Tandpasta voor de gevoelige en droge mond

Plein | donderdag 1 juni | Mondverzorging

tandenpoetsen

Heb je last van een droge mond, gevoelig tandvlees of gevoelig mondweefsel? Tanden poetsen kan dan, door het branderige gevoel, als onaangenaam worden ervaren. Dit is vooral iets waar veel mensen naarmate ze ouder worden, last van krijgen. Herkenbaar? Een milde tandpasta, die de pijn of het onaangename gevoel kan verzachten, is dan een goede oplossing.

Bekijk het complete assortiment van TePe bij Plein.

Wat is een droge mond?

Een droge mond kan verschillende oorzaken hebben. Onder meer doordat je speekselklieren onvoldoende speeksel produceren. Speeksel helpt namelijk om de mond te reinigen van bacteriën die voorkomen dat tandplak zich op en rond de tanden ophoopt. Met minder speeksel worden de tanden kwetsbaarder voor gaatjes en de zachte weefsels in je mond worden gevoelig en vatbaar voor infecties. Medicijnen, ziekten of stress kunnen ook bijdragen aan een droge mond. Raadpleeg je tandarts als je problemen ondervindt met een droge mond, zodat deze in een vroeg stadium kunnen worden herkend en behandeld.

Tips tegen een droge mond

  • Gebruik suikervrije kauwgom of zuigtabletten.
  • Spoel je mond regelmatig met water.
  • Kies een tandenborstel met zachte borstelharen.
  • Poets je tanden twee keer per dag met een fluoridetandpasta.
  • Reinig minstens één keer per dag tussen je tanden met een tandenstoker of interdentale rager.

Hoe herken je gevoelig tandvlees?

Gevoelig tandvlees of tandvleesontsteking herken je aan rood, gezwollen tandvlees, dat zich terugtrekt en pijn doet tijdens het reinigen. Ook kun je last krijgen van slechte adem.

Hoe ontstaat gevoelig tandvlees?

Veel mensen hebben last van gevoelig of pijnlijk tandvlees. Je bent dus zeker niet de enige. Gevoelig of ontstoken tandvlees ontstaat door de ophoping van tandplak op je tanden en kiezen. Het gevolg hiervan is rood, gezwollen en soms ook bloedend tandvlees. Door een goede mondhygiëne kan je gevoelig tandvlees grotendeels voorkomen. Zorg dat je twee keer per dag je tanden poetst en goed reinigt tussen je tanden en kiezen met een interdentale rager. Alleen op deze manier krijg je het opgehoopte tandplak tussen je tanden en kiezen weg en voorkom je pijnlijk tandvlees.

Tips bij gevoelige tandvlees

  • Poets je tanden twee keer per dag met een fluoridetandpasta.
  • Reinig minstens één keer per dag tussen je tanden met een tandenstoker of interdentale rager.
  • Gebruik een speciale tandenborstel voor het reinigen van moeilijk bereikbare plaatsen, zoals je kiezen.
  • Ga regelmatig langs een tandarts of mondhygiënist.

Tandpasta voor droge mond en gevoelig tandvlees

Een speciale tandpasta voor een droge mond en gevoelig tandvlees kan al veel problemen en ongemak wegnemen. Onze aanrader: TePe Pure™ Tandpasta. Deze nieuwe tandpasta van TePe is geschikt voor mensen met droge mondklachten en gevoelig tandvlees.

TePe Pure™ bevat alleen essentiële ingrediënten en is daarom geschikt voor iedereen die een ‘gewone’ tandpasta met een sterke smaak of veel schuim onprettig vindt om te gebruiken. TePe Pure™ is een kwalitatieve, milde fluoride tandpasta en verkrijgbaar in twee varianten: met zeer milde pepermuntsmaak (Mild Peppermint) en zonder smaak (Unflavoured). Een tandpasta zonder onnodige toevoegingen, die comfortabel is om te gebruiken en die gaatjes helpt te voorkomen. 

TePe Pure heeft niet voor niks de benaming 'Pure'. De tandpasta bevat weinig en alleen zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, heeft geen toegevoegde smaakstoffen en is zonder conserveringsmiddelen, microplastics of schuimmiddelen zoals SLS waardoor de kans op irritatie minimaal is.

Ook niet geheel onbelangrijk: de tandpasta heeft een fluoridegehalte van 1450ppm om gaatjes te voorkomen, is geschikt voor veganisten en vrij van ei- en melkallergenen.

Goed om te weten: het Zweedse familiebedrijf TePe ontwikkelt sinds 1965 mondverzorgingsproducten. Dit wordt gedaan in samenwerking met tandheelkundige experts. Hierdoor ben jij als consument gegarandeerd van de hoogste prestaties en kwaliteit. TePe wordt inmiddels in meer dan 80 landen wereldwijd verkocht.

tepe pure

Tandpasta voor dagelijks gebruik

Geen last van een droge mond of gevoelig tandvlees? Ook dan heeft TePe de juiste tandpasta voor jou. TePe Daily tandpasta met een fluoridegehalte van 1450 ppm is een milde en laagschuimende tandpasta die gaatjes helpt te voorkomen. De tandpasta heeft een prettige en milde pepermuntsmaak en zorgt voor een fris en schoon gevoel na het tanden poetsen. Extra fijn: het Zweedse recept bevat slechts een aantal essentiële ingrediënten die zorgvuldig zijn geselecteerd. Bovendien is de tandpasta vrij van microplastic en SLS. 

tepe kids en baby

Tandpasta voor baby’s en kinderen

(Kleine) kinderen? TePe Daily Baby is een extra milde tandpasta speciaal ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 2 jaar. De tandpasta is zonder schuim, kleur en smaak en bevat geen microplastic en SLS. TePe Daily Baby tandpasta bevat een leeftijdsgebonden fluoridegehalte van 1000 ppm. 

Voor de oudere kinderen van 3 tot 6 jaar heeft TePe Daily Kids tandpasta ontwikkeld. Ook deze variant is een milde en laagschuimende tandpasta die gaatjes helpt te voorkomen. De tandpasta heeft een extra milde pepermuntsmaak en bevat slechts een aantal essentiële ingrediënten. TePe Daily Kids tandpasta bevat een leeftijdsgebonden fluoridegehalte van 1000ppm wat helpt gaatjes te voorkomen.

Bekijk het complete assortiment van TePe bij Plein.

Fotografie door Ashwien

Over de schrijver

Plein
Plein

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.