgelopen en moet dus verzorgd worden na het zonnen.

hydrateren met een bodylotion

Stap 5: Hydrateren

Geniet langer van je bruine kleurtje door je huid goed te hydrateren. Verzorg je gezicht en lichaam dagelijks met een bodylotion of crème. Zo houd je langer plezier van je bruine kleurtje! De Muru Muru Butter & Rose Bodylotion Delicious Glow van Love Beauty and Planet zorgt voor een zijdezachte huid en 48 uur hydratatie. Alle ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong, fijn voor je huid én fijn voor het milieu.

Meer zonproducten ontdekken? Ontdek het complete assortiment zonbescherming bij Plein.

Fotografie door Aswhien Juruwan. 

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!