Welke maat condoom heb ik nodig?

Plein | donderdag 19 november | Seksualiteit

welke-maat-condoom

De juiste maat condoom gebruiken tijdens de seks is erg belangrijk. Niet veel mensen realiseren zich dat er verschillende condoommaten zijn en de maat grote invloed heeft op het gevoel én de veiligheid. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende maten condooms en hoe jij de juiste condoommaat kiest.

Ontdek het complete assortiment condooms bij Plein

Welke maat condoom?

Condooms zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Van small tot extra large. De meeste mannen gebruiken echter een standaard maat condoom. Maar eigenlijk zouden alle mannen, net als bij een shirt of broek, hun condoommaat moeten weten. De juiste maat is enorm belangrijk voor de veiligheid. Bij een te klein condoom loop je meer risico op scheuren en een te groot condoom kan afzakken. Bovendien zorgt een goed passend condoom ervoor dat het vrijen een stuk aangenamer is.

Hoe bepaal ik mijn condoommaat?

Heb je bij het gebruik van een condoom last van onderstaande problemen dan is het verstandig om een andere maat te gebruiken:

  • Het condoom blijft niet goed zitten of glijdt af;
  • Het condoom gaat moeilijk om;
  • Het condoom zit te strak of knelt;
  • Het condoom rolt vanzelf weer terug;
  • Het condoom zorgt ervoor dat je erectie minder wordt;
  • Het condoom scheurt sneller.

De juiste condoommaat bepaal je aan de hand van de omtrek van je penis. Bij de juiste maat condooms gaat het namelijk vooral om de omtrek en niet zozeer om de lengte van de penis. Het opmeten gaat het gemakkelijkste met een meetlint. Meet de omtrek van de penis halverwege de schacht. In onderstaande tabel zie je precies welke maat condooms je nodig hebt.

Maten condooms

In onderstaande tabel zie je eenvoudig welke maat condooms voor jou geschikt is. Goed om te weten: het schema geeft slechts een indicatie van de juiste maat. Door te proberen en te testen ontdek je snel genoeg welke maat het beste zit en voor jou en je partner goed werkt.

Omtrek Lengte Geschikte nominale breedte
< 10cm < 10cm 47mm
10-11cm 10-12cm 49mm
11-11,5cm 12-14cm 53mm (gemiddeld)
11,5-12cm 14-17cm 57mm
12-14cm 17-20cm 60mm
> 14cm > 20cm 69mm

Welke soorten condooms zijn er?

Naast de verschillende groottes, zijn condooms ook verkrijgbaar in diverse soorten. Van de standaard condooms (altijd goed) tot condooms met een smaakje (handig voor de orale seks), ultra dunne condooms (voor extra feeling), latexvrije condooms en ook het vrouwencondoom is een optie. Daarnaast zijn er condooms met standaard glijmiddel of juist met ribbels (voor wat extra stimulans). En wist je dat er tegenwoordig zelfs vegan condooms zijn? Kortom: voor ieder wat wils!

Condooms discreet online kopen

Op Plein vind je een breed aanbod condooms van bekende merken als Durex, My Size, Pasante, Ryder, Safe en Manix. Ontdek jouw favoriet en bestel direct online bij Plein. Altijd discreet verzonden (je ziet aan de buitenkant van de doos niet wat erin zit en de afzender is gewoon Plein.nl) en snel in huis.

Ontdek het complete assortiment condooms bij Plein

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.