Zelf waxen

Plein | woensdag 12 september | Verzorging

zelf waxen

Wil je graag gladde benen, oksels en een verzorgde bikinilijn? Natuurlijk kan je scheren, laseren, harsen of ontharingscrème gebruiken, maar je kunt ook waxen. En daar hoef je niet voor naar de salon of de schoonheidsspecialiste. Waxen kan je ook zelf in je eigen badkamer doen. In dit blog deel ik graag de beste tips om zelf te waxen.

Bekijk hier het assortiment om zelf te waxen bij Plein.

Zelf waxen

Een snelle manier voor het verwijderen van haar op ongewenste plekken is door het gebruik van waxstrips. Daarnaast is het voordeel dat je geen kans hebt op het maken van snijwondjes. De waxstrips wrijf je ongeveer 5 seconden tussen je handen om de wax warm te maken. Hierdoor worden ze gereed voor gebruik en kun je de strips langzaam van elkaar aftrekken. Voordat je de strip op de huid plakt, trek je de huid goed strak. Vervolgens wrijf je herhaaldelijk met de haargroeirichting mee zodat de waxstrip goed hecht. Verwijder de strip in zijn geheel en met een snelle beweging tegen de richting van de haargroei in. Hoe sneller hoe beter! Het is belangrijk om de huid goed strak te houden om ongemak te vermijden. Dit herhaal je zo vaak totdat je geen plekjes hebt overgeslagen en tot de kleefkracht verdwijnt.

Let wel goed op welke waxstrips je voor welke delen van je lichaam kunt gebruiken. Zo zijn er speciale waxstrips voor het gezicht en specifiek voor de benen. Daarnaast heb je ook vaak de keuze of je de strips voor een gevoelige of een normale huid gebruikt.

Veet Spawax

Met de Spawax van Veet verwijder je ongewenste haartjes zonder strips. Hier zul je wel iets meer de tijd voor moeten nemen dan met het gebruik van waxstrips, Je gebruikt namelijk gesmolten waxschijven die de haren verwijderen. Bovendien is de Veet Spawax alleen geschikt voor de benen, armen, de bikinilijn en de oksels. Na het ontharen is je huid zacht en glad, tot wel 4 weken lang! De Spawax heeft naast de goede resultaten ook nog een heerlijke geur van zoete vijg en paarse lelies. De Spawax gebruik je aan de hand van 5 stappen:

  1. Stap 1: Plaats het vereiste aantal schijven in de waxverwarmer voor de zone die je wilt ontharen.
  2. Stap 2: Zet het toestel aan – de waxschijven zullen beginnen te smelten. De wax is klaar voor gebruik wanneer het een homogene consistentie heeft bereikt - ongeveer 30 minuten voor 4 schijven.
  3. Stap 3: Breng de wax met behulp van de spatel aan in de groeirichting van de haartjes (waxstrip van 1 tot 2 mm). Probeer het uiteinde van de waxstrip dikker te maken zodat het gemakkelijker is om de waxstrip vast te pakken als je deze gaat verwijderen.
  4. Stap 4: Wacht 30 tot 60 seconden en controleer of de wax droog aanvoelt. Houd je huid goed strak. Verwijder de waxstrip vanaf het dikkere uiteinde met één snelle beweging, tegen de haargroeirichting in.
  5. Stap 5: Verwijder na het ontharen eventuele waxresten van je huid met behulp van een gebruikte waxstrip of babyolie.

Na het waxen

Na het ontharen kan je huid een beetje rood zijn. Dit is heel normaal. Spoelen met koud water helpt de huid te verzachten. Probeer vooral niet te krabben, dit kan irritatie veroorzaken. Wacht 24 uur voordat je gaat zonnebaden of deodorant of een geparfumeerd product gebruikt op de onthaarde huid. Nu kun je gerust genieten van je je zachte benen, oksels of bikinilijn.

Bekijk hier het assortiment om zelf te waxen bij Plein.

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.