Stappenplan make-up verwijderen

Elisha | dinsdag 3 november | Verzorging

make-up-verwijderen

Verwijder jij elke avond je make-up? Ik moet eerlijk bekennen dat ik er soms te moe (lees: te lui) voor ben. Soms ‘vergeet’ ik het dus te doen. Al weet ik wel dat het superbelangrijk is! Verwijder je jouw make-up niet ’s avonds, dan heb je sneller kans op huidveroudering, huidproblemen zoals acné of uitdroging van de huid. Dat wil natuurlijk geen enkele vrouw. Daarom deel ik in dit blog 5 stappen met je om je huid op een goede manier te reinigen.

Ontdek het assortiment reinigingsproducten voor het gezicht bij Plein.

Stappenplan make-up verwijderen

Voordat je je gezicht gaat reinigen, is het goed om je te bedenken wat eigenlijk jouw huidtype is. Make-up removers hebben vaak verschillende soorten producten die op verschillende huidtypes zijn afgestemd. Daarnaast zijn er ook verschillende producten voor elke stap. Begin bij het reinigen van je ogen!

diadermine-oogreinigingslotion

Stap 1: start bij het reinigen van je ogen

Ogen zijn vaak snel gevoelig. Bij de een is dit gevoeliger dan bij de ander. Sowieso is het belangrijk om nooit te veel te drukken bij het reinigen van je ogen. Dit kan zorgen voor irritaties en dat willen we nou juist voorkomen. Kies voor een product dat je huid beschermt en verzorgt. De Double Effect oogreinigingslotion van Diadermine is hiervoor heel erg geschikt. De lotion verwijdert efficiënt alle soorten oogmake-up. Ja, ook je waterproof mascara! Daarnaast verzorgt dit product ook nog eens je wimpers en is het ook geschikt voor dragers van contactlenzen. Een superfijn product omdat het reinigt én verzorgt. Let er bij het reinigen van je ogen op dat je alle laatste restjes mascara goed verwijdert.

Stap 2: tijd om je gezicht te reinigen

Na je ogen is het tijd om je gezicht te reinigen. Heel belangrijk als je overdag een foundation of bb-cream draagt. Maar ook als je dit niet doet, is het goed om elke avond voor je gaat slapen je gezicht te reinigen. Nivea heeft een nieuwe verzorgingslijn uitgebracht, Naturally Good. De naam verklapt het al een beetje. Deze reinigingsmelk is voor 99% gemaakt van ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Deze formule met biologische groene thee verwijdert onzuiverheden en reinigt je huid diep. Het is heel zacht voor de gevoelige huid rondom je ogen. Een superfijn product dus om die laatste mascara en eyeliner restjes mee weg te halen en je foundation te verwijderen.

Na een reinigingsmelk is het lekker om je gezicht even op te frissen met een reinigingstonic. De tonic verwijdert de laatste make-upresten van je huid. Net als bij de reinigingsmelk breng je de tonic aan op een wattenschijfje, waarna je de huid zachtjes masseert. De Naturally Good Reinigingstonic van Nivea laat je huid zacht en soepel aanvoelen en zorgt voor schoon en fris gevoel.

Wil je liever voor één product gaan voor het reinigen van je gezicht? Dan kun je ook kiezen voor het Micellair Reinigingswater van Garnier SkinActive. Met dit Reinigingswater reinig je in 1 handeling je gezicht, ogen en lippen. Het is een heerlijk product voor de gevoelige huid. Het reinigt én verzacht je gezicht.

biodermal-facewash

Stap 3: gebruik een lekkere face wash

Ondanks dat het niet perse hoeft is het toch wel erg lekker om je reinigingsritueel te eindigen met een face wash. Hiermee verwijder je de allerlaatste restjes en spoel je je gezicht lekker na met wat warm of koud water. Net wat jij fijn vindt. Je kunt ook hierbij kiezen voor verschillende varianten. De Face Wash van Neutral is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. Dit product bevat geen parfum en kleurstof en droogt je gezicht niet uit. De kans op huidirritaties is bij dit product minimaal. Dus ben je gevoelig, dan is dit zeker een goede optie. Een andere optie is de zeepvrije face wash van Biodermal. Dit product houdt je huid lekker zacht en is 100% zeepvrij. Een hele fijne laatste stap om je gezicht goed te reiningen.

olaz-regenerist-loreal-sugar-scrubs

Stap 4: verzorg je gezicht met een voedende crème

Nu je gezicht schoon is is het tijd voor de laatste stap. Verzorg je gezicht elke ochtend en avond met een voedende crème. Zodra je in de buurt van de 30 komt is het goed om uit voorzorg alvast een anti-rimpel crème te gaan gebruiken. Bijvoorbeeld de 3-zone anti-verouderingscrème van Olaz Regenerist. Deze crème is ontworpen voor die gebieden die het meest gevoelig zijn voor veroudering. Namelijk, je ogen, je kaaklijn en je hals. Het hydrateert je huid om de elasticiteit en stevigheid van je huid te verbeteren. Hiermee creëer je een gelifte look.

Stap 5: af en toe een gezichtsscrub

Nóg een stap? Jazeker! Maar dan niet dagelijks. Af en toe is het goed om je gezicht net wat extra te verzorgen met een scrub. Probeer bijvoorbeeld eens de zuiverende Kiwi Sugar Scrubs van L’Oréal Paris. Deze nieuwe formule bestaat uit een 100% natuurlijk exfoliant van drie soorten fijne suikerkristallen. Het zorgt voor een grondige en zijdezachte exfoliatie van je huid. Hiermee bescherm je je huid tegen dofheid en verzorg en verhelder je de huid. Gebruik de scrub ongeveer 1 keer per week. Na gebruik voelt je uit heerlijk zacht en ziet het er direct gezonder uit!

Ben je nou af en toe tóch te lui om dit hele stappenplan te volgen? Leg dan in ieder geval een pak reinigigingsdoekjes naast je bed. Zo kun je op avonden waarop het echt heel laat is geworden toch nog snel het grootste deel van je make-up van je gezicht verwijderen.

Ontdek het assortiment reinigingsproducten voor het gezicht bij Plein.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!