Vitamine C voor een stralende huid

Elisha | vrijdag 15 april | Verzorging

vitamine c voor een stralende huid

Het eten van voldoende groente en fruit zorgt ervoor dat je Vitamine C binnenkrijgt. Maar wist je dat vitamine C ook helemaal hot is als ingrediënt van je huidverzorging? In de juiste vorm en percentage is vitamine C namelijk erg effectief tegen pigmentvlekken en een doffe huid. En heeft het een gunstig effect om huidveroudering tegen te gaan. Dus wil jij een fijne glowy skin? Dan is vitamine C toevoegen aan je skincare routine echt een aanrader!

Wat doet vitamine C voor je huid?

Een huidverzorgingsproduct met vitamine C zorgt voor een frisse blik en een jonger uitziende huid. Zonschade en oppervlakkige pigmentvlekken vervagen, waardoor je huid een egale teint krijgt. Je gezicht gaat echt stralen! Ook gaat het verlies van stevigheid door huidveroudering tegen, door de aanmaak van collageen in de huid te bevorderen.

Vitamine C in je huidverzorging heeft daarnaast een krachtige beschermingsfunctie: de huid wordt beschermd tegen irritatie, ontstekingsreacties, UV-straling en vervuiling. Allemaal factoren die de huid sneller doen verouderen. Tot slot verbetert vitamine C het natuurlijke genezingsproces, waardoor rest littekens na acne sneller vervagen.

Welke vitamine C moet je gebruiken?

Belangrijk om te weten: er zit verschil in de juiste variant vitamine C. Ascorbinezuur is van alle soorten vitamine C het meest bekend en heeft vele voordelen voor de huid. In hoge concentraties (15% of hoger) is ascorbinezuur in staat om hardnekkige huidproblemen te behandelen. Daarnaast worden veel afgeleide vormen van vitamine C gebruikt in huidverzorgingsproducten, meestal samen met een mix van andere goede antioxidanten (zoals retinol en niacinamide).

Onderzoek toont aan dat 0,6% vitamine C in een huidproduct al voldoende is om huidveroudering tegen te gaan. Maar vitamine C werkt het meest krachtig op de huid als de concentratie ascorbinezuur tussen de 10 en 20% ligt, de pH-waarde onder de 3,5 zit én als het in pure vorm wordt toegepast. Hoe puurder de vorm, hoe beter het de huid barrière doordringt.

TIP: kijk goed naar de verpakking van je huidverzorgingsproduct. Vitamine C verliest effectiviteit wanneer het wordt blootgesteld aan zuurstof en licht. Kies daarom altijd voor een product dat verpakt is in een ondoorzichtig flesje of tube.

vitamine c voor huid en gezicht

Hoe breng je vitamine C aan op de huid?

Bij voorkeur gebruik je jouw huidproduct met vitamine C in de ochtend. Reinig eerst je gezicht goed, zodat je vuil en vettigheid van je huid verwijderd. Het Micellair Reinigingswater met vitamine C van Garnier reinigt op een zeer milde manier je gezicht, ogen en lippen zonder af te spoelen. Geschikt voor elk huidtype, zelfs een gevoelige huid. Dit reinigingswater reinigt niet alleen de huid, maar laat de huid ook weer stralen.

Vitamine C serum

Breng na het reinigen een vitamine C serum voor het gezicht aan, zoals bijvoorbeeld het Vitamine C serum van Sence. Deze gezichtspeeling laat je huid weer stralen en zorgt voor de vermindering van pigmentvlekken.

De Skin Booster Serum Vitamine C Glow van Biodermal heeft een effectieve combinatie van vitamine C en hyaluronzuur, wat de zichtbaarheid van donkere vlekjes vermindert en voor een zachte, frisse en stralende huid zorgt. De lichte textuur wordt heel gemakkelijk door de huid opgenomen en vormt daarom een fijne basis voor je dag verzorging. Het is belangrijk om daarna met een fijne crème te smeren om je huid goed te hydrateren.

vitamine c serum en creme

Vitamine C serum en crème in één

De Vitamine C Serum Crème van Garnier heeft een unieke combinatie van een serum én een crème. Dit serum geeft je huid een healthy glow en voorziet de huid tevens van intense hydratatie. Ook de Sence dagcrème met vitamine C slaat twee vliegen in 1 klap, het laat je huid stralen en is direct een voedende dagcrème.

TIP: Sence heeft ook een fijne lippenbalsem verrijkt met vitamine C én heeft een beschermende formule met SPF 30. Een goede zonbescherming voor huid en lippen is namelijk altijd belangrijk.

Vitamine C gezichtsmasker

Wil je jezelf extra trakteren? Gebruik dan tweemaal per week het gezichtsmasker Q10PLUS van NIVEA. Dit 10 minuten masker is super zacht en heel makkelijk te gebruiken. De formule van twee antioxidanten verfrist de vermoeide huid en laat de huid merkbaar gladder aanvoelen. De perfecte traktatie voor een energieke look! Naast het gezichtsmasker heeft NIVEA een heerlijke crème voor overdag en 's nachts in het assortiment.

Ontdek het complete assortiment verzorgingsproducten bij Plein.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!