Wallen en kringen verminderen

Plein.nl | donderdag 15 januari | Verzorging

wallen-kringen-verminderen

Hoe vaak gebeurt het niet dat je met wallen onder je ogen wakker wordt? Hoe komt dat toch? Je hebt toch voldoende geslapen. En wat zijn dan die bruingrijze kringen die zich met geen crème of make-up laten verbergen? In dit blog geven we je meer informatie en tips om van die vervelende wallen en kringen onder je ogen af te komen.

Bekijk hier het assortiment oogcrèmes bij Plein.

Hoe ontstaan wallen en donkere kringen?

Wallen zijn een vochtophoping onder je ogen. Deze ophoping zorgt voor een zwelling die in de ochtend vooral goed zichtbaar is. Deze ophoping van vocht in het weefsel onder de ogen valt te vergelijken met die van cellulite. Meestal zijn wallen een kwestie van erfelijkheid en gestel, maar leeftijd speelt ook een belangrijke rol. Naarmate je ouder wordt, verslappen de spieren van de oogleden en wordt de vetophoping steeds beter zichtbaar.

Donkere kringen onder je huid zijn alles behalve fraai. Maar wat is de oorzaak van die blauwachtige verkleuring van de huid onder de ogen? Eerst werd gedacht dat die donkere kleur te wijten was aan pigmentatie van de huid, maar nu zijn de wetenschappers ervan overtuigd dat het komt door een stapeling van ijzer-ionen in de huid.

Wallen verminderen

De huid onder de ogen is erg dun en kwetsbaar. Daarom vraagt deze plek om een andere verzorging. Er is een enorm aanbod oogcrèmes tegen kringen te verkrijgen. Let er wel op dat het product de volgende drie ingrediënten bevat:

  • Microsferen van hyaluronzuur voor een betere huidhydratie.
  • Hesperidin, een bioflavonoide die de microcirculatie bevordert.
  • Lactoferrine, een ingrediënt dat de ijzer-ionen (die de donkere kringen onder de ogen veroorzaken) verwijdert.

Daarnaast zijn er nog andere manieren om wallen te verminderen, namelijk:

  • Eet niet te veel zout. Zout bevordert namelijk de vochtophoping (wallen) onder je ogen.
  • Hydrateren. De beste tip tegen wallen is veel water of kruidenthee drinken. Weet je nu al wat je slaapuurtjes tekort gaat komen? Drink dan die dag ervoor veel water. Je zult zien dat je wallen een stuk minder zijn.
  • Masseren. Het helpt om de huid zachtjes te masseren. Doe dit vanaf je neus richting de jukbeenderen. Op deze manier kan het overtollige vocht via de lymfeklieren worden afgevoerd.
  • Zorg dat je voldoende vitamine C binnenkrijgt. Deze vitamine verbetert namelijk de microcirculatie. 
  • IJsblokjes of iets anders kouds. De zwelling onder je ogen vermindert door kou. Kies voor koude kompressen, plakjes komkommer, gebruikte theezakjes, ijsklontjes of een koude lepel en leg deze op je ogen. Je zult zien dat na een minuutje of tien je wallen al een stuk minder zijn geworden.
  • Zorg voor een goede slaaphouding door een goed kussen (of meerdere) onder je hoofd te leggen zodat je niet plat ligt. Op deze manier ga je de vochtophoping tijdens het slapen tegen.
  • Camoufleren. Hebben bovenstaande tips onvoldoende geholpen? Dan is de enige oplossing nog camoufleren. Met een goede concealer (liefst eentje die lichter is dan je foundation zodat de huid onder je ogen als het ware oplicht) verberg je binnen no-time die wallen en donkere kringen. 

Bekijk hier het assortiment oogcrèmes bij Plein.

Over de schrijver

Plein.nl
Plein.nl

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.