Wat is multi masking?

Plein | woensdag 17 januari | Verzorging

multi-masking

Het is belangrijk om de juiste type producten voor je huidverzorging te gebruiken. Dit geldt ook voor het gebruik van gezichtsmaskers! Je dagelijkse huidverzorging doet veel voor je huid, maar soms kan je huid nét een beetje extra aandacht nodig hebben. Door de hoge concentratie aan werkzame stoffen heeft een masker direct resultaat. Er zijn verschillende soorten maskers met ieder een specifieke werking. In dit artikel vertel ik je welke maskers er zijn en hoe je zelf aan de slag kunt met 'multi masking'.

Bekijk hier alle Pure Clay maskers van L'Oréal bij Plein.

Wat is Multi masking?

Bij multi masking, de naam zegt het al, gebruik je meerdere maskers voor bepaalde delen van je gezicht. De gezichtshuid is vaak niet op elk plekje in dezelfde conditie. Dit heet ook wel een gecombineerde huid. De huid bevat zowel droge als vette delen. Hierdoor hebben bepaalde gedeeltes van de huid een andere verzorging nodig. Zo is de huid rondom de ogen dunner en de huid op de wangen vaak droger. Terwijl de T-zone van de huid (voorhoofd, neus en kin) vetter kan zijn omdat talgklieren op deze gebieden vaak actiever zijn. Een verzorging op maat bereik je dus met multi masking.

Verschillende soorten maskers

  • Crèmemasker. Een crèmemasker is een hydraterende verzorging en dient dus veel vocht toe, wat uitstekend is voor een droge(re) huid.
  • Klei-of moddermasker. Een klei-of moddermasker absorbeert overtollig vet en onzuiverheden op de huid, wat gunstig is voor een vettere huid met acne. Dit masker zuivert de poriën.
  • Peel off masker. Een peel off masker om de huid van viezigheid te onttrekken.
  • Exfoliërend masker. Dan is er nog een exfoliërend masker. Dit masker ontdoet de huid van dode huidcellen, waardoor de huidverzorging weer beter kan worden opgenomen.

Deze laatste twee maskers zijn voor iedere huidtype te gebruiken.

L'Oréal Paris Clay Masks

Met de Pure Clay maskers van L'Oréal pak je alle huidzones aan en maak je je eigen multimask combinatie. Drie Pure Kleien (Kaolien, Montmorilloniet, Ghassoul) zijn gecombineerd met Eucalyptus, Charcoal en Rode Algen in een masker met een crèmetextuur. De maskers drogen niet uit op de huid en zorgen voor een intense reiniging en zuivering.

Hoe gebruik je het Clay masker?

Breng op een gereinigd en droog gezicht de maskers 2 à 3 per week aan in een fijne laag. Ontwijk bij het aanbrengen het gebied rondom de ogen en de mond. Laat het masker zo'n 5 tot 10 minuten drogen en spoel het vervolgens af met lauw water. Je kunt de drie maskers afwisselend of tegelijkertijd gebruiken.

Bekijk hier alle Pure Clay maskers van L'Oréal bij Plein.

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.