Klaar voor rokjesdag

Elisha | dinsdag 18 mei | Verzorging

rokjesdag

Is het al tijd voor rokjesdag? We hebben gelukkig al wat prachtige zonnige dagen gehad. Heerlijk is dat, als het echte lentegevoel steeds vaker terugkomt! Daarnaast is het gewoon fijn om je benen goed te verzorgen, te ontharen en een lekker bruin tintje te geven. Ontdek nu hoe je binnen enkele stappen klaar bent voor rokjesdag!

Bekijk hier ons assortiment ontharingsproducten en zelfbruiners bij Plein.

Klaar voor rokjesdag

Rokjesdag is de eerste dag van het jaar waarop de rokjes en jurkjes weer uit de kast mogen en vrouwen massaal met blote benen de straat opgaan. Ontdek hier de beste tips voor het verzorgen, ontharen en kleuren van je benen. Voor mooie, gladde benen die gezien mogen worden.

Wist je dat de 'bedenker' van de term rokjesdag, Martin Bril is? Hij gebruikte deze term voor het eerst in 1996 in een column in Het Parool.

Zonnen of zelfbruiner?

Een bruin kleurtje door uren te zonnen in de buitenlucht of door een zonnebank is prachtig, maar helaas niet altijd een goed idee. Het KWF raadt de zonnebank zelfs af! De straling van een zonnebank beschadigt je huid namelijk. In een korte tijd word je blootgesteld aan een mega dosis uv-straling en dat is erg slecht voor je huid. Zo’n bruin kleurtje door het zonnen is heerlijk voor de korte termijn, maar je huid blijft beschadigd. Dat wil je niet! Een zelfbruiner is daarom een veel betere oplossing.

Hoe breng je een zelfbruiner aan?

Als je je huid een kleurtje wilt geven met een zelfbruiner is het handig om eerst goed te scrubben. Je verwijdert zo alle dode huidcellen en krijgt dan een gelijkmatige bruine tint. Vergeet vooral je knieën, enkels, ellebogen en polsen niet goed te scrubben. Deze plekken worden namelijk al gauw een stuk bruiner dan de rest van je lichaam, omdat de huid daar wat dikker en droger is.

Smeer de zelfbruiner op je huid met ronddraaiende bewegingen en zorg dat je alle plekjes raakt. Verdeel het regelmatig over je huid en smeer het goed uit. Zie je niet direct resultaat? Geen paniek! Een zelfbruiner heeft even tijd nodig om in je huid te trekken en z’n werk te doen. Begin dus niet te enthousiast met smeren, maar wacht het resultaat even een dagje af.

loreal-sublime-bronze

De Sublime Bronze van L’Oréal Paris geeft na twee uur het eerste resultaat en kun je 1 keer per dag gebruiken tot je het gewenste resultaat hebt bereikt. Daarna kun je het bijhouden door zo’n 2-3 keer per week te gebruiken. Deze zelfbruiner hydrateert je huid ook nog eens voor 12 uur, is anti-strepen en heeft een heerlijk zomerse geur.

nivea-bronze-effect

Bronze Effect van Nivea heeft twee verschillende varianten. Voor de lichte tot medium huid en voor de medium tot donkere huid. Met de crème creëer je een natuurlijk gebruind effect en hij biedt je ook nog eens langdurige hydratatie. Gebruik de zelfbruiner om de dag, zo bouwt het kleurtje steeds een beetje meer op. Laat het wel goed in je huid intrekken voordat je kleding aan doet.

scheermesjes-wilkinson

Benen ontharen

Bij mooie gebruinde benen hoort natuurlijk ook een gladde en verzorgde huid. In de webshop vind je een groot assortiment met verschillende ontharingsproducten. Zo zijn er verschillende scheermesjes van Wilkinson verkrijgbaar waarmee je binnen no-time een prachtige, gladde huid hebt. Laat die rokjesdag maar komen!

Droge benen herstellen

Het kan natuurlijk voorkomen dat je huid beschadigd is door de zon of door het scheren. De Skin Repair Cream van Vevina is dan zeker een aanrader. Het is een rijke en voedende crème die je huid sneller laat herstellen. Binnen een paar dagen is de droogheid of gevoeligheid al minder! Extra voordeel: Je kunt deze crème op je lichaam gebruiken, maar ook voor je handen en je gezicht!

Schurende bovenbenen voorkomen

Enne heb je wel eens last van schurende bovenbenen zodra je weer met blote benen naar buiten kunt? Een super vervelend gevoel. Vevina Friction Protection Cream - Wear A Dress Again is hier speciaal voor ontwikkeld. Je brengt een dun laagje aan op de plekken waar jij wrijving hebt, zoals je bovenbenen, buik, borsten of bovenarmen. Laat het even intrekken en je huid is beschermd! Zo kun jij zonder ongemakken dat mooie jurkje of rokje aan.

Ben jij klaar al voor rokjesdag? Ik wel! Laat maar komen die zonnige dagen.

Bekijk hier ons assortiment ontharingsproducten en zelfbruiners bij Plein.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!