Tips om langer bruin te blijven

Plein | woensdag 13 juli | Verzorging

tips om langer bruin te blijven

Zo lang mogelijk van je bruine kleur genieten heb je voor een groot deel zelf in de hand. Er zijn wat belangrijke voorbereidingen die je kunt treffen, maar ook tijdens de opbouw van je kleur en nadat je je ultieme bruine kleur hebt opgedaan. Aan de hand deze tips kun jij jouw optimale bruine kleur opdoen & behouden.

Bekijk hier het complete assortiment aan zonnebrand bij Plein.

Tips om langer bruin te blijven

Na een heerlijke zonvakantie wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je bruine kleurtje. Met deze tips blijft je zongebruinde huid langer mooi.

Tip 1: Scrubben

Voordat je lekker gaat genieten van het zonnetje, is het belangrijk dat je je huid voorbereid zodat je bruine kleur zo goed mogelijk kan worden opgedaan. Door je huid te scrubben worden de dode huidcellen verwijdert waarna je huid minder dof en droog is. Hierdoor kunnen producten als zonnebrand of andere crèmes beter worden opgenomen en zul je de zonnestralen beter op kunnen nemen. Ga ook vooral door met het scrubben op vakantie en wees niet bang dat je je bruine kleur eraf scrubt. Scrubben zal je bruine kleur alleen maar doen verlengen.

Tip 2: Zonneverzorging met bronzer

Natuurlijk wil je snel bruin worden, maar belangrijk is om je te beschermen tegen de zon met een zonnefactor. Kies het liefst voor een zonnebrand met een UVA- en UVB-straling. UVB-straling zorgt ervoor dat je huid bruin wordt, maar ook dat je verbrand. UVA-straling komt dieper in je huid terecht, waardoor je huid kan beschadigen en het zorgt voor huidveroudering. En daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Een zonneverzorging met UVA- en UVB en een extra bronzer om je kleur nog meer te stimuleren is Nivea Sun Protect & Bronze Oliespray.

Tip 3: Hydrateren

Het is belangrijk om de dorst van je huid en lichaam te voorkomen en op te lossen. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: hydrateren! Tijdens het zonnen heb je het warm en zul je meer zweten. Dit vocht moet je aanvullen. Het drinken van 2 liter water per dag mag je dus zeker verhogen naar wel 3 liter per dag. En ook je huid vraagt om hydratatie. Vervang je gezichts-en lichaamsverzorgingsproducten voor rijke crèmes in plaats van lotions en gels.

Tip 4: Aftersun

Langdurige blootstelling aan zonlicht kan leiden tot uitdroging van de huid. Na het zonnen is het daarom belangrijk de huid goed te verzorgen en herstellen met een aftersun. Door de huid goed te hydrateren behoud je je bruine kleurtje bovendien langer. Biodermal Bruinverlengende Aftersun Melk is speciaal ontwikkeld om de zorgvuldig opgebouwde bruining zo lang mogelijk te behouden. Maar je kunt ook kiezen voor de Nivea Aftersun Bronze. Deze zorgt voor een mooie bruining door het natuurlijk Pro-Melanine Extract.

Tip 5: Vermijd langdurig baden

Als je langer wil genieten van je bruine kleurtje is het niet handig om lang in bad te blijven. Hierdoor droogt je huid namelijk snel van uit. Beperk ook de tijd dat je onder de douche staat. Hydrateer zoals in stap 3 aangegeven je huid goed, ook direct na het douchen of zwemmen.

Tip 6: Voeding en drinken

Veel water verbetert de doorbloeding van je huid en zorgt er ook voor dat je huidcellen minder snel afsterven. Daarnaast is het eten van gezonde voeding belangrijk, vooral producten met Bètacaroteen. Dit is een sterke antioxidant die de veroudering van je huidcellen tegengaat. Dit vind je onder andere in: broccoli, wortels, mango’s, mandarijnen en koolsoorten.

Tip 7: Bruin zonder zon

Voor de mensen die geen fan zijn van het zonnen, biedt een zelfbruiner uitkomst. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel goede zelfbruiners verkrijgbaar die zorgen voor een instant zomerse glow. Denk bijvoorbeeld aan Australian Gold Instant Sunless Spray of de L'Oréal Sublime Bronze Self Tan Face Spray. Meer lezen over bruin zonder zon? Lees dan onze blog over zelfbruiners.

Bekijk hier het complete assortiment aan zonnebrand bij Plein.

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.