Welke magnesiumverbinding past bij mij?

Plein | dinsdag 11 april | Gezondheidsproducten

magnesium

Dit betreft een advertentie

Magnesium is nodig voor de vorming van botten en spieren, het goed functioneren van je spieren en de energieproductie van de lichaamscellen. Magnesium is hiermee een belangrijk mineraal dat je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Magnesium haal je uit voedingsmiddelen, zoals graanproducten, bladgroenten, noten, vette vis, melkproducten en pure chocolade. Met een gezond en gevarieerd voedingspatroon krijg je voldoende magnesium binnen. Lukt dit echter niet altijd? Dan kan een voedingssupplement met magnesium een goede aanvulling zijn. Er zijn verschillende verbindingen van magnesium verkrijgbaar. Maar welke past het beste bij jou? We vertellen je het graag in deze blog!

Ontdek het volledige assortiment Orthica op Plein.nl

Het belang van magnesium

Je hebt magnesium nodig voor heel veel processen in het lichaam. Magnesium is belangrijk voor spieren, botten en het behoud van een sterk gebit. Daarnaast ondersteunt magnesium de hersenfunctie zoals het geheugen, de leerprestatie en het concentratievermogen. Verder heeft jouw lichaam heeft magnesium nodig voor verschillende vitale functies, zoals het omzetten van voeding in energie en de celdeling. 

Wat zijn de voordelen van magnesium?

Magnesium is belangrijk om jouw lichaam goed te laten functioneren. De voordelen van magnesium op een rijtje:

  • Magnesium draagt bij aan het behoud van sterke botten
  • Magnesium is goed voor het geheugen, concentratie en leerprestatie
  • Magnesium is goed voor de spieren
  • Magnesium bevordert de energiestofwisseling
  • Magnesium heeft een gunstige invloed op het verminderen van, futloosheid vermoeidheid en moeheid.
  • Magnesium draagt bij aan de geestelijke veerkracht
  • Magnesium draagt bij aan een sterk gebit
  • Magnesium draagt bij aan het proces van cel vernieuwing
  • Magnesium is goed voor het zenuwstelsel.

Hoeveel heb je nodig?

Om gezond te blijven, zou de gemiddelde volwassen man 350 milligram (mg) magnesium per dag moeten binnenkrijgen. Voor de gemiddelde volwassen vrouw is dat 300 mg. Voor kinderen tot en met 18 jaar verandert de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid per levensfase. Zo hebben kinderen van 4 en 5 jaar 120 mg, kinderen van 6-8 jaar 200 mg en kinderen van 9-13 jaar 280 mg nodig. Bij meisjes geldt die behoefte tot 18 jaar. Jongens hebben vanaf 14 jaar net zoveel nodig als een volwassen man (350 mg per dag). 

magnesium

Welke magnesiumverbindingen zijn er?

Er zijn verschillende soorten magnesium. We bespreken hieronder de meest voorkomende varianten die zorgen voor een waardevolle magnesiumaanvulling. Namelijk magnesiumtauraat, magnesiummalaat, magnesiumbisglycinaat en magnesiumcitraat.

Magnesiumcitraat

Magnesiumcitraat is een van de meest voorkomende varianten in magnesium supplementen. Deze vorm van magnesium is gebonden aan citroenzuur. Magnesiumcitraat is een organisch gebonden vorm en hierdoor goed opneembaar door het lichaam. De citraatvorm is ondersteunt vooral het behoud van soepele spieren.

Magnesium Bisglycinaat

Magnesiumbisglycinaat is een organisch gebonden magnesium. Een van de eigenschappen van een organisch gebonden magnesium is dat deze beter opgenomen worden door het lichaam dan de anorganische zoals magnesiumoxide en magnesiumchloride. Anorganisch gebonden magnesium is een magnesium met een lage biologische beschikbaarheid waardoor het lichaam niet instaat is om het goed op te nemen. 

Magnesium Tauraat

Magnesium Tauraat is magnesium gebonden aan het aminozuur l-taurine. Deze combinatie van magnesium en taurine heeft synergetisch effect, waardoor Magnesium Tauraat zeer goed wordt opgenomen door het lichaam. Een ander voordeel is dat Magnesium Tauraat de bloed-hersenbarrière makkelijk kan passeren. Magnesium Tauraat is geschikt voor een verbetering van de gemoedstoestand, concentratie en meer geestelijke veerkracht.

Magnesium Malaat

Bij Magnesium Malaat is magnesium verbonden met appelzuur. Als je last hebt van vermoeidheid of een verminderde spierwerking dan is de combinatie Magnesium met appelzuur een goede keuze. Door de toevoeging van appelzuur is ons lichaam instaat om meer energie aan te maken.

Welke magnesium past bij mij?

Hierboven hebben we de meest voorkomende vormen van magnesium besproken. Maar welke magnesium past nu het beste bij jou?

Sport je veel?

Als je veel sport heeft je lichaam meer behoefte aan Magnesium omdat Magnesium energie helpt vrij te maken uit voeding en een rol speelt bij een normale spierwerking. Orthica Magnesiumcitraat is dan een goede keuze omdat het een goed verdraagzame en organisch gebonden magnesium is. Orthica Magnesiumcitraat is verkrijgbaar in een dosering van 125mg en 200mg. 
Deze magnesium is niet alleen zeer geschikt voor sporters maar ook voor ouderen en medicijngebruikers omdat deze vorm van Magnesium licht verteerbaar is. 

magnesiumm

Goed verdraagzame magnesium

Orthica, het merk dat al meer dan 40 jaar kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen op basis van de laatste wetenschappelijke studies en inzichten ontwikkelt, heeft ook een Magnesium Bisglycinaat-120 in het assortiment. Deze vegacaps zijn geschikt voor veganisten en biedt een goed verdraagzame vorm van magnesium. Overigens zijn bijna alle Orthica supplementen verpakkingen gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET).

magnesiumbiscliaat

Magnesium voor extra energie bij vermoeidheid

Magnesium helpt bij geestelijke spanning, ondersteunt door vermindering van vermoeidheid, helpt bij futloosheid en heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel. Orthica Magnesium-55 is een Magnesiumcitraat met B-vitaminen voor extra energie bij vermoeidheid. Het dagelijks innemen van 55mg magnesium kan helpen om je energie op peil te houden. Het mineraal magnesium activeert de natuurlijke energie in je lichaam, ondersteunt je gemoedstoestand en de werking van spieren. De kleine magnesiumcitraat-tabletten zijn ideaal voor mensen die moeilijk slikken zoals ouderen en kinderen.

magnesiumbiscliaat

Goed om te weten: voedingssupplementen zijn slechts als aanvulling en geen vervanging van een gezonde levensstijl en een gevarieerd voedingspatroon. 

Op Plein.nl vind je de magnesium capsules en andere voedingssupplementen van Orthica. Orthica ontwikkelt al meer dan 40 jaar kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen afgestemd op specifieke behoeftes en levensfasen en levensstijlen. Orthica is inmiddels uitgegroeid tot een kwaliteitsmerk voedingssupplementen.

Ontdek het volledige assortiment Orthica op Plein.nl

Fotografie door Ashwien.

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.