Wat te doen tegen statisch haar?

Plein.nl | vrijdag 20 januari | Verzorging

wat te doen tegen statisch haar

In de winter is het bijna onmogelijk om je haren een beetje in toom te houden. Vooral op koude, droge dagen is de kans op statisch haar groot en vliegt je kapsel alle kanten op. Behalve de goeie. Heel frustrerend. Maar gelukkig zijn er handige tips om statisch haar te voorkomen.

Bekijk hier ons uitgebreide assortiment haarverzorgingsproducten.

Hoe ontstaat statisch haar?

Statisch haar ontstaat doordat de luchtvochtigheid in de winter veel lager is dan in de andere seizoenen. Wanneer de luchtvochtigheid hoog is wordt er als ware een laagje water op je haar en huid gelegd. In de winter vloeit dit laagje water niet weg, maar blijft het hangen waardoor de statische elektriciteit nergens heen kan. Het blijft dan aan je haar plakken waardoor een statische lading ontstaat. Dit verklaart ook het knetterend of knisperen als je bijvoorbeeld een trui aandoet of een muts opzet.

Wat te doen tegen statisch haar?

Statisch haar komt voornamelijk voor bij mensen met dun en stijl haar. Heb je er vaak last van? Dan zijn dit de tips om statisch haar te voorkomen en te verhelpen:

1. Niet te vaak borstelen en kammen

Probeer je haar zo min mogelijk te borstelen en te kammen. Dit zorgt er juist voor dat je haren recht overeind komen te staan. Gebruik daarnaast liever geen plastic of metalen borstel, maar kies liever voor een borstel van nylon of varkenshaar.

2. Extra verzorging

Vooral droog haar wordt snel statisch. Belangrijk is om vooral in de winter je haar extra te verzorgen met een speciale shampoo en conditioner voor droog haar. Een absolute aanrader is de nieuwste haarverzorgingslijn van Guhl. Guhl Vochtherstel is speciaal voor droog haar en geeft je haar een extra vochtboost. Perfect voor in deze koude wintermaanden.

3. Kies voor een haarolie

Gebruik, naast een hydraterende shampoo en conditioner, na het wassen een haarolie. Uitgedroogd haar heeft de neiging om snel statisch te worden. Door een haarolie geef je je lokken net dat beetje extra verzorging en ga je statisch haar tegen. Breng haarolie het liefst alleen aan in de puntjes van je haren en aan de bovenkant slechts een klein beetje door het met de palm van je handen zachtjes op je haren te deppen. Op deze manier voorkom je dat je haren vet worden.

4. Gebruik haarlak

Statisch haar temmen? Haarlak does the trick. Spray wat haarlak op een kam of borstel en ga ermee door je haren. Ook een goeie tip: spuit een beetje haarlak in de binnenkant van je muts. Dit verkleint de kans op rechtopstaande haren aanzienlijk. Deze haarlak van Andrelon is onze favoriet.

5. Snelle oplossing

Zorg ervoor dat je altijd een klein busje haarlak of handcrème in je tas hebt. Beide helpen om je lokken snel te temmen (handig als je een belangrijk gesprek of een date hebt).

Bekijk hier ons uitgebreide assortiment haarverzorgingsproducten.

Over de schrijver

Plein.nl
Plein.nl

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.