Wat te doen tegen vet haar?

Plein.nl | donderdag 27 augustus | Verzorging

wat-te-doen-tegen-vet-haar

Vet haar oogt onverzorgd en is lastig in model te brengen, maar de vraag is natuurlijk: hoe kom je van vet haar af? Wist je dat vet haar soms gewoon bij je hoort? Net zoals een vette huid bij je kan horen. Je kunt het dus niet altijd oplossen, maar je kunt het wel verminderen. In dit blog geven we je de beste tips tegen vet haar.

Bekijk hier het assortiment voor de bescherming van je haar bij Plein.

Wat te doen tegen vet haar?

Vet haar is vervelend omdat het vaak een beetje viezig oogt en je haar hierdoor slap en futloos langs je gezicht hangt. Vaak is er gelukkig wel iets te doen tegen haar dat snel vet wordt. Hieronder vind je de 7 beste beste tips om vet haar te verminderen of helemaal tegen te gaan:

Tip 1: Was je haar minder vaak

Waarschijnlijk heb je dit wel vaker gehoord, maar het helpt echt. Door je haar minder vaak te wassen, droogt de hoofdhuid minder vaak uit en is het minder geneigd om veel talg aan te maken dat het haar vet maakt. Kies voor een shampoo die goed bij jouw haartype past.

Was je dagelijks je haar? Start met het wassen van je haar om de dag en bouw het langzaam af naar 2x in de week. Je haar iedere dag wassen is echt niet nodig en is vaak te belastend.

Tip 2: Gebruik minder stylingproducten

Gel, haarlak, mousse, wax, etc. Veel mensen sprayen en wrijven veel verschillende stylingproducten in het haar. Deze producten bevatten ingrediënten die het haar vervuilen en verzwaren en dit is niet bevorderlijk als je haar van nature al sneller vet wordt. Gebruik liever iets minder verschillende soorten stylingproducten en pas de hoeveelheid van het product dat je gebruikt ook aan. Probeer ook eens natuurlijke stylingproducten, deze verzwaren je haar minder.

Tip 3: Rustig aan met de stijltang en föhn

De talgproductie op je hoofdhuid kan opgevoerd worden door warmte. Probeer daarom minder vaak stylingtools die met hitte werken te gebruiken of gebruik ze op een lagere temperatuur.

Tip 4: Vaker je haar borstelen

Als je je haren met een goede borstel van de hoofdhuid naar de punten borstelt, verdeel je de talg over de hele lengte van je haar. Hierdoor komt de talg ook bij je droge punten terecht en hoopt het niet op bij je hoofdhuid. Maak je borstel regelmatig schoon (onder warm water en met shampoo), zodat je de borstel ontdoet van onder meer haren en huidschilfers.

Tip 5: Conditioner en haarmasker alleen in de punten

Gebruik je na het wassen van je haar altijd een conditioner of een haarmasker? Blijf dit zeker doen, maar beperk de conditioner en/of haarmasker wel tot de punten en breng het niet te dicht bij je hoofdhuid aan. Spoel het product bovendien goed uit.

Tip 6: Raak je haar minder vaak aan

Raak jij je haar graag aan? Als je vet haar hebt is dat niet slim, want dit stimuleert de talgproductie. Raak je haar dus minder vaak aan, zet het eventueel vast in een vlecht, knot of staart.

Tip 7: Gebruik een droogshampoo

Last van haar dat snel vet wordt, maar wil je niet elke dag je haren wassen? Kies dan voor een droogshampoo. Een droogshampoo neem vetten en oliën op en laat je haar er weer stralend, fris en vol uitzien. Droogshampoo is geen vervanging voor een normale shampoo, maar is wel ideaal als je die wasbeurt nog even wilt uitstellen.

Wij hopen dat je iets aan deze tips hebt. Bedenk wel dat vet haar hetzelfde is al een vette huid. Het kan een gevolg zijn van de producten die je gebruikt, maar het kan ook gewoon je huid of je haar zijn. Er is dus niet altijd iets aan te doen en er is al helemaal niet één oplossing.

Bekijk hier het assortiment voor de bescherming van je haar bij Plein.

Over de schrijver

Plein.nl
Plein.nl

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.