Duurzame mondverzorging van TePe

Elisha | maandag 15 maart | Specialistische mondverzorging

tepe-mondverzorging

TePe is een duurzaam merk voor volledige mondverzorging. De gezondheid van mensen staat voor TePe voorop en ze willen mensen meer bewust maken van de relatie tussen je mondgezondheid en je algemene gezondheid. Dit houdt namelijk sterk verband met elkaar. In deze blog lees je meer over volledige mondverzorging én de duurzame producten van TePe. Want het is niet alleen belangrijk om je tanden te poetsen, maar juist ook om tussen je tanden en kiezen te reinigen.

Ontdek het assortiment van TePe op Plein.nl

TePe ragers

TePe interdentale ragers zijn kleine borsteltjes die speciaal ontworpen zijn om de ruimtes tussen je tanden te reinigen. Plekken waar je normale tandenborstel niet komt, maar die wel mega belangrijk zijn om schoon te houden.

Extra fijn: de nieuwe, duurzame ragers van TePe zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen (100% duurzame bronnen, gemaakt met Europese pijnboom olie) wat fors bijdraagt aan een CO₂-reductie van maar liefst 80%. Zelfs de dop is gemaakt van duurzaam materiaal. Dus naast een schoon gebit zorg je met TePe ook voor een schonere planeet. Win, win!

Hoe gebruik ik een rager?

Als je een ragertje voor de eerste keer gebruikt, kan het zijn dat je tandvlees gevoelig is of zelfs een beetje begint te bloeden. Dit is niet erg en hier moet je even doorheen! Bij mij persoonlijk deed de eerste paar keer ook best een beetje pijn. Naarmate je je tanden regelmatig reinigt met een ragertje merk je dat de pijn en het bloed verdwijnt. Het wordt dan steeds makkelijker om de ragertjes te gebruiken. Een teken dat je mond goed schoon is en je tandvlees gezond.

Wat ik erg fijn vind aan de ragertjes van TePe is het fijne handvat. Hierdoor heb je goed grip en kun je overal goed bij. Ook tussen je achterste kiezen. Wat ook ideaal is, is de plastic dop. Hiermee kun je jouw ragertje hygiënisch opbergen, maar je kunt het ook gebruiken als verlengstuk van het handvat! Je klikt het zo achterop en dan kan je nóg beter reinigen tussen je achterste kiezen.

Verschillende maten ragers

TePe heeft een uitgebreide lijn interdentale ragers die tussen smalle en brede ruimtes passen. Maar liefst negen verschillende maten! Bij iedereen is de ruimte tussen de tanden anders en het is belangrijk dat jij juiste maat kiest voor jouw tanden. Vaak is het zo dat je twee tot drie maten ragertjes nodig hebt, omdat de ruimtes tussen je tanden in grootte verschillen op verschillende plekken in je mond. Maar hoe weet je nou of je de juiste maat te pakken hebt?

De maat is goed als je een beetje weerstand voelt bij het op en neer bewegen van het ragertje, maar het draadje moet je tanden niet raken. Probeer verschillende maten ragers uit om te ontdekken welke juist is voor jou, of vraag je mondhygiënist of tandarts om hulp als je twijfelt. Een belangrijke tip is om altijd te beginnen met de kleinste maat. Bij TePe kies je dan voor de roze variant. Deze heeft een draadje van maar 0,4 mm. Je merkt snel genoeg of deze goed voor je is of dat je een grotere nodig hebt.

tepe-ragers-floss

TePe GOOD

Naast de duurzame interdentale ragers heeft TePe andere duurzame mondhygiëne producten die goed zijn voor het gebit én het milieu, genaamd TePe GOOD.

TePe GOOD tandenborstel

TePe heeft een duurzame tandenborstel uitgebracht, die is gemaakt van 96% bio-based plastic. De vorm van de TePe GOOD tandenborstel is niet recht, maar loopt een beetje toe. Dat is niet voor niks. Door de vorm van deze tandenborstel bereik je veel beter alle plekken in je mond. Ik vind het een hele fijne tandenborstel in gebruik, door de zachte haartjes. Maar zoals ik in de intro al schreef. Met alleen tandenpoetsen ben je er nog niet.

TePe GOOD tongschraper

Net als de tandenborstel is de tongreiniger van TePe gemaakt van bio-based plastic. De tongreiniger is bedoeld om bacteriën op je tong te verwijderen en een slechte adem te voorkomen. De meeste bacteriën blijven namelijk tussen je tanden en op je tong zitten. Daarom is het zo belangrijk om deze plekken niet te vergeten.

Het speciale ontwerp van de TePe tongschraper zorgt ervoor dat je ver achterin je mond kunt komen, zonder snel te kokhalsen. Door de natuurlijke slanke vorm kun je een stuk makkelijker achterin komen. Persoonlijk vind ik dit een echte plus ten opzichte van bredere tongschrapers! Doordat de tongreiniger drie bladen heeft ben je sneller klaar en kun je je tong efficiënt reinigen.

TePe GOOD Mini Flosser

Vind je het lastig om reguliere dental floss of tape te gebruiken? Probeer dan eens TePe GOOD Mini flosser. De TePe GOOD mini flosser is een kleine flosshouder waarmee je eenvoudig tussen de meest smalle gedeeltes van je tanden en kiezen reinigt. Erg fijn als je net als ik smalle ruimtes hebt tussen je kiezen. Met de mini flosser wordt reinigen een super gemakkelijk! Ook de TePe GOOD mini flosser is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen in het handvat (suikerriet en houtvezels) en hiermee goed voor het milieu.

tepe-tandenborstel-tongschraper

Stappenplan voor een volledige mondverzorging

  1. Poets twee keer per dag je tanden en gebruik ook elke dag een ragertje. Ragertjes gebruik je het liefst in de avond, na het tandenpoetsen.
  2. Kies de juiste maat rager. Vraag je mondhygiënist of tandarts om advies als je twijfelt over de maat, of kies de TePe Ragers Gemengd om de verschillende maten uit te proberen.
  3. Beweeg het ragertje over de volledige lengte tussen je tanden heen en weer. Doe dit twee of drie keer per plek.
  4. Forceer het ragertje niet met te veel kracht tussen je tanden, maar beweeg voorzichtig. Past het niet goed? Gebruik dan een kleinere maat.
  5. Buig het borsteltje een beetje om beter bij alle hoekjes tussen je achterste kiezen te komen.
  6. Raken de haartjes versleten? Dan is het tijd om het ragertje te vervangen voor een nieuwe.
  7. Als laatste onderdeel van je mondverzorging gebruik je een tongreiniger. Plaats de reiniger achterop je tong en haal langzaam naar voren met lichte druk.

En klaar ben je! Ga jij TePe ook uitproberen voor een volledige mondverzorging?

Ontdek het assortiment van TePe op Plein.nl

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!