Tips voor mooi nagellak aanbrengen

Eline | woensdag 4 oktober | Make-up

tips nagellak aanbrengen

Je handen zijn je visitekaartje en het hebben van mooie nagels hoort daar natuurlijk bij. Maar hoe creëer je mooi gelakte nagels? Met dit eenvoudige stappenplan heb je binnen no-time perfect gelakte nagels. Voor een verzorgde look.

Ontdek het complete assortiment voor mooie en verzorgde nagels bij Plein.

Tips nagellak aanbrengen

Veel vrouwen dragen nagellak. Van de basic kleurtjes zoals nude en lichtroze tot klassiek rood of juist trendy kleuren zoals donkergroen en -paars. Het is allemaal mogelijk. Maar vaak is het lakken van je nagels nog best een uitdaging. Benieuwd hoe je de perfect gelakte nagels creëert? Ik leg het je graag uit.

Stap 1: gebruik een handcrème

Beginnen bij het begin. Zorg ervoor dat je handen er klaar voor zijn. Het gebruik van een voedende handcrème voorkomt dat je handen droog zijn.

Stap 2: verzorg je nagelriemen

Ook de nagelriemen verdienen aparte aandacht. Dit kan met een speciale verzorging in de vorm van een crème of een olie. Nadat de nagelriemen gehydrateerd (en schoon!) zijn, duw je ze vervolgens met een bokkenpootje voorzichtig terug. Hierdoor groeien je nagels beter. Door de nagelriemen eerst goed te hydrateren voorkom je bovendien dat de nagelriemen inscheuren bij het terugduwen.

Stap 3: maak je nagels schoon

Zorg ervoor dat je nagels schoon zijn en klaar zijn om gelakt te worden. Dit doe je door onder je nagels schoon te maken met het einde van een bokkenpootje. Geen bokkenpootje? Je kunt ook het uiteinde van een houten tandenstoker of vijl gebruiken.

Stap 4: vijlen

Het is belangrijk dat je je nagels in de gewenste vorm hebt gevijld vóórdat je begint met lakken. Vijl je nagels altijd in één richting en vijl je nagels rond of hoekig. Hiermee voorkom je dat je nagels splijten. Mijn tip: gebruik een glasvijl. Deze voorkomt dat je nagels splijten.

Stap 5: lak je nagels in 3 stappen

Om het mooiste resultaat te behalen bij gelakte nagels, lak je altijd in drie stappen:

1. Base coat

Een base coat zorgt er niet alleen voor dat je nagels harder worden, maar dat ook je nagels beschermd worden tegen de kleur van je nagellak. Het zorgt ervoor dat je nagels niet verkleuren.

2. Kleur

Vervolgens kun je de gewenste kleur aanbrengen op de base coat. Lak je nagels van boven (beginnend bij de nagelriem) naar beneden in ononderbroken strepen. Breng de nagellak gedoseerd aan, net onder de nagelriem, om te voorkomen dat er teveel nagellak wordt aangebracht. Hierdoor mors je minder snel nagellak en duurt het drogen van je nagels minder lang.

3. Top coat

Als laatst breng je een bescheiden laagje top coat aan op niet al te natte nagels. Je wilt je nagels ten slotte niet beschadigen als ze net gelakt zijn. Een top coat helpt bij de bescherming en het langer behouden van de kleur van je nagellak. Bij het stoten of krassen op je nagels zal de kleur dankzij top coat in tact blijven.

Stap 6: versnel het drogen

Nu je je nagels gelakt hebt, is het wachten tot ze droog zijn. Ook zo ongeduldig? Gelukkig zijn er tegenwoordig speciale producten die het drogen versnellen. Mijn favoriet: de Rapid Nail Dry van Herome. 60 seconden na het aanbrengen van de drops zijn je nagels droog. Ideaal als je nog even snel voordat je de deur uit moet je nagels wilt lakken.

Ontdek het complete assortiment voor mooie en verzorgde nagels bij Plein.

Over de schrijver

Eline
Eline

Hi, ik ben Eline en werkzaam als online marketeer bij Plein. Ik heb een grote liefde voor alles wat met verzorging & make-up te maken heeft.