Must-haves op wintersport

Plein | maandag 30 januari | Verzorging

zonnebrand wintersport

Bekijk het complete assortiment must-haves voor op wintersport op Plein.

Onderweg

Heb je last van wagenziekte? Door de beweging tijdens rijden, varen of vliegen kan het evenwichtsorgaan van slag raken. Dit prikkelt het braakcentrum in de hersenen, waardoor misselijkheid en braakneigingen ontstaan. Je kunt hiertegen reistabletten nemen. 

Geen fan van reistabletten? Seaband Elastische polsbanden verminderen misselijkheid bij reisziekte. De Sea-Band werkt door middel van acupressuur, waarbij een zachte druk wordt uitgeoefend op de beide polsen. Dit punt ligt aan de binnenkant van de pols, tussen de twee centrale pezen. Hierdoor wordt de misselijkheid vermindert. Ook verkrijgbaar voor kinderen.

Zonnebrand op wintersport

Ook als je op wintersport gaat, is het belangrijk om jezelf en je gezin te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. In dit artikel vertellen we je alles over de juiste zonnebrand voor op wintersport.

Op wintersport heb je een zonnebrandcrème met minimaal factor 20 nodig. In de bergen is er veel straling en reflecteert de sneeuw veel straling waardoor je sneller verbrand. Vooral de neus en lippen moeten het vaak ontgelden op wintersport. Speciaal voor de wintersport hebben veel merken een kleine tube ski zonnebrandcrème ontwikkeld die gemakkelijk in je zak mee de piste op kan. Smeer regelmatig je gezicht in om verbranding te voorkomen.

Lipverzorging

Je moet je lippen vaker insmeren dan je gezicht. Gebruik hiervoor altijd een lippenbalsem met een beschermingsfactor. Een lippenbalsem zonder beschermingsfactor verzorgt je lippen, maar beschermt niet tegen de zon en verbranden. Handig: De meeste kleine tubes ski zonnebrandcrèmes zijn combi’s. Ze hebben aan het uiteinde ook een lippenzalf die beschermd tegen UV straling.

Oogbescherming

Naast je huid en je lippen is het ook belangrijk om je ogen te beschermen tegen de straling. In de bergen reflecteert de sneeuw straling waardoor je snel last krijgt van pijnlijke ogen. Een goede zonnebril of skibril is onmisbaar in de sneeuw.

Gezondheidsproducten op wintersport

Wees goed voorbereid op wintersport, ook op het gebied van gezondheid. Onze must-haves zijn:

  • EHBO kit: uiteraard gaan we er niet vanuit dat deze kit nodig is, maar het is altijd goed deze bij je te hebben. Denk bijvoorbeeld aan dit handige compacte EHBO-kit van Heltiq. Het bevat alle basisartikelen, handig opgeborgen in ene stevig nylontasje.
  • Paracetamol: paracetamol is een handig geneesmiddel om altijd bij te hebben: paracetamol werkt pijnstillend en koortsverlagend. 
  • Spierbalsem: vooral na de eerste dagen skiën kun je last krijgen van je spieren omdat ze moeten wennen aan de skihouding. Als je dan iets mee hebt genomen waardoor je spieren lekker kunt (laten) masseren dan is dat pure verwennerij. Onze favorieten: Jacob Hooy Spierbalsem en Weleda spierbalsem.

Ontdek het volledige assortiment must-haves voor wintersport op Plein.nl

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.