Tips tegen stress

Elisha | dinsdag 22 september | Verzorging

tips-tegen-stress

Ieder mens ervaart wel eens stress in zijn of haar leven. Bijvoorbeeld als je een hele drukke periode hebt, of als er spannende dingen staan te gebeuren. Je kan je dan rusteloos voelen of zelfs lichamelijke klachten ervaren. In dit blog vertel ik je meer over hoe stress ontstaat, maar ook over rustgevende producten waarmee je lekker kunt ontspannen.

Ontdek het assortiment verzorgingsproducten om heerlijk te ontspannen bij Plein.

Hoe ontstaat stress?

Stress kan op veel verschillende manieren ontstaan. Door vervelende situaties die elkaar opvolgen in je privéleven. Een periode van een veel te volle agenda en hoge werkdruk. Maar ook door overbezorgdheid of onzekerheid als je zoiets als een sollicitatiegesprek hebt. Stress ontstaat wanneer er een lange tijd veel spanning aanwezig is en dat kan dus allerlei verschillende oorzaken hebben.

Wat zijn de symptomen van stress?

Niet iedereen ervaart stress op dezelfde manier, want niet iedereen is hier even gevoelig voor. Zo kan het dus zijn dat jij heel veel spanning ervaart als er iets naars gebeurt in je privéleven, maar dat je partner hier veel relaxter mee kan omgaan. Stress kan zich ook op verschillende manier uiten. Zo kan je psychische klachten ervaren. Zoals snel geïrriteerd en heel emotioneel zijn, of je somber voelen. Maar je kan ook lichamelijke klachten ervaren, zoals hoofdpijn of rugpijn. Het kan ook voorkomen dat je je rusteloos voelt en daardoor slecht kunt slapen. Je snapt wel dat dat niet echt bevorderend is om je weer ontspannen en relaxed te voelen.

Ontspannen tijdens een stressvolle periode

Hoe langer je gestrest bent hoe langer het duurt om te herstellen. Het is dus belangrijk om het direct te signaleren als je veel spanning ervaart en te proberen hier wat aan te doen. Dit is natuurlijk niet altijd zo makkelijk gedaan, vooral als je niet direct iets aan de oorzaak kunt veranderen. Het is belangrijk om voldoende te bewegen en te ontspannen, dit werkt stress verlagend. Maar ook ontspannen is weer voor iedereen anders. Misschien vind jij het wel heerlijk om een lang stuk te wandelen of een boek te lezen, terwijl ik misschien liever met een dekentje op de bank lig en naar muziek luister. Zoek dus vooral naar datgene wat voor jou werkt en waar jij je prettig bij voelt.

weleda-lavendel-oogmasker

Welke producten helpen je te ontspannen bij stress?

Er zijn ook allerlei producten verkrijgbaar die jou kunnen helpen te ontspannen. Wat ik zelf echt lekker vind is om een heerlijk warm bad te gaan. Een lekker product dat je kunt toevoegen aan je bad is de Weleda Badmelk met Lavendel geur. De plantenextracten ondersteunen een gezonde bloedsomloop en werken rustgevend. Helemaal lekker is het als je je ogen dan ook wat rust gunt en niet op je telefoon gaat zitten turen. Wat natuurlijk ook weer allerlei prikkels geeft. Het Verwarmend Oogmasker van Megrhythm is een super fijn masker die je helpt op te laden na een dag met veel schermtijd. Het helpt je om te ontspannen en kalmeert je vermoeide ogen. Na een combi van deze producten voel je je echt heerlijk uitgerust.

loreal-masker-aromastick

Aromastick om te ontspannen

Een product waar ik in het begin toch wel even aan moest wennen, maar wat ik nu heel erg fijn vind is de Vedax Aromastick. Het is een inhalator met geuren die je stemming een boost geven. De geur zorgt ervoor dat het Limbisch systeem in de hersenen wordt geactiveerd. Dit is bepalend voor onder andere je stemming, waardoor je innerlijke rust en kalmte ervaart.

Ontspannend gezichtsmaskertje

Een me time momentje werkt ook altijd goed om te ontspannen. Neem daarvoor bijvoorbeeld een heerlijk klei masker en ga lekker met een luisterboekje of muziekje op bed liggen. Het Pure Clay masker van L’Oréal Paris bevat 3 pure kleien gecombineerd met Malva kruid. Dit staat bekend om zijn verzachtende eigenschappen. Breng het aan op een schone huid en laat het 5 tot 10 minuten drogen voor je het van je gezicht spoelt. Daarna voel je je heerlijk fris!

Ontdek het assortiment verzorgingsproducten om heerlijk te ontspannen bij Plein.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!