Wat te doen tegen droog haar?

Plein.nl | dinsdag 31 januari | Verzorging

wat-te-doen-tegen-droog-haar

Oogt je haar futloos en dof en heb je last van gespleten haarpunten? Dan heb je waarschijnlijk last van droog haar. Veel mensen hebben er, vooral in de winter, last van. Maar met deze tips zijn je droge lokken binnen no-time verleden tijd.

Bekijk hier het assortiment voor het herstellen van je haar bij Plein.

Kenmerken droog haar

Droog haar kenmerkt zich door een gebrek aan flexibiliteit, gespleten haarpunten en een grove structuur. Daarnaast zijn droge lokken breekbaar en oogt het duf en futloos. Vooral in de wintermaanden, met alle temperatuurwisselingen, hebben veel mensen last van droog haar. Maar, goed nieuws, er is iets aan te doen. Met de juiste producten en wat extra verzorging heb je binnen no-time weer stralende, gezonde en sterke lokken.

Wat te doen tegen droog haar?

Onderstaande tips helpen je om je doffe, droge pluizenbol om te toveren in glanzende en stralende lokken:

Tip 1: Kies voor een hydraterende shampoo

Kies specifiek voor een shampoo die geschikt is voor droog en breekbaar haar. Andrelon Keratine Repair is speciaal ontwikkeld om droog en beschadigd haar intensief te herstellen dankzij de toevoeging van keratine. Keratine is een eiwit dat van nature in je haar zit en voor stevigheid en glans zorgt. Door beschadiging verliest je haar aan keratine. Met deze haarverzorgingslijn bestaande uit onder meer shampoo, conditioner, masker en serum herstel je je haren optimaal.

Tip 2: Gebruik regelmatig een haarmasker

Voor die extra vochtboost gebruik je minimaal 1x per week een haarmasker specifiek voor droog en breekbaar haar. Een masker dat we zeker aanraden bij droog haar is Guhl Rijke Voeding Intensive Repair. Specifiek bedoeld voor breekbaar, beschadigd en overbelast haar. Het resultaat? Sterker haar, soepel en gezond haar.

Tip: voor de ultieme verwennerij laat je het masker een half uurtje intrekken terwijl je je haren wikkelt in een warme handdoek. Door de warmte wordt het masker nog beter opgenomen in je haar.

Tip 3: Verzorg je haren met een serum

Ogen je haren, en vooral de puntjes, erg droog? Een serum zorgt ervoor dat je haren er weer gezond en mooi uitzien. Daarnaast verzorgt en herstelt een serum je haar en wordt je haar versterkt. Gebruik een serum het liefst alleen in de puntjes om vet haar te vermijden.

Tip 4: Zorg voor voldoende vitamine A

Vitamine A is om meerdere redenen goed voor je lichaam. Onder andere is het nodig voor de talgproductie waardoor je droog haar kunt voorkomen. Eet daarom voldoende vlees, vis, zuivelproducten en groentes zoals wortels, broccoli en bloemkool en fruit zoals sinaasappels en mandarijnen.

Tip 5: Gebruik een goede haarbostel

Een goede haarborstel kan het verschil maken tussen droog en pluizend haar of glanzende lokken. Een kunststof is bijvoorbeeld geen aanrader bij droog haar. Een grote, liefst houten borstel met varkenshaar, helpt het beste en beschadigd je haar niet.

Tip 6: Vermijd de föhn, krultang en steiltang

De föhn, krultang en steiltang drogen je haar uit. Wees daarom lief voor je haren en beperk het gebruik zoveel mogelijk. Kan je echt niet zonder? Gebruik altijd een goede hittebeschermer en föhn je haar niet op de hoogste stand.

Tip 7: Was je haar met lauw water

Te warm water droogt je haren (nog verder) uit. Was je haren daarom met lauwwarm water. Tip: spoel je conditioner of haarmasker uit met koud water. Het koude water zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten. Hierdoor blijft het vochtgehalte in je haar beter in balans. Het is even doorbijten, maar het is wel een makkelijke manier om je droge haar te hydrateren.

Bekijk hier het assortiment voor het herstellen van je haar bij Plein.

Over de schrijver

Plein.nl
Plein.nl

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.