Verschil foundation, concealer, poeder, BB Cream en CC Cream

Plein.nl | maandag 9 september | Make-up

verschil-foundation-concealer-poeder-bb-cream-cc-cream

Er zijn verschillende producten die je kunt gebruiken om je gezicht een egale teint te geven. Hierbij kunt je denken aan: foundation, BB Cream, CC Cream, concealer en een poeder. Een egale teint gebruik je als basis voordat je de rest van je make-up aanbrengt. De grote keuze aan producten kan soms wat verwarrend zijn, daarom lees je in dit blog wat de verschillen zijn en welk product het beste bij jou past.

Ontdek het complete assortiment make-up voor een egale teint op Plein.nl.

Verschil foundation, concealer, poeder, BB Cream en CC Cream

Uit het ruime aanbod aan make-up is het vaak lastig om te weten welke make-up waarvoor geschikt is en welke producten het beste aansluiten bij jouw wensen. Hieronder leggen we uit welke verschillen er zijn tussen foundation, concealer, poeder, BB Cream en een CC Cream. 

Foundation

Een foundation egaliseert de kleur van je huid. Het is in verschillende vormen verkrijgbaar, zoals in een crème, stift, stick, mousse of in de meest voorkomende vorm, de vloeibare vorm. Qua dekking vindt je veel verschillen binnen de foundations. Van een lichte en medium dekking tot een full coverage. En ook heb je de keuze tussen een matte finish of een finish met een glow.   

BB Cream

BB Cream is een afkorting voor Blemish Balm Cream en is vergelijkbaar met foundation. Het grote verschil is dat een BB Cream niet alleen make-up is, maar een 'alles-in-één'-crème. Naast een foundation is het ook een verzorgende dagcrème oftewel moisturizer. Een BB Cream verzorgt en hydrateert de huid, camoufleert oneffenheden én beschermt je huid tegen de zon dankzij SPF.

CC Cream 

CC staat voor Colour Correcting, Eigenlijk doet een CC Cream alles wat een BB Cream doet: camoufleren, hydrateren en beschermen. Alleen heeft de CC Cream nog een extra functie: het corrigeren van je huidskleur. CC Cream is een crème die zorgt voor een correctie in de huidtoon, waardoor de huid er gezonder, minder vaal of minder rood uitziet. Zo zijn er groene CC Creams die roodheid corrigeren en abrikooskleurige die een grauwe huid opfrissen. Ook hebben sommige merken CC Creams afgestemd op je huidskleur: licht, medium en donker.

Concealer

Voor extra camouflage breng je concealer aan, zoals kringen onder de ogen of voor andere plekjes zoals pukkeltjes of pigmentvlekjes op je huid. Hiermee voorkom je dat je teveel product van foundation, poeder of BB/CC Cream aanbrengt op één plek. Let er dus wel op dat je een concealer alleen plaatselijk gebruikt daar waar je het het meest nodig hebt. 

Poeder

Een poeder is een vaste stof die uit zeer kleine korrels bestaat. Je kunt een poeder gebruiken om je gezicht egaal te maken. Doordat je de poeder in laagjes kunt aanbrengen kun je zelf de dekking bepalen. Maar poeder kan ook als bijproduct gebruikt worden. Om bijvoorbeeld je foundation of BB/CC Cream af te poederen en te matteren. Maar ook om halverwege de dag je make-up bij te werken. Je koopt een poeder in een compact in vaste vorm of in de vorm van losse poeder of balletjes. 

Kortom: er zijn meerdere manieren waarop je een egale teint kunt creëren. Het is natuurlijk aan jou wat je graag wil dat een product voor je huid doet en wat je het fijnst vindt om te gebruiken! 

Ontdek het complete assortiment make-up voor een egale teint op Plein.nl.

Over de schrijver

Plein.nl
Plein.nl

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.